VINURI BUNE PENTRU VREMURI „RELE”

Ultima actualizare in 12 noiembrie, 2019 la 01:07 pm

Timp de citit: 3 minute

În timpul iernii, când gheața crăpa sub picior, ploaia bate pe ferestre, iar pielea ta începe să semene cu șmirghelul de calitate industrială, nu mai rămâne decât un singur lucru de făcut – să-ți găsești o sticlă bună de vin cu care să-ți încălzești sângele.

La ce vin ar trebui să ajungi? Iată care credem noi că sunt cele mai bune vinuri pentru vreme rea.

ȘAMPANIA.

Nu trebuie să ai un covor de piele de urs, un șemineu sau o cămașă de sute de euro pentru a savura o sticlă de șampanie într-o noapte răcoroasă. Da, arată demențial atunci când este asociată cu o farfurie glorioasă de brânză sau doar câteva căpșune și ciocolată, cu siguranță va transforma o seară într-un evenimentdar te asigurăm că este la fel de gustoasă și servită simplu, în liniștea casei tale.

GRENACHE, SHIRAZ, MOUVEDRE (GSM)

Uneori, cei mai hilari producători de vin vor numi această combinație MSG (din eng „monosodium glutamate”). Cu adevărat amuzant… Dar indiferent de simțul umorului producătorilor, aceste glume sunt mai ușor de suportat cu un pahar de GSM în mână. Este un amestec clasic, făcut faimos de regiunea franceză din Rhône. Nu are nevoie de mâncare. Nu are nevoie de companie. Trebuie doar să-l deschizi și să te bucuri de el când este frig afară.

PINOT NOIR.

Există ceva care inspiră foarte bine iarna la un Pinot – chiar dacă este la capătul mai ușor al spectrului roșu. Savoarea inconfundabilă a unui Pinot Noir îți înroșește ușor obrajii în serile friguroase și te va face să te bucuri de frigul de afară pentru că te ține în casă și poți savura un astfel de vin.

Să-ți mai zic cum este alături de o friptură de curcan?

RIESLING.

S-ar putea să nu ai cine știe ce amintiri bune despre riesling. Dar a parcurs un drum lung de când părinții tăi l-au extras dintr-o cutie de carton și au aruncat un cub de gheață în pahar. Se întâmplă un pic de renascentare aici în România și cu un motiv întemeiat – un Riesling uscat, floral și crocant este un vin de bucurie pură. Germanii au avut dreptate asupra acestui vin – este de-a dreptul delicios.

*soiul de struguri folosit pentru obținerea vinului Riesling este originar din Germania*

Există ceva european în ceea ce privește chintesența în privința Riesling-ului, deoarece temperatura scade și el devine și mai bun. Și, este perfect pentru momentul în care vrei doar să stai tolănit pe canapea și să comanzi ceva mâncare chinezească la domiciliu.

STICKY.

Vremea rece cere desert. Și apoi vin desert. Cele mai bune vinuri desert sunt delicioase, nu-ți vor provoca pericole de a fi îmbuibat cu zahar și vor avea multă aciditate pentru a echilibra dulceața. Perfect cu un platou simplu cu brânză.

SHIRAZ.

Nu toată lumea preferă un Shiraz îndrăzneț. Dar dacă tu o faci, acum ai șansa de a te bucura de acest tip de vin. Shiraz este un partener strălucit pentru mâncărurile specifice perioadei reci a anului – gândește-te la tocănițe, prăjeala de la pomana porcului și restul. Aromele plăcute ale Shirazului se combină perfect cu uleiurile și grăsimile folosite pentru mâncăruri, iar împreună vor obține un gust perfect.

Shiraz-ul australian este iubit pentru aromele sale puternice de fructe, precum pruna și coacăzul negru, care se întâmplă, de asemenea, să devină un vin ideal pentru mâncare serioasă de confort. Aromele de fructe ajută la echilibrarea oricărei bogății din farfurie, în timp ce concentrația de alcool ridicată îl face un vin minunat de petrecere.

VINUL DE PORTO.

Există ceva aparte la un pahar de vin porto după cină, ceva care inspiră relaxare imediată – și o tranziție excelentă de la masa unde ai cinat, la canapea, în zona de relaxare. Aroma bogată și concentrată este o reminiscență a unui vin de desert.

Un vin de porto învechit oferă arome picante alături de note calde: gândește-te la lemn, miere și fructe uscate. Are un gust concentrat, dar foarte bine echilibrat. O opțiune excelentă pentru scufundarea în canapea după o masă bogată.

CHIANTI.

Planifici o noapte italiană? Chianti este o opțiune excelentă. Aceste vinuri toscane se bucură de note de vișine, condimente savuroase și o senzație de neuitat după înghițire. Cel mai bun pariu este să-l combini cu paste grele, cum ar fi fettuccine alfredo sau lasagna.

Împachetat cu note de fructe sălbatice, cireșe, bomboane de flori, ciocolată și un finisaj de boabe de piper verde, Chianti este o opțiune extrem de festivă pentru a aduce bucurie la mesele de vacanță.

CABERNET SAUVIGNON.

Un cabernet sauvignon poate fi ideal pentru cei mai mulți băutori de vin odată ce vremea de afară se răcește și din motive foarte bune. Acest vin îndrăzneț merge bine cu toate alimentele de „hibernare” pe care le poftești iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *