Roche Mazet - Vinul nr. 1 în Franța

P8mCoAHCSZfUwVFrBqZvVK1AyYrOPhKcRYRBnJD9

Cu siguranță ai auzit de celebrele vinuri franțuzești. Pe unele le-ai savurat deja, iar despre altele îți voi povesti în cele ce urmează. Castel Freres este compania franceză ce produce vinurile de top din această țară. Printre brandurile sale celebre deja pe plan național și internațional se numără Roche Mazet. Despre el vom povesti astăzi în acest articol, iar la final îți vom recomanda și câteva sortimente numai bune de încercat în această perioadă.

Nu uita că Alcool Discount este magazinul tău online de băuturi care îți aduce branduri internaționale foarte aproape de tine -  la doar un click distanță.

Castel Freres- producătorul numărul unu de vinuri franțuzești

yTwkpQg9Ew5Q-bGh83JyTukFDtFuvDnaxdWvY27r

Castel Freres este compania franceză ce produce numai vinuri de top. Înființată în anul 1949 de către Pierre Castel, compania a ajuns astăzi celebră în toată lumea. Munca, pasiunea, curajul și experiența sunt valorile păstrate din generație în generație după care se ghidează compania considerată a fi cea mai de preț moștenire a familiei Castel.

Castel Frères produce o gamă variată de vinuri, ajungând să dețină brand-uri recunoscute internațional. În anul 1992, Castel Frères l-a cumpărat pe principalul său competitor, Societe des Vins de France, de la Pernod Ricard. În anul 2008, compania s-a extins din sudul Franței până în valea Loarei și regiune Bourgogne. Începând cu anul 2015, Castel Frères deține 1400 de hectare de podgorii în Franța și 1600 de hectare de podgorii în Maroc, Tunisia și Etiopia. În procent de 59% din piața de vinuri franceze este reprezentată de Castel Frères, care produce peste 640 de milioane de sticle de vin.

De la începuturile ei și până în prezent, compania a avut ca principal scop să facă cunoscute în întreaga lume bogăția regiunilor viticole ale Franței. Astăzi, este condusă de a treia generație de directori și are podgorii în cele patru regiuni celebre ale Franței: Bordeaux, Languedoc, Provence și Valea Loarei.

Roche Mazet – vinurile numărul 1 din Franța

Btmas4-m6wJ-zXkVTAjjHYLXPBZ7aKSZxofYLYLW

Roche Mazet are o filosofie destul de simplă: extrage din fiecare soi de struguri tot ce este mai bun pentru a putea oferi un vin în care să se evidențieze toate caracteristicile specifice fiecărui tip de viță de vie. La baza acestui brand stă afirmația făcută de Leonardo da Vinci: ” simplitatea este sofisticarea supremă!”

Numele acestuia are o semnificație aparte. În limba franceză, ”roche” înseamnă ”stâncă” și se referă la solurile argiloase de calcar din regiunea Pays d'Oc. ”Mazet” era un adapost de piatră în care trăiau fermieri și viticultori și simbolizează omul din mijlocul podgoriilor cu viță de vie.

Povestea Roche Mazet

3Qh8LfwXlHPLs29xaM6Eu0NBDBwM0GtZ5PlMhG8I

Povestea Roche Mazet a început în anul 1998, atunci când a și luat naștere brandul. Principalul scop al fondatorului a fost să comercializeze și să facă celebre vinurile Pays d'Oc. La început, gama cuprindea doar două sortimente de vin, iar acum numărul a ajuns la șapte și trei sortimente de vin spumant.

Vinurile Roche Mazet sunt recunoscute IGP ( indicație geografică protejată). Aceasta simbolizează vinurile care corespund unei anumite zone geografice, unor condiții meteorologice sau unor procese de expertiză. Toate caracteristicile acestuia sunt evaluate de către o echipă de profesioniști formată din viticultori, proprietari de crame, somelieri și enologi.

Prepararea vinurilor Roche Mazet

3D768d0lGSPhIC-55BH2M9sta0WsZse4_0ly7Vvv

Procesul de creare a vinurilor Roche Mazet presupune mai multe tehnici tradiționale și moderne care scot în evidență calitățile fine ale fiecărui soi de struguri folosit. Vinurile sunt maturate în butoaie de lemn, iar acest lucru suplimentează aromele soiurilor de struguri Merlot, Cabernet Sauvignon și Chardonnay, deoarece lemnul contribuie la rotunjimea și intensitatea gustului.

În ceea ce privește vinurile preparate din alte soiuri de struguri, Roche Mazet își propune să ofere o expresie liberă fructelor, scoțând în evidență prospețime și o paletă completă de arome.

Vinurile Roche Mazet au la bază 6 soiuri de struguri:

  • Struguri roșii: Merlot și Cabernet Sauvignon

  • Struguri roze: Syrah, Merlot și Grenache Cinsault

  • Struguri albi: Chardonnay și Cabernet Sauvignon.

Sortimente de vinuri Roche Mazet pe care trebuie să le încerci

7uPFEGHU22kt0FMz5zaV7wTlL-C8nvW2Iv-VQe46

În gama de vinuri Roche Mazet există sortimente diferite care se pliază perfect pe fiecare preferință și gust. Astfel, printre cele mai consumate și celebre vinuri se numără și cele de mai jos.

Roche Mazet Chardonnay

NvJZsFFzrzVHaHf0klwkZaLNl9THmp6ZHFOGBtqq

Roche Mazet Chardonnay este un vin alb produs din cel mai cunoscut soi de struguri din întreaga lume, Chardonnay. Acesta este cultivat în Franța și se bucură de cea mai favorabilă evoluție în Pays d'Oc, acolo unde Roche Mazet selectează vinuri din cele mai bune loturi pentru a crea un amestec unic. După o combinație meticuloasă și o maturare în butoaie de lemn, rezultă vinul Roche Mazet Chardonnay, care evidențiază paleta aromatică bogată a acestui soi de struguri. Cu o culoare palidă, cu nuanțe aurii, Roche Mazet Chardonnay încântă prin aroma intensă de pere, de migdale proaspete și de mirodenii dulci. Textura Roche Mazet Chardonnay este una cremoasă și catifelată și se simt foarte intens aromele de lemn și vanilie. Un vin echilibrat, elegant, care se servește la o temperatură de 12 ° Celsius ca atare sau alături de crustacee, pește, carne albă și sortimente de brânză moale.

Roche Mazet Cabernet Sauvignon

v0RJbYrvLqp1dWKIz-eUk8RzdOQDhhMZDo97ORnl

Roche Mazet Cabernet Sauvignon este un vin roșu preparat din soiul de struguri Cabernet Sauvignon. Vinul a primit numeroase distincții la nivel internațional și medalii de argint și bronz. Aromele lui sunt bogate și intense, vinul fiind perfect pentru a fi consumat în fiecare anotimp. Gustul acestuia se potrivește perfect cu preparate pe bază de carne roșie și se consumă la o temperatură medie.

Roche Mazet Cinsault Grenache Rose

UalEW38QYMYrcT1hai1zPujm5ZqhYBUXgwu0dfNo

Roche Mazet Cinsault Grenache Rose este un vin rose fresh și revigorant, perfect pentru a fi consumat în zilele călduroase de vară. Având o textură plăcută, vinul se potrivește perfect cu multe combinații culinare, cum sunt aperitivele, preparatele exotice, preparatele pe bază de pește și fructe de mare, dar și deserturile.

Atunci când vrei să bei un vin bun, alege un sortimente recunoscut internațional. Vinurile Roche Mazet pe lângă gustul ademenitor și aromele extraordinare care-ți aduc o stare de bine și relaxare, pot însemna și o scurtă vizită în Franța.

L4piyZJcaPX4ZrdDV0FbX46KaKZ5LoeW4YhAMHp4

Călătorește în cea mai minunată țară a Europei, oricând vrei tu, cu Alcool Discount.

 

Have a nice drink!

 

Surse foto:

1. https://pixabay.com/illustrations/wine-wine-glass-red-wine-619452/

2. https://unsplash.com/photos/EWZPEe3KQjQ

3. https://unsplash.com/photos/EXW6G48ZFIw

4. https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sanatos-peisaj-fran-a-camp-2954929/

5. https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/anotimp-arbore-copac-creanga-274026/

6. https://pixabay.com/photos/wine-bottle-benefit-from-1509590/

7. https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/pahar-de-vin-tabel-estompare-ince-o-are-2584451/

8. https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/alcool-bauturi-alcoolice-bile-cristal-95960/

9. https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ajun-alcool-aniversare-bautura-6289/

10. https://pixabay.com/photos/eiffel-tower-paris-france-tower-1562994/