Cum se produce vinul alb obișnuit. De la strugure în pahar

wqtqawcQyTPqlfXuh8ZTxMJUWuOMENs5R-kyrHln

Vinul, o completare a societății umane

onX_ZYOzYsNHpj17kQu5BTaTjjdeV8NHXieENELy

De culoarea chilimbarului, a lămâii și a multor altor obiecte colorate în nuanțe gălbui, vinul alb este punctul terminus, deznodământul fericit al unei povești pline de tensiune, de taine, de fior artistic și, mai ales, de muncă... prozaica muncă fără de care nimic valoros nu poate ieși din munca omului. Vorba latinului, „Labor omnia vincit impropus.”

Dacă în raft, în vitrină, pe masă, în carafe, în pocal, ulcică sau pahar de cristal vinul alb oferă o simfonie a simțurilor, pe traseul lung care începe sub razele soarelui, într-o plantație de struguri, el însumează ore de muncă asiduă. Pe parcurs, proza efortului laborios se împletește cu poezia infinită a miracolelor naturii.

Vinul alb, de la strugure în pahar

WRtnsF3wa2p8NQJKPRYFyUxxw02a4k3VxPlGJmaZ

Știm că vinul alb vă încălzește inimile în adăpostul vostru confortabil, iar aroma ce se ridică din pahar vă provoacă încântare. Cu toate acestea, știți cum se produce vinul alb? Echipa Alcool Discount vă prezintă etapele producerii vinului alb pentru a-l putea înțelege mai bine. Știm, gustul e unic, dar câtă muncă stă în spatele produsului finit? 

Aruncați o privire asupra celor 9 etape de realizare a vinului alb:

bTKkhuhrUwwLiK5TiSQX4drmp2oGTTHWm1v4k78M

  1. Strugurii sunt culeși de mașini speciale și încărcați în camioane, care se întorc la cramă și umplu cuvele de încărcare cu ciorchini și, de obicei, și cu MOG (alte materiale organice, cum ar fi frunzele).

  2. Șnecul cuvei împinge strugurii într-un desciorchinător-zdrobitor, unde sunt presați de cilindri. Strugurii sunt apoi deschiorchinați de un cilindru rotativ cu orificii suficient de mari pentru a permite strugurilor să treacă, dar nu și frunzelor sau fragmentelor de sâmburi potențial astringente.

  3. Amestecul de struguri și pulpă rezultat poate fi pompat printr-un schimbător de căldură pentru a putea fi răcit. Aceasta încetinește procesul de oxidare, împiedicând pierderea aromelor și începerea prea devreme a fermentării. Din același motiv, se adaugă deseori dioxid de sulf.

  4. Pulpa este împinsă în presa pneumatică și membrana de cauciuc se umflă ușor, presând pulpa de strugure de cilindrul perforat din oțel, dar păstrând sâmburii întregi, ca să nu își elibereze uleiurile amare. Sucul este colectat într-o cuvă inferioară, de unde este pompat în cuvele de sedimentare din oțel inoxidabil, învelite în mantale de răcire.

  5. În cuvele de sedimentare, sucul poate fi acoperit cu o pătură de gaze inerte, precum dioxidul de carbon, spre a împiedica oxidarea. Se pot adăuga enzime speciale pentru a stimula unele sedimente solide să se depună pe fundul lichidului, după circa 24 de ore de stat în cuve. 

  6. Sucul de struguri, acum mai curat, este pompat în cuve de fermentare din oțel inoxidabil, la temperatură controlată. În suc sunt introduse drojdii de cultură special selectate. Temperatura este menținută scăzută, de obicei între 12-17°, spre a păstra aroma proaspătă, fructată. Dar cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât este mai rapidă fermentația și cu atât mai repede poate fi folosită cuva de fermentare pentru o altă încărcătură de suc. Durata fermentării poate varia de la câteva zile la o lună, dioxidul de carbon fiind eliminat printr-o valvă.

  7. Vinul este separat de drojdii, devenind mai limpede, și pus într-o cuvă de colectare, ferit de oxigen. Vinul este apoi stocat la temperatură joasă până comercializare, pentru a fi menținut cât mai proaspăt. El poate necesita amestecarea cu alte vinuri, fiind apoi stabilizat prin frig – răcit la aproape 0°C, pentru a precipita cristalele tartrice – și finisat.

  8. Toate vinurile comerciale sunt apoi filtrate pentru a îndepărta orice bacterie potențial dăunătoare. Ele pot fi pompate printr-un filtru sau printr-o membrană, spre a elimina orice particulă rămasă în suspensie.

  9. Vinul, strălucitor ca o stea, este apoi îmbuteliat în sticle și etichetat cu ajutorul unei linii de mare viteză înainte de a fi transportat, menținând costurile de depozitare scăzute.

fs0sjbCN3W-mwgCnF5CsSH67ts4wP2GqSDqTD_B9

Bucurați-vă cu Alcool Discount de ansamblul armonios al elementelor care produc vinul alb!

În împrejurările actuale, nu vă mai rămâne decât să alegeți sticla de vin alb favorită. Noi, echipa Alcool Discount vă împărtășim pasiunea pentru vinul alb ne ridicăm la nivelul aștepărilor voastre! Tocmai din acest motiv, inimile noastre aparțin atât țării și natale, cât și celorlalte țări producătoare de vin alb. 

Din dragoste pentru consumatori, am pregătit o selecție pe care o îmbunătățim constant. Găsim cele mai bune vinuri albe din țară și de peste hotare și le oferim la cele mai avantajoase prețuri! Te așteptăm pe site!

Alcool Discount face din vinul alb...o poveste!

cRMr4Jqes2f0c5WyexrpKkelKqrLvzml3y-dykcI