Bere Lambic

Bere Lambic

Lambic este o bere de grâu produsă în regiunea Pajottenland din Belgia prin fermentare spontană. Cele mai multe beri moderne sunt fermentate de tulpini de drojdie de bere cultivate de braserii. Fermentația berii Lambic este una anaerobă, produsă prin expunerea la drojdiile sălbatice și bacteriile din aer, despre care se spune că sunt native ale văii Senne. După procesul de fermentație, berea este apoi supusă unei perioade îndelungate de îmbătrânire în butoaie de lemn, variind de la trei la șase luni, pentru berile tinere, până la doi sau chiar trei ani pentru berile mature.  Acest proces, destul de neobișnuit, oferă berii o aromă distinctă și un gust sec.

Categoria berilor Lambic cuprinde patru tipuri: Lambic, Gueuze, Fruit Lambic și Faro.

Un alt lucru interesant despre berea Lambic este că belgienii amestecă mai multe tipuri de Lambic pentru a crea anumite gusturi, cum este spre exemplu cazul stilului Gueuze în care sunt amestecate două tipuri de Lambic de vârste diferite, cu refermentare în sticlă.

Culoarea berilor Lambic variază în funcție de tipul de malț folosit.