ERDINGER, BEREA GERMANĂ DE CALITATE SUPERIOARĂ

Ultima actualizare in 31 ianuarie, 2022 la 04:06 pm

Timp de citit: 3 minute

Ca să vorbești despre Erdinger și ce înseamnă această bere pentru întreaga industrie a berii din lume, trebuie să știi în primul rând că-și are începuturile tocmai în anul 1886 și că toată această istorie a permis producătorilor să facă din clasica bere din grâu un adevărat deliciu. În prezent, brandul Erdinger se bucură de aprecierea multor consumatori.

De-a lungul timpului berăriile Erdinger au dezvoltat mai multe sortimente, iar în prezent au nici mai mult, nici mai puțin de 10 sortimente cu care se mândresc. Și anume:

  1. Weißbier – o bere aurie cu o concentrație a alcoolului de 5.3%.
  2. Dunkel – bere brună cu o concentrație a alcoolului 5.6%.
  3. Kristallweizen – bere din grâu filtrată cu o concentrație a alcoolului de 5.3%.
  4. Pikantus – o bere bock produsă din grâu cu o concentrație a alcoolului de 7.3%
  5. Leicht – o bere ușoară cu doar 2.9% concentrație a alcoolului.
  6. Urweisse – bere tradițională din grâu
  7. Schneeweiße – în traducere „albă ca zăpada”, este o bere sezonieră fabricată din noiembrie până în februarie cu o concentrație a alcoolului de 5.6%.
  8. Erdinger Champ – o bere de grâu fără sedimente de drojdie în sticlă, concentrație a alcoolului de 4.7%.
  9. Alkoholfrei – după cum reiese din nume este o bere fără alcool
  10. Festbier (bere festivă) – o bere sezonieră specială pentru Herbstfestes (festival de toamnă, cunoscut și ca Volksfest).

Dintre toate aceste sortimente, cele mai apreciate sunt de departe: Weißbier, Dunkel, Schneeweiße și Pikantus.

Erdinger Weißbier este berea care la fiecare gustare te va face să îți dorești mai mult – această bere de grâu este produsă cu drojdie fină și reprezintă, așa cum o numesc producătorii, gloria încoronată a abilităților bavareze tradiționale de fabricare a berii.

Puterea acestei beri clasice de grâu constă în echilibrul armonios pe care îl obține între diferitele arome. Gustul ușor de grâu și cel de drojdie se amestecă cu hameiul amar, completate de dioxidul de carbon revigorant ce asigură însuflețirea tipică. Este o bere premium al cărei caracter plin, dar elegant, lasă o impresie de durată a gustului bavarez. Lăudată de consumatori ca fiind o bere de grâu cu adevărat unică!

Erdinger permite ca prin modalitatea sa specială de fermentare să lase ingredientele să se maturizeze în sticlă, în mod tradițional, la fel ca șampania.

Cât despre mâncare, cu ce poate fi combinată această bere? Aproape orice. Erdinger Weissbier, cu drojdia sa fină, este clasicul indiscutabil, care se poate bucura de toate mesele. Fie că este vorba de salată, pui, pește, brânză sau chiar deserturi – aroma fină a acestei beri premium de grâu face orice fel de mâncare și mai delicioasă.

În cazul berii Erdinger Dunkel, lucrurile stau ușor diferit. Aici este vorba despre o bere brună,  cu o culoare puternică și un gust pe măsură. Acest sortiment este extrem de popular în Mexic, unde devine vedeta meselor aproape de fiecare dată.

Această bere brună din grâu este atât elegantă și, totodată, excepțional de armoniosă. Ingredientele atent selectate, cu aromă specială, obținută printr-o ușoară prăjire, îi conferă lui Erdinger Dunkel un gust desăvârșit și un caracter puternic.

Are un aspect lucios, de culoare închisă, iar prima gustare prezintă o simfonie armonioasă de malț de grâu și orz selectat cu atenție, îmbinat cu hamei de aromă Hallertau. În această bere se regăsesc nuanțe ușoare de caramel și nuci. Un accent inconfundabil adăugat acestui gust este oferit de drojdia tradiționala Erdinger.

Erdinger Dunkel a văzut prima dată lumina zilei în 1989, când berarii Erdinger au creat o bere brună de grâu, drept cadou de aniversare pentru proprietarul fabricii de bere, Werner Brombach. Acestuia i-a plăcut atât de mult, încât a decis să pună acest sortiment pe piață în 1990.

Pentru sărbătorile de iarnă, nelipsite din sânul oricărei familii, producătorii Erdinger au ales să creeze o bere cu poveste. Astfel, a apărut berea Erdinger Schneeweiße (albă ca zăpada), dar întâmplarea face că această bere nu este albă. Cu o frumoasă culoare de chihlimbar, Erdinger Schneeweiße este un tratament special pentru sezonul de iarnă.

Schneeweiße își îmbogățește aroma ușor picantă prin utilizarea primelor ingrediente obținute din recolta de vară, dându-i berii mai mult timp să se maturizeze. Gustul puternic și concentrația alcoolului de 5,6% fac din această bere de calitate superioară o plăcere absolută atunci când sezonul rece își face apariția.

În 1998, Erdinger Weißbräu a fost prima fabrică de bere care introducea pe piață o bere produsă din grâu de toamnă. Acest sortiment este disponibil din octombrie până în februarie. Fiind o bere populară pentru sezonul de iarnă, Erdinger Schneeweiße este ideală pentru o  seară de iarnă petrecută cu prietenii – savurând o tocană sau ceva prăjituri reci.

Totuși, dacă preferi o bere ceva mai tare, atunci poți opta oricând pentru un Erdinger Pikantus, berea legendară cunoscută pentru simfonia sa complexă de arome, ce face din această băutură un aperitiv perfect.

Cu o concentrație a alcoolului de 7,3% și un gust amărui de-a dreptul special, această bere bock este unul dintre cele mai consumate sortimente din gama Erdinger. Pentru un aperitiv bavarez adevărat, bucură-te de aroma sa cu ușoare indicii de nucșoară și nugă fină ce-i oferă un caracter ușor dulce, precum și un finish delicat.

Merge perfect alături de preparate picante, precum și pentru preparate la grătar sau preparate marinate. Cunoscută la nivel global, Erdinger este și va rămâne o bere extrem de apreciată, preferată la majoritatea petrecerilor și, bineînțeles, ca un răsfăț pentru orice masă.

Have a nice drink! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *