Amarone della Valpolicella Bolla Expand

Amarone della Valpolicella Bolla

alc. 16% / vol. 75cl


Bolla

Nou

Amarone Della Valpolicella Bolla este considerat a fi un vin unic, deoarece are un grad foarte ridicat de alcool (16%). Vinurile produse de Amarone sunt cel mai adesea învechite câțiva ani, cu foarte multe exemple de vinuri învechite cel puțin cinci ani în butoaie de lemn, înainte de punerea în vânzare. Acest vin rezultă din combinarea mai multor soiuri de struguri: 70% Corvina și Corvinone și 30% Rondinella și alte soiuri locale.

Amarone Della Valpolicella Bolla este un vin din regiunea Veneto, sub-regiunea Valpolicella, din nord-estul Italiei. Strugurii sunt culeși și așezați în cutii de lemn, lăsați să se usuce timp de patru luni într-un loc ferit de umezeală și rece. Strugurii sunt puși la macerat cu tot cu pielițe și ciorchini. Mustul este fermentat timp de 25 de zile și pus în butoaie de stejar pentru o perioadă de 24 până la 36 luni.

Acest proces complex și lung oferă vinului Amarone della Valpolicella Bolla gustul artistocratic de cireșe, stafide, prune și tutun. Poate fi servit la o temperatură de 18˚C, alături de preparate din carne roșie, preparate prăjite și la grătar, vânat și brânzeturi.

Mai multe detalii

118,98 lei

TVA inclus


164

Informații

Țară de OrigineItalia
Varietate
Vechime
ABV (vol.alc )16%
Culoare
Stil
Producator
NasCireșe, stafide, prune și tutun
Potriviri culinareCarne roșie, preparate prăjite și la grătar, vânat și brânzeturi


Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.Recenzie

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Inchide

Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența de navigare. Ne-am actualizat politicile conform Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin continuarea navigării confirmați acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie.