Saumur Champigny Expand

Saumur Champigny

alc. 13% / vol. 75clNou

Saumur Champigny este un vin roșu, sec cu un gust deosebit, obținut din soiul de struguri Cabernet Franc, după o perioadă de fermentație de trei săptămâni. Fiind creat în anul 1957, acest vin roșu fructat este produs în Saumur, un oraș în centrul regiunii viticole Valea Loarei din Franța.

Saumur Champigny este un vin roșu cu un gust deosebit, datorită poziției geografice a zonei din care provine. Clima din jurul orașului Saumur este moderată, având influențe maritime, clima favorizând dezvoltarea ideală a strugurilor din care rezultă vinul. Potrivit folclorului local, numele de “Champigny” a fost dat de căldura din mijlocul verii, “Champigny” însemnând în latină “Teritoriul de foc”.

Saumur Champigny este un vin mediu, corpolent, caracterizat de o aciditate ridicată, având aromă de fructe de pădure și note ușor picante. Temperatura la care se poate servi acest vin roșu este cuprinsă între 16 ˚C și 18 ˚C, și poate fi servit lângă preparte din carne roșie sau albă, pește la grătar sau brânzeturi.

Saumur Champigny poate fi găsit la 75 cl. 

Mai multe detalii

40,66 lei

TVA inclus


263

Informații

Țară de OrigineFranța
VarietateCabernet Franc
Vechime
ABV (vol.alc )13%
CuloareRoșu
Stil
ProducatorCastel Mimi
NasArome de fructe de pădure și note ușor picante
Potriviri culinareCarne roșie sau albă, pește la grătar sau brânzeturi.


Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.Recenzie

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie