SIte-ul nostru foloseste cookie-uri va rugam sa acceptati pentru o buna navigare.

Noutati si recomandari

Vinuri de sărbătoare

Paștele este o sărbătoare minunată din atât de multe motive. Este un moment încântător pentru a sărbători schimbarea anotimpurilor, pentru a fi alături de cei dragi și, desigur, pentru a sărbători învierea lui Isus Hristos. Fie că sărbătoriți acest Paște acasă, cu familia, fie că vă adunați cu toți cei dragi, o modalitate de a marca această zi sfântă cu un vin elegant este o ocazie specială. 
Citeste mai mult

Băuturi din Anglia

Este deja familiar că Anglia este renumită pentru industria cinematografică de mare succes, pentru celebrele universități, pentru Wimbledon, pentru vestitele castele și case istorice. Nu există alt produs, agrar sau industrial pe Pământ, a cărui valoare să fie mai direct și mai precis legată de locul unde crește și se produce.  
Citeste mai mult

Băuturi din Germania

Când vorbim despre băuturile tipice germane, cu siguranță că berea germană ne vine imediat în minte, mai ales că ne gândim la cât de bine poziționată este imaginea acestei băuturi în ceea ce privește calitatea, varietatea și rădăcinile culturale. Doar nu puteți să contraziceți echipa Alcool Discount, nu-i așa?Explorați lumea eclectică a băuturilor germane!
Citeste mai mult

Mic dicționar pentru băutorii de rom

În afară de faptul că este foarte delicios, ce altceva mai știi despre rom? Poate că ar trebui să începem micul nostru dicționar cu definiția romului... Romul, o băutură tare, obținută din trestie de zahăr, mai exact din subproduse rezultate în urma prelucrării acesteia, cum ar fi melasa și sucul din trestie de zahăr, care sunt supuse fermentării și distilării.
Citeste mai mult

Cum se produce vinul alb obișnuit

De culoarea chilimbarului, a lămâii și a multor altor obiecte colorate în nuanțe gălbui, vinul alb este punctul terminus, deznodământul fericit al unei povești pline de tensiune, de taine, de fior artistic și, mai ales, de muncă... prozaica muncă fără de care nimic valoros nu poate ieși din munca omului. Vorba latinului, „Labor omnia vincit impropus.”
Citeste mai mult

Informații mai puțin știute despre whisky

Whisky-ul este una dintre cele mai populare băuturi din lume, care corespunde gusturilor consumatorilor. De interes pentru prezent, whisky-ul este în topul preferințelor consumatorilor în ceea ce privește băuturile cu procente mari de alcool. Caracteristicile lui fac din acest distilat o băutură specială, însoțit fiind de o mulțime de curiozități pe care nu toți le cunosc. 
Citeste mai mult

Mic dicționar pentru băutorii de whisky

Whisky-ul înseamnă o mulțime de lucruri orice persoană. Doar că lumea lui e interesantă și uneori ascunde numeroși termeni pe care nu oricine îi cunoaște. Ne dorim ca toți consumatorii noștri să cunoască termenii din lumea vastă a whisky-ului. De aceea, vă ajutăm în acest sens, căci la fel ca orice altă băutură, whisky-ul are propriul său dicționar. 
Citeste mai mult

Mic dicționar pentru băutorii de vin

Este timpul să învățăm! Vinul nu este doar un obiect al plăcerii, ci și al cunoașterii, iar plăcerea depinde de cunoaștere. Pentru început, va trebui să știți că știința care se ocupă cu vinificația și cu studiul produselor derivate ale viei și ale vinului se numește enologie. Poate părea dificil, dar vă asigurăm că, dacă sunteți deja iubitori ai vinului, va fi floare la ureche!
Citeste mai mult

Ghidul băutorilor de vin

Pentru consumatorul obișnuit, vinul este cea mai imprevizibilă dintre băuturi, iar pentru un cunoscător, cea mai complexă sursă de informații. Noi ne dorim ca toți consumatorii să cunoască tainele vinului. Indiferent că sunteți debutanți sau fascinați de lumea vinului, oricând este bine să vă îmbunătățiți cunoștințele! Să începem cu acest ghid al băutorilor de vin!
Citeste mai mult