Vodka a fost stigmatizată pe nedrept în lumea băuturilor tari. Dacă le spui oamenilor că este băutura ta preferată, este posibil ca „băuturile serioase” să fie luate în considerare și nu și alegerea ta.

Pe de altă parte, whisky-ul, de exemplu, are o reputație foarte bună în acest clasament al băuturilor spirtoase. Există nuanțe și arome pe care îmbătrânirea le dă unei băuturi tari. Vodka, în schimb, nu este maturizată. Este cea mai simplă formă de tărie și ăsta nu este neapărat un lucru rău. Spre deosebire de scotch, bourbon, coniac, gin, rom sau tequila, vodka funcționează în aproape orice scenariu de cocktail.

Mixează o vodkă cu apă tonică și ai obținut o băutură clasică. Amestec-o cu suc de roșii și câteva condimente selecte și ești gata pentru... micul dejun? Glumim, dar oricare ar fi gustul pe care îl întâlnești în viata de zi cu zi, adăugă votcă și cu siguranță vei obține o aromă mult mai plăcută.

O concepție greșită comună despre vodka este că toată vodka are același gust. Acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr - mai ales în ultimii ani, cu toate aceste micro-distilerii care sunt noi pe scenă și care lucrează din greu la desăvârșirea unoi noi gusturi în materie de vodkă. Un alt lucru pe care vodka în aduce în contradicție este faptul că majoritatea nu ies în evidență în „mulțime”. Acest lucru se datorează faptului că, în S.U.A., vodka este considerată pe scară largă ca o băutură spirtoasă neutră, clară, inodoră.

Vodka bună ar trebui să fie destul de lipsită de gust și de miros, deoarece se presupune a fi doar apă pură și alcool pur - nimic mai mult, nimic mai puțin. De regulă, cu cât are o concentrație a alcoolului mai mare, cu atât este mai bună. Apoi, alcoolul trebuie să fie purificat printr-un proces de distilare și un proces de purificare. Vodka bună va avea un gust neted și o textură bună, cu arsuri minime. O vodcă de calitate inferioară va avea un gust cam greu pentru stomac și te va „arde” atunci când o consumi.

Acestea fiind spuse, există o mulțime de tipuri de vodkă proastă în lume. Probabil ar trebui să stai departe de orice vodkă sub 40lei sau mai puțin, sau de o vodcă care vine într-o sticlă mare, din plastic. Poate te vei simți bine consumând acel tip de vodkă într-o seară, combinând-o cu diverse alte băuturi și nu vei simți nimic special. Dar, a doua zi de dimineața, te asigur că stomacul tău nu-ți va fi deloc prieten.

Dar destul despre toate astea. Să vedem ce opțiuni de vodkă bună avem, nu? Există o mulțime de opțiuni pe piață. Așa că, iată ce trebuie să știi despre alegerile noastre pentru cele mai bune trei sortimente de vodkă pe care le poți cumpăra oricând, la un preț avantajos, garantându-ți calitatea.

Absolut Elyx

Când Absolut s-a lansat în anii 80, a fost singura vodkă „din oraș” când a venea vorba de vodka super-premium. Totuși, în zilele noastre, terenul de joc este mult mai aglomerat. Spre deosebire de multe branduri mari, tot ce produce Absolut (peste 100 de milioane de litri pe an) se face într-o distilerie din apropierea lui Ahus, Suedia, din materii prime (grâu de iarnă, apă) cultivate la 75 km de distilerie.

Vrei să ai parte de o experiență cu adevărat specială atunci când bei vodkă? Ia în considerare Absolut Elyx data viitoare când cumperi vodkă. Este realizată din ingrediente de cea mai bună calitate, în Suedia – unde calitatea este moneda națională în materie de producție.

Imagini pentru Absolut Elyx

Belvedere

Adevărații cunoscători de vodcă știu că nu toată vodka este creată la fel. Unele sunt crescute cu trăsături inerente care le conferă o netezime mătăsoasă. Dacă vă bucurați de o vodcă de calitate premium și nu ați încercat încă brandul Belvedere, avem câteva informații grozave care te vor face să vrei să obții o sticlă pentru următorul cocktail.

Ai auzit vreodată expresia „nu te pune cu perfecțiunea?” Asta se aplică în cazul vodkăi Belvedere, iar distilatorii au urmat în mod constant tradițiile pentru fabricarea Belvedere, produsă din secară 100% poloneză. Acest proces de distilare a băuturii are loc de patru ori printr-un sistem care a fost transmis de la generație la generație timp de sute de ani.

Imagini pentru belvedere

Grey goose

Sigur cunoști această vodkă. Chiar dacă nu ai băut-o, cu siguranță ai văzut-o în rafturile de top ale barurilor din localuri. Această vodkă este cea mai vodka cea mai des folosită în amestecurile cu sucuri, deoarece oferă cocktail-uri cu adevărat delicioase.

Ceea ce s-ar putea să nu știți despre Grey Goose este Francois Thibault, originar din Cognac (nr. oraș în Franța), mintea creatoare din spatele lui Gray Goose. Francois Thibault se preocupă profund de produsul francez pe bază de grâu și de celebra regiune în care este produs. „Ceea ce vine de la Cognac, rămâne în Cognac”, spune el.

Este greu să știi totul despre vodcă, dar chiar și așa, lucrurile sunt clare când vine vorba despre Grey Goose. Această băutură inodoră, fără aromă artificială, conferă un gust extrem de fin și bine echilibrat de fiecare dată când este servită. Grâul pentru producerea Grey Goose este cultivat în Picardy și distilat acolo, înainte de a fi trimis la Cognac pentru filtrare.

Calitatea oferită de fiecare sticlă Grey Goose ieșită spre comercializare este oferită chiar și de apa folosită în producerea acestei băuturi. Nimic nu este întâmplător, astfel că apa cu care este fabricată trece printr-un proces interesant de purificare ce include calcar din regiunea Champagne.

Totuși, ceea ce încercăm să subliniem este că, deși știința arată că toată vodka este în esență aceeași, ingredientele regăsite în compoziția unei sticle de Grey Goose demonstrează contrariul. Fiecare brand folosește ingrediente care mai de care menite să ofere un gust cât mai aproape de perfecțiune al băuturii. Dar, în final, ceea ce contează este cum se simte simplul băutor de vodkă atunci când comandă un pahar la bar sau când merge în market să-și cumpere o sticlă.

Imagini pentru Grey goose