Amarone della Valpolicella Bolla Expand

Amarone della Valpolicella BollaNou

Amarone este unic în lumea vinului, cu un grad de alcool foarte ridicat, corpolent și gust de fructe coapte, a fost clasat DOCG în anul 2009 . Vinurile Amarone sunt adesea învechite câțiva ani, cu foarte multe exemple de vinuri învechite cel puțin cinci ani în butoaie de lemn, înainte de punerea în vânzare.

Mai multe detalii

118,98 lei

TVA inclus


164

Informații

Amarone della Valpolicella Bolla este un vin aristocratic, cu aromă de cireșe, stafide, prune și tutun din regiunea Veneto (sub-regiunea Valpolicella), din nord-estul Italiei. Poate fi servit la o temperatură de aproximativ 18˚C alături de preparate din carne roșie, preparate prăjite și la grătar, vânat și brân­zeturi condimentate. Este un vin roșu sec, de culoare violet cu tente maronii și miros de fructe de pădure.                                                             

Amarone della Valpolicella Bolla este produs prin combinarea mai multor soiuri de struguri: 70% Corvina și Corvinone și 30% Rondinella și alte soiuri locale.               

Strugurii culeși sunt așezați în cutii de lemn și lăsați să se usuce timp de patru luni într-un loc uscat, rece și bine ventilat. Strugurii uscați  sunt zdrobiți și supuși unui proces de macerare la rece cu tot cu pielițe și ciorchini. Mustul astfel obținut este fermentat timp de încă 25 de zile și apoi transferat în butoaie de stejar pentru o perioadă de 24 până la 36 de luni.                      


Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.Recenzie

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Amarone della Valpolicella Bolla

Amarone della Valpolicella Bolla

Inchide

Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența de navigare. Ne-am actualizat politicile conform Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin continuarea navigării confirmați acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie.