6 beneficii neștiute despre vin

Ai ajuns acas─â vineri sear─â, e╚Öti obosit ╚Öi nu te mai po╚Ťi ├«n╚Ťelege cu nimeni din jur. Totul este ├«n cea╚Ť─â. E normal, nu e╚Öti singurul care se simte a╚Öa.

Cam to╚Ťi suferim de acela╚Öi lucru ÔÇô stres.

Cam to╚Ťi ├«n afar─â de oamenii aceia pe care ├«i vezi diminea╚Ťa ├«n metrou z├ómbind, fiind ferici╚Ťi c─â se duc la munc─â.

Ce e atât de diferit la oamenii aceia zâmbitori? Până la urmă și ei tot oameni sunt.

Le-am analizat obiceiurile pe care le au dup─â ce intr─â ├«n cas─â ╚Öi am g─âsit un factor comun ÔÇô ├«n fiecare sear─â, beau un pahar de vin ╚Öi stau cu persoana iubit─â.

Nu to╚Ťi putem avea luxul de a sta cu persoana iubit─â c├ónd ajungem acas─â, dar beneficiile vinului pot exista ╚Öi cu ╚Öi f─âr─â.

6 Beneficii Neștiute Despre Vin

  1.    ├Ä╚Ťi stimuleaz─â sistemul imunitar

├Än mod normal, toat─â lumea ar trebui s─â aib─â un pachet de vitamine prescrise de medic, pe care chiar s─â le ia. Tr─âind ├«ntr-o societate extrem de dinamic─â ╚Öi rapid─â, trebuie s─â echilibr─âm cumva balan╚Ťa rapidit─â╚Ťii, prin longevivitate.

Vitaminele pot fi ├«nlocuite cu vin ÔÇô acesta are ├«n compozi╚Ťie  resveratrol, un antioxidant care ├«ncetine╚Öte procesul de ├«mb─âtr├ónire.

  1.    Ajut─â la protejarea vederii

Dac─â vinul este b─âut ├«n cantit─â╚Ťi moderate, ajut─â la sus╚Ťinerea ╚Öi protejarea vederii pe termen lung, datorit─â Resveratrolului, acela╚Öi antioxidant men╚Ťionat anterior.

Resveratrolul, conform studiilor, opre╚Öte cre╚Öterea anormal─â a vaselor de s├ónge din ochi, iar majoritatea b─âutorilor de vin sunt aproape imuni la angiogenez─â. Angiogeneza, ├«n mod normal, duce la pierderea vederii pe termen lung, iar, ├«n cele mai rele  cazuri, poate duce la orbire.

  1.    Ajut─â la protejarea din╚Ťilor

Nu-i chiar momentul s─â-╚Ťi arunci pasta de din╚Ťi ╚Öi periu╚Ťa, dar este bine s─â ╚Ötii c─â vinul, ├«n special cel ro╚Öu, func╚Ťioneaz─â precum apa de gur─â ÔÇô acesta previne apari╚Ťia tartrului pe din╚Ťi ╚Öi protejeaz─â cavitatea bucal─â de bacterii.

O component─â activ─â din struguri are efecte antibacteriene, iar, cea mai bun─â veste ÔÇô poate duce la o sp─âlare de din╚Ťi mai pl─âcut─â, mai gustoas─â ╚Öi mai protejat─â.

  1.    Reduce riscul de apari╚Ťie al cancerului

Resveratrolul poate ajuta la prevenirea apari╚Ťiei cancerului, ├«n special  a cancerului de colon. Partea bun─â a vinului ╚Öi, implicit, a resvatrolului este c─â r─âm├óne ├«n corp p├ón─â la 48 de ore, astfel ├«nc├ót vei fi protejat pe termen lung.

Resvatrolul ├«ncetine╚Öte ├«nmul╚Ťirea celulelor canceroase prin efectul pe care ├«l are asupra lor ÔÇô imediat dup─â ce ajunge ├«n corp, cauzeaz─â canibalizarea celulelor canceroase ├«ntre ele.

  1.    Cre╚Öte densitatea oaselor

Îmbătrânim și lucrul acesta nu-l putem schimba, din păcate, însă...

... cine spune că nu putem combate acest proces inevitabil de îmbătrânire?

Odat─â ce ├«mb─âtr├ónim ╚Öi oasele ni se degradeaz─â, ├«ns─â, datorit─â siliconului din vin, po╚Ťi combate asta cu doar un pahar de vin pe sear─â. Siliconul ajut─â la cre╚Öterea densit─â╚Ťii oaselor, dar ╚Öi reduce ╚Öansele de a face osteoporoz─â.

În plus, precum laptele cald, te poate ajuta să adormi mai repede.

  1.    Ajut─â creierul s─â func╚Ťioneze mai bine

Vinul, datorită resveratrolului, crește numărul de procese cognitive pe care le poate avea creierul. Se spune că vinul este mâncarea preferată a creierului.

Vinul combinat cu c├óteva alimente care func╚Ťioneaz─â pe acela╚Öi principiu, poate duce la a-╚Ťi cre╚Öte p├ón─â ╚Öi IQ-ul!

Cheers! :)