Totul despre Aperol

Ultima actualizare in 19 ianuarie, 2022 la 08:01 pm

Timp de citit: 4 minute

Aperol – cel mai faimos aperitiv alcoolic italienesc

Ești un fan al aperitivului, dar te-ai săturat de berea obișnuită sau de vinul clasic alb? Există o soluție pentru tine. Vă prezentăm băutura Aperol, perfectă pentru întâlnirea cu prietenii și pentru petrecerea serilor de vară în companie bună.

Să trecem în revistă succesul acestei cunoscute băuturi alcoolice italienești: celebrul Aperol

Te-ai întrebat vreodată ce este Aperol, ingredientul cheie cu care este pregătit renumitul cocktail Aperol Spritz? Desigur, este aperitivul italienesc prin excelență din 1919, după cum ne spune și eticheta. 

Până nu demult, Aperol era un aperitiv care se consuma în restaurante după o masă grea și nu era prea cunoscut în afara nordului Italiei, de unde a luat naștere. În prezent, este consumat în toată lumea, îndeosebi ca bază a cocktailului Aperol Spritz, un cocktail la modă în orașe precum Milano și Londra.

Originile aperitivului Aperol

Aperol s-a născut în Veneto, în anul 1919. Este rezultatul perfect a șapte ani de muncă și dedicare a fraților Luigi și Silvio Barbieri, care au moștenit Compania de băuturi alcoolice Barbero 1981 de la tatăl lor, Giuseppe Barbieri. Datorită celor doi frați, Aperol a debutat la Târgul Internațional din Padova. Din acel moment, a devenit una dintre cele mai bine vândute băuturi din Italia. Versatilitatea sa i-a adus succes și în străinătate, iar frații Barbieri au folosit publicitatea televizată până în anii 1960-1970, pentru a-i spori reputația.

Cea mai importantă reclamă a acestui aperitiv italienesc a fost cea în care actorul Tino Buazzelli a exclamat „Ah, Aperol!”, după ce s-a lovit la cap. Exclamația celebrului actor a fost adoptată de milioane de compatrioți ai săi, care au făcut același gest și au repetat exclamația prin baruri din toată țara atunci când comandau băutura. 

Reclama a indicat, de asemenea, cum trebuie băut Aperol: „Rece, înghețat, cu sifon sau simplu”. Aperitivul nu viza doar publicul masculin, ci și pe cel feminin: „Doamnelor, Aperol închide drumul către obezitate și păstrează corpul suplu și elegant!”.

În 2003, Gruppo Campari a cumpărat compania Barbero 1981, iar vânzările au crescut în mod constant. Acest succes răsunător provine din popularitatea cocktailul Aperol Spritz. Mai mult, rețeta acestui cocktail apare pe sticlele băuturii încă din 2011.

Aperol, un simbol global al bunei vieți italienești

Aperol este un aperitiv italienesc cu un conținut scăzut de alcool, de culoare roșu-portocaliu. Rețeta preparării sale, în teorie, este secretă, dar unele componente sunt bine cunoscute: coaja de portocală amară, rubarbă, gențiană, cinchona, și alte plante botanice, lăsate să se macereze în alcool. Este renumit pentru gustul său aromat, dulce-amar și mirosurile sale captivanteSticla este elegantă, iar pentru o băutură cu atât de multe elemente îndrăznețe în profilul său aromatic, este surprinzător că are o concentrație alcoolică de doar 11%.

Aperitivului Aperol i s-a dedicat chiar și o construcție

De când Gruppo Campari a dobândit proprietatea Aperol în 2003, compania a făcut tot posibilul pentru a promova imaginea acestui produs atât în ​​Italia, cât și în restul lumii. Construcția „Terrazza Aperol”  face parte din promovarea băuturii.
Este un loc situat în centrul orașului Milano, conceput de designerul Antonio Piciulo, care reprezintă prin însăși natura sa, din punctul de vedere al structurii, al mobilierului și al alegerii culorilor, cadrul ideal pentru a savura un pahar de Aperol sau chiar Aperol Spritz

Cocktailul celebru care se face cu Aperol

După cum am menționat deja, cocktailul Aperol Spritz a catapultat băutura italienească în atmosfera popularității. Pentru a face Aperol Spritz acasă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Multă gheață;
  • Aperol;
  • Prosecco;
  • Sifon/ apă minerală;
  • O felie de portocală.

Realizarea cocktailului Aperol Spritz este foarte ușoară: 

  • 3 părți Prosecco
  • 2 părți Aperol
  • O parte sifon/ apă minerală.

Dacă ești în căutarea unor măsurători precise pentru Aperol Spritz, iată-le:

  • 75 ml Prosecco
  • 50 ml Aperol
  • 25 ml sifon/ apă minerală. Ești gata să le amesteci?

Cum se face Aperol Spritz:

Pasul 1: Umple un pahar de dimensiuni mari (sau paharul oficial de Aperol Spitz!) cu multă gheață;

Pasul 2: Adăugă 3 părți Prosecco (75 ml), apoi 2 părți Aperol (50 ml);

Sugestie: Îți sugerăm să torni Aperol printr-o mișcare circulară, pentru a preveni așezarea sa pe fundul paharului.

Pasul 3: Adaugă apa minerală sau sifonul și amestecă ușor;

Pasul 4: Ornează cu o felie de portocală și bucură-te!

Recomandare: Pentru propriul moment „Aperitiv” ai nevoie doar de oamenii tăi preferați, de câteva gustări sărate și de rețeta de mai sus! 

Cu ce preparate se asociază cocktailul Aperol Spritz?

Noi, echipa Alcool Discount, îți recomandăm să servești Aperol Spritz alături de gustări sărate precum:

  • Măsline;
  • Caju;
  • Arahide;
  • Taralli.

Cu ce preparate asociază italienii Aperol Spritz?

În barurile din Veneto, Aperol Spritz este servit cu inevitabilele „cicchetti”, niște gustări tipice din zonă, adică mezeluri, brânzeturi, legume la grătar, pește.

Nu ne spune că ești îngrijorat de calorii!

Nu-ți face griji, un Aperol Spritz are 90 de calorii, foarte puține, dacă ne gândim la alte cocktailuri mult mai calorice. În acest moment nu ai nicio scuză pentru a renunța la ritualul Aperol Spritz cu oamenii dragi ție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *