Anté Barbera d’Asti Ca’Bianca Expand

Anté Barbera d’Asti Ca’BiancaNou

Având un nivel ridicat al acidității, Barbera poate fi cultivat în zonele cu climă mai caldă, fără a rezulta un vin  fără aciditate. Această aciditate completează aromele de cireșe din vinurile tipice Barbera și a contribuit la (în mare parte justificat) stereotipul vinului roșu italian ca fiind mai degrabă luminos și picant, decât voluptos și pământiu.

Soiul Barbera are cele mai bune rezultate în Piemont, unde viile sunt plantate pe dealuri calcaroase și bine drenate.

Volum: 75 cl

Regiunea : Piemont

Temperatura de servire: 18˚C

Mai multe detalii

38,98 lei

TVA inclus


1000

Informații

Anté Barbera d’Asti Ca’Bianca este un vin roșu bine echilibrat, recunoscut pentru aroma sa delicată. Este un vin  sec de culoare rubiniu deschis cu note de fructe roșii și o aromă dulce cu note picante.

Barbera d'Asti este unul dintre cele mai renumite vinuri din regiunea Piemont din nord-vestul Italiei. A devenit un DOC în 1970 și a fost actualizat la clasificarea DOCG în 2008, acesta fiind cel mai înalt nivel de clasificare al vinului italian. Barbera d'Asti acoperă zona din jurul orașului Asti, și se concentrează exclusiv pe vinurile roșii obținute din soiul Barbera. Consumat tânăr, este mai moale și mai abordabil decât Nebbiolo; Barbera este favorit în rândul producătorilor și consumatorilor. De asemenea, este cel mai plantat soi pentru vinul roșu din regiune.

Barbera este un soi de struguri negricios întâlnit în mai multe regiuni viticole ale Italiei: Piemont, Emilia-Romagna, Puglia, Campania și chiar regiunile insulare, Sicilia și Sardinia. La începutul secolului 21, a fost al treilea cel mai plantat soi pentru vinul roșu, după Sangiovese și Montepulciano. Strugurii Barbera sunt utilizați și în ​​vinuri cupajate. 


Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.Recenzie

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Anté Barbera d’Asti Ca’Bianca

Anté Barbera d’Asti Ca’Bianca

Inchide

Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența de navigare. Ne-am actualizat politicile conform Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin continuarea navigării confirmați acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie.