ORVIETO CLASSICI MELINI 0.75L, 12.5% vol./alc. Mareste

Vin alb, Cupaj, Melini Orvieto, 0.75L, 12.5% alc., Italia

Orvieto

278

Nou

Orvieto Classico Melini este un vin alb obținut prin cupajarea a 50% Trebbiano Toscano (Procanico), 10% Verdello, 10% Malvasia Toscana, 10% Drappeggio și 20% Grechetto. Este un vin italian sec de culoare galben pal, fin și delicat cu aromă de citrice.

Poate fi servit la o temperatură de aproximativ 10˚C alături de aperitive, preparate din pește, crustacee și brânzeturi. Vinul Orvieto Classico Melini este obținut din struguri culeși la începutul lunii octombrie de pe dealurile din jurul orașului Orvieto, din regiunea Umbria, în centrul Italiei. Umbria este o regiune de dealuri cu o producție anuală de vin de aproximativ un milion de hl. Situată chiar în inima peninsulei italiane, se învecinează cu Toscana, Marche și Lazio și este, de fapt, singura regiune italiană cu nici o zonă de coastă și nici o frontieră internațională.

Clima în Umbria este similară cu cea din Toscana - ierni reci, ploioase și veri uscate. Excepție face partea de vest a zonei Perugia, unde temperaturile sunt moderate de apele lacului Trasimeno (cel mai mare lac din peninsula italiană).

Trebbiano (sau Ugni Blanc în Franța) este un soi originar din Italia, unde se obțin cantități mari de vin alb simplu, dar răcoritor. Soiul s-a extins spre nordul peninsulei italiene în diferite părți ale Europei, mai ales în Franța. Există, de fapt, mai multe soiuri care poartă numele de Trebbiano; unele au legături genetice, altele nu.

În ciuda faptului că este cel mai utilizat soi pentru vinul alb în Italia și Franța, Trebbiano nu este celebru. Motivul este faptul că numele acestuia nu apare aproape niciodată pe etichete. După ce strugurii sunt atent zdrobiți și după ce se limpezește mustul, este fermentat la o temperatură controlată de  15-17° C, cu ajutorul unor drojdii atent selecționate.  Vinul astfel obținut este păstrat în cuve de inox până când este îmbuteliat într-un mediu rece steril. 

Mai multe detalii

22,48 lei

TVA inclus

Caracteristici

Volum 0.75L
Brand Melini
Concentratie Alcool 12.5%
Tara de origine Italia
Culoare alb
Soi de struguri Cupaj
Podgorie/ Regiune Orvieto


AlcoolDiscount face eforturi pentru a pastra acurateatea informatiilor din aceasta pagina. Rareori, insa, acestea pot contine inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate prezenta diferente de culoare sau de elemente prezentate fata de cea de pe produsul original, unele specificatii sau elemente din descriere pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului.

Nu uitati: Echipa AlcoolDiscount incurajeaza consumul responsabil!