bauturi bar

Ce tipuri de băuturi nu trebuie sa lipsească din barul de acasă?

Ultima actualizare in 26 octombrie, 2020 la 03:16 pm

Timp de citit: 6 minute

Barul de acasă este un element modern și deosebit, perfect pentru serile de weekend  petrecute cu cei dragi, dar și pentru ocaziile speciale cum sunt aniversările, care au loc în intimitatea casei tale. De asemenea, barul de acasă este un element decorativ special, dar și locul perfect de relaxare după o zi încărcată la birou.

Unii oameni nu se simt confortabil în locurile aglomerate și zgomotoase în carte merg pentru a consuma o băutură, de aceea optează pentru varianta barului de acasă. Pentru amenajarea acestui loc este ideal să cumperi piesa sau piesele de mobilier potrivite pe care să le încadrezi fie în sufragerie sau pe balcon și să-ți dotezi barul cu băuturile de referință, cu sortimentele preferate și cu paharele potrivite, pentru a putea jongla ulterior cu ele, îndeplinindu-ți astfel propriile plăceri.

Pentru a veni în ajutorul tău, am făcut o selecție din fiecare categorie principală de băuturi și am ales sortimentele etalon care nu ar trebui să lipsească din propriul bar.

Whisky – regele barului

Whisky-ul este considerat ”regale barului” și ar trebui să fie nelipsit din acest loc. Acesta nu este folosit doar în prepararea cocktailurilor, ci este foarte popular atât ca prezență cât și ca versatilitate. Când vorbim despre alegerea sortimentului potrivit, lucrurile se pot complica pentru că există foarte multe sortimente pe piață. Pentru început poți alege două tipuri de whisky cu care nu vei da greș niciodată. Dacă ești adeptul cocktailurilor, whisky-urile canadiene sunt foarte potrivite, iar dacă vrei să-l savurezi simplu sau cu gheață, poți alege un bourbon sau un whisky irlandez.

Jameson

Orice bar bine dotat trebuie să conțină și un whisky irlandez, iar cea mai bună variantă este Jameson. Acesta este triplu distilat, maturat minim patru ani și are în gust note florale, condimente și esențe dulci. Jameson se consumă cu gheață, iar pentru serile relaxante în care ți-ai invitat prietenii la tine este băutura perfectă.

Crown Royal Whiskey

Crown Royal Whiskey este o băutură canadiană perfectă pentru combinațiile de cocktail. Dacă vrei să încerci acasă un cocktail special, precum Manhattan sau Marlene Dietrich, atunci acest whiskey este cel potrivit. Aromele unice și profunde sunt împrumutate de la butoaiele din lemn de stejar alb și butoaiele de bourbon, în care a fost învechit. Mai mult decât atât, acest blend vine într-un ambalaj maiestuos, ceea ce înseamnă că atinge și un nivel vizual plăcut în barul tău.

Vodca – cel mai important ingredient al cocktailurilor

Vodca este o tărie fără gust și fără miros, lucru care o face perfectă pentru mixarea cocktailurilor. Conform The Spruce Eats, vodka este cea mai folosită tărie distilată în prepararea cocktailurilor. Printre cele mai celebre cocktailuri se numără și Black Russian, Cosmopolitan,  Bloody Mary sau Kamikaze. Vodca este un ingredient esențial în prepararea acestor combinații de băuturi și o băutură care trebuie să fie nelipsită din barul tău.  Printre principalele sortimente se numără și:

Crystal Head Vodka

Crystal Head Vodka este o băutură pură și sofisticată ce vine îmbuteliată într-un ambalaj pe măsură, care va atrage atenția tuturor prietenilor care-ți vor vedea barul. Aceasta are la bază porumb de cea mai bună calitate, soiuri de piersică și apă pură, fiind filtrate în șapte etape. Vodka Crystal Head are un miros elegant, cu arome subtile de piersici și cereale, oferind degustătorului un finish catifelat. Ea este potrivită atât în prepararea cocktailurilor, cât și pentru a fi savurată simplă.

Vodca Absolut

Vodca Absolut este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate brand-uri de vodca din întreaga lume. Aceasta este o vodcă extrem de fină ce poate fi savurată simplă, cu gheață, shot-uri sau ca bază în diferite cocktailuri delicioase. Are un gust neutru, care surprinde aroma catifelată a grâului de cea mai bună calitate, dar și câteva note subtile de fructe uscate. Vodca Absolut este vitală pentru barul tău.

Gin – preferatul femeilor

Ginul este o tărie foarte diferită de celelalte băuturi de pe piață, cu un gust și aromă aparte, fiind preparat din arbuști de ienupăr. Acesta se poate consuma ca atare sau în combinații inedite de cocktailuri precum Dry Martini, White Lady, Empire sau Tom Collins. O sticlă de gin este o achiziție foarte bună pentru orice bar deoarece multe combinații de cocktailuri includ această băutură, iar asta înseamnă că oferă foarte multe opțiuni pentru tine. Opțiunile pe care le poți lua în calcul sunt:

Gin Mare

Gin Mare este o băutură aromată și gustoasă perfectă pentru a fi savurată. Acesta are o aromă puternică cu note fine de busuioc și coriandru, punctate discret de nuanțele de ienupăr și anason. Ginul se servește rece, simplu, în cocktailuri și în long drinks, în orice moment al zilei.

Gin Star of Bombay

Star of Bombay este un gin care face parte din gama premium, produs în ediție limitată și lansat pe piață în anul 2015. Acesta respectă rețeta tradițională britanică și oferă o experiență plăcută, în aromă regăsindu-se note fine de ienupăr și coriandru, încadrat de un iz plăcut de citrice. Star of Bombay este o băutură incoloră și se poate servi simplu, cu gheață sau poate fi bază pentru cocktailuri.

Rom –  o băutură plină de arome

Romul este o băutură ideală pentru prepararea unor cocktailuri interesante și gustoase, cum sunt Mojito, Daiquiri, Pina Colada sau Cuba Libre. Cu aceste combinații îți vei mulțumi chiar și cei mai pretențioși invitați. De asemenea, acesta poate fi savurat și cu un cub de gheață, seara când citești o carte sau stai la povești cu un prieten vechi. Recomandarea noastră este să alegi o sticlă de rom alb și una de rom negru pentru a putea diversifica cât mai mult băuturile. Printre cele mai consumate se numără:

Rom Havana Club Seleccion de Maestros

Havana Club Seleccion de Maestros este un rom dark ce provine din Cuba. Acesta este renumit la nivel internațional, el fiind premiat în repetate rânduri pentru diferite categorii. Aroma sa este reprezentantă de note de caramel, cacao, fructe confiate, condimente și boabe de cafea. Finish-ul acestuia este lung și are tente lemnoase și ușor condimentate, ceea ce face din această băutură una perfectă pentru a fi savurată simplu sau cu gheață.

Rom alb Captain Morgan

Captain Morgan White este un rom alb care provine din Jamaica. Acesta este special datorită gustului său, dar și a modului de preparare, fiind o băutură triplu distilată. În aromele sale se regăsesc note de nuci caramelizate și condimente, gustul fiind unul dulceag datorită zahărului ars resimțit. Captain Morgan White este un rom perfect pentru a fi folosit ca bază pentru prepararea cocktailurilor, dar poate fi savurat și simplu cu succes.

Băuturi speciale pentru cocktailuri

Bitterul, Aperol, Amaretto și lichiorurile sunt băuturile speciale pentru cocktailuri simple și gustoase pe care le poți pregăti cu ușurință acasă. Bitterul este o tinctură din plante, cu o aromă puternică Din această categorie, Angostura este cel pe care ți-l recomandăm, pentru că poți prepara cu el cel mai delicios cocktail Old Fashioned. Aperol Spritz este o altă băutură versatilă care poate fi pregătită cu ușurință și dezgustată în orice moment în care vrei să te relaxezi. De asemenea, o sticlă de Campari va face diferența în barul tău de acasă, prin senzația pe care o va oferi la o petrecere. În ceea ce privește lichiorurile speciale, pentru toate doamnele și domnișoarele care vor venii în vizită, trebuie să ai pregătită o sticlă de Sheridan`s.

De asemenea, câteva sticle de vin îți va îmbunătăți considerabil colecția de băuturi din barul tău. Îți recomandăm să alegi cel puțin două sticle specifice fiecărui sortiment: vin alb, vin roșu, vin roze și vin spumant.

Toate aceste băuturi le poți comanda de pe Alcool Discount pentru a te bucura de ele cât mai repede. De asemenea, urmărește site-ul nostru, dar și paginile de Facebook și Instagram pentru a fi conectat tot timpul cu ofertele active. 

Surse foto:

1.https://www.mobilicasa.ro/idei-pentru-barul-de-acasa%E2%80%93crearea-unui-spatiu-clasic-si-modern

2. https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ac-iuni-alcool-bar-bara-2796105/

3. https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/alcool-bar-bara-bautura-936571/

4. https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/alcool-bar-bara-bautura-936571/

5.https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/apa-bauturi-alcoolice-estompare-frig-1170598/

6. https://unsplash.com/photos/iFGGTZ8–Ms

7. https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/alcool-bar-bara-bautura-613182/

8. https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-lux-estompare-5097048/

9. https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/bautura-cana-cea-ca-rom-2466319/

10. https://alcooldiscount.ro/ro/captain-morgan-white-07l.html

11. https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ac-iuni-alcool-bar-bara-1283219/

12. https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/raceala-gripa-rece-frig-128242/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *