6 beneficii neștiute despre vin

Ai ajuns acasă vineri seară, ești obosit și nu te mai poți înțelege cu nimeni din jur. Totul este în ceață. E normal, nu ești singurul care se simte așa.

Cam toți suferim de același lucru – stres.

Cam toți în afară de oamenii aceia pe care îi vezi dimineața în metrou zâmbind, fiind fericiți că se duc la muncă.

Ce e atât de diferit la oamenii aceia zâmbitori? Până la urmă și ei tot oameni sunt.

Le-am analizat obiceiurile pe care le au după ce intră în casă și am găsit un factor comun – în fiecare seară, beau un pahar de vin și stau cu persoana iubită.

Nu toți putem avea luxul de a sta cu persoana iubită când ajungem acasă, dar beneficiile vinului pot exista și cu și fără.

6 Beneficii Neștiute Despre Vin

  1.    Îți stimulează sistemul imunitar

În mod normal, toată lumea ar trebui să aibă un pachet de vitamine prescrise de medic, pe care chiar să le ia. Trăind într-o societate extrem de dinamică și rapidă, trebuie să echilibrăm cumva balanța rapidității, prin longevivitate.

Vitaminele pot fi înlocuite cu vin – acesta are în compoziție  resveratrol, un antioxidant care încetinește procesul de îmbătrânire.

  1.    Ajută la protejarea vederii

Dacă vinul este băut în cantități moderate, ajută la susținerea și protejarea vederii pe termen lung, datorită Resveratrolului, același antioxidant menționat anterior.

Resveratrolul, conform studiilor, oprește creșterea anormală a vaselor de sânge din ochi, iar majoritatea băutorilor de vin sunt aproape imuni la angiogeneză. Angiogeneza, în mod normal, duce la pierderea vederii pe termen lung, iar, în cele mai rele  cazuri, poate duce la orbire.

  1.    Ajută la protejarea dinților

Nu-i chiar momentul să-ți arunci pasta de dinți și periuța, dar este bine să știi că vinul, în special cel roșu, funcționează precum apa de gură – acesta previne apariția tartrului pe dinți și protejează cavitatea bucală de bacterii.

O componentă activă din struguri are efecte antibacteriene, iar, cea mai bună veste – poate duce la o spălare de dinți mai plăcută, mai gustoasă și mai protejată.

  1.    Reduce riscul de apariție al cancerului

Resveratrolul poate ajuta la prevenirea apariției cancerului, în special  a cancerului de colon. Partea bună a vinului și, implicit, a resvatrolului este că rămâne în corp până la 48 de ore, astfel încât vei fi protejat pe termen lung.

Resvatrolul încetinește înmulțirea celulelor canceroase prin efectul pe care îl are asupra lor – imediat după ce ajunge în corp, cauzează canibalizarea celulelor canceroase între ele.

  1.    Crește densitatea oaselor

Îmbătrânim și lucrul acesta nu-l putem schimba, din păcate, însă...

... cine spune că nu putem combate acest proces inevitabil de îmbătrânire?

Odată ce îmbătrânim și oasele ni se degradează, însă, datorită siliconului din vin, poți combate asta cu doar un pahar de vin pe seară. Siliconul ajută la creșterea densității oaselor, dar și reduce șansele de a face osteoporoză.

În plus, precum laptele cald, te poate ajuta să adormi mai repede.

  1.    Ajută creierul să funcționeze mai bine

Vinul, datorită resveratrolului, crește numărul de procese cognitive pe care le poate avea creierul. Se spune că vinul este mâncarea preferată a creierului.

Vinul combinat cu câteva alimente care funcționează pe același principiu, poate duce la a-ți crește până și IQ-ul!

Cheers! :)