Scotch

Con╚Ťine 1 produs.

Scotch Whisky este o categorie de whisky din mal╚Ť sau cereale realizat ├«n Sco╚Ťia ├«nc─â din secolul 15. Din punct de vedere legal, scotch whisky trebuie sa respecte cu sfin╚Ťenie anumite reguli precum: Produsul trebuie s─â fie distilat in Sco╚Ťia din mal╚Ť de orz, ap─â ╚Öi drojdie (se accepta rareori ╚Öi alte cereale integrale). Distila╚Ťia se face p├ón─â la un volum de alcool de maxim 94,8% ╚Öi minim 40%. Se inveche╚Öte minim 3 ani ├«n butoaie de stejar cu o capacitate maxim─â de 700 de litri, timp de cel pu╚Ťin 3 ani. Singurul colorant permis este colorantul caramel (E150A). 

Scotch whisky-ul poate fi single malt (f─âcut de o singur─â distilerie, din orz mal╚Ťificat), single grain (f─âcut de o singur─â distilerie, din gr├óu/porumb), blended grain (din mai mmulte single grain) sau blended (facut din single malt cu single grain) .  

Arata 1 - 1 din 1 articol

Filtrare dupa:

  • VAT 69
    232

    Vat 69 este primul whiskey blended din lume care a luat nastere din exigenta si multiple degustari. Considerat unul dintre cele mai populare blenduri din Regatul Unit si, totodata, unul dintre cele mai cunoscute pentru import, VAT 69 reprezinta o fila a istoriei whiskey-urilor. Acesta a luat nastere in 1882, la initiativa unui fabricant de lichioruri din...

    39,98 lei