MARTINI

Maritini este mai mult decât vermutul. E povestea a doi bărbați cu viziune. Al unui teren fertil în care experții de vin întâlnesc botanici sălbatici. Și a unei legături a meseriei și a expertizei în fiecare sticlă.

SCÂNTEIA

Au făcut un duo puțin probabil: un antreprenor inteligent și un maestru în plante medicinale. Dar când Alessandro Martini și Luigi Rossi au preluat Distileria Națională de Vinuri și Spirite într-un mic sat de lângă Torino, s-a întâmplat magia. În 1863 spiritul întreprinzător al lui Martini și geniul creator al lui Rossi au fost galvanizate într-un vermut care a rezistat de mai bine de 150 de ani: inimitabilul MARTINI Rosso. De la plante aromatice ale celebrului vermut până la efervescența aurie a vinurilor Asti, influența MARTINI s-a întins pe continente și decenii. Cu toate acestea, esența sa va fi întotdeauna înrădăcinată în regiunea Piemontului.

MEȘTEȘUGUL

Arta amestecului la MARTINI este o abilitate de încredere pentru câțiva selectați, transmisă de la maestru la maestru de-a lungul a opt generații. 

Este responsabilitatea lui Giuseppe 'Beppe' Musso, Maestrul nostru Blender și a lui Ivano Tonutti, Maestrul Herborist, să continue moștenirea originalului Maestru Blender, Luigi Rossi. Facând parte din familia MARTINI din 1994, Beppe selectează vinurile și ghidează procesul de amestecare delicat pentru fiecare expresie, alături de Ivano, care probează peste 500 de substanțe botanice într-un an pentru a se asigura că numai ingredientele de cea mai bună calitate sunt utilizate la fabricarea MARTINI. Numai Beppe și Ivano cunosc rețetele secrete, care sunt strâns păzite sub cheie. Asti-ul lui MARTINI este adus la viață de Sparkling Wine Master Blender Livio Prandi. Lucrând cu mulți dintre cei 300 de mici cultivatori din regiunea Asti - cunoscut în mod colectiv sub numele de Conferințe - el continuă devotamentul de lungă durată și loial al MARTINI față de meșterii din regiune. Rezultatul este o selecție de vinuri spumante care distilează tradiția și modernitatea într-o adevărată sărbătoare a strugurilor Bianco Moscato. Indiferent dacă este vorba de edițiile limitate care sărbătoresc istoria noastră sau de clasicele onorate de timp iubite de barmani din întreaga lume, fiecare sticlă de MARTINI începe cu vinurile, selectate cu atenție doar din cele mai bune recolte. Pentru vermut, amestecăm vinuri albe clare, inclusiv Trebbiano din Emilia Romagna și Cataratto din Sicilia, împreună cu combinații atent formulate de fructe aromate, scoarțe, condimente exotice și ierburi, cum ar fi Artemisia - culese din câmpurile din apropiere ale Pancalieri - pentru a crea vermutii căutați ai lui MARTINI.

Setarea noastră din Piemont ne pune, de asemenea, aproape de regiunea Asti, unde folosim struguri Bianco Moscato pentru a produce Asti Spumante încă de la începuturile noastre. Prosecco-ul nostru fin de epocă este fabricat în Pessione cu struguri 100% Glera crescuți în Veneto. De fapt, acele bule de aur delicat echilibrate sunt la fel de sinonime cu moștenirea MARTINI ca și vermutul nostru perfect amestecat. Locația selectată pentru a produce MARTINI nu a fost un accident norocos. Micul sat Pessione a fost ales cu grijă pentru apropierea sa de vinificatorii din Piemont, poalele bogate în botanice ale Alpilor, comerțul cu vermut din Torino și portul Genova. Înființat pe linia de tren Torino-Asti-Genova - între dealurile Monferrato producătoare de vin și Genova, poartă către piețele internaționale - MARTINI ar continua să călătorească în lume din acest mic loc. Cu toate acestea, compania s-a lipit întotdeauna de rădăcinile sale, dezvoltând chiar și un program comunitar pentru a sprijini oamenii din sat. Astăzi, vizitatorii din întreaga lume se întorc la Pessione pentru a explora patrimoniul celui mai faimos export al său. Acasă la Casa Martini, Muzeul Vinului și Galeria Mondo Martini, acest mic loc rural este un magnet pentru cei mai buni barmani, entuziaști ai vinului și iubitori de cocktailuri, și scena unora dintre cele mai incitante momente culturale ale lui MARTINI.