BENEFICIILE VINULUI ASUPRA ORGANISMULUI

Ultima actualizare in 31 ianuarie, 2022 la 03:59 pm

Timp de citit: 4 minute

Îl bem cu o cină plăcută, îl dorim după o zi lungă, și când ne întâlnim pentru o sărbătoare întotdeauna se găsește pe masă. Da, vorbim despre vin, cea mai căutată băutură și în anul 2022. Vinul este centrul fericirii. Ne relaxează mintea și aduce zâmbete pe față, iar dincolo de fericirea mintală, consumul de alcool poate fi benefic pentru sănătatea ta fizică atunci când este vorba de un consum moderat.

Cu toții am auzit că un pahar de vin ici, colo este bun pentru organism, dar cât de mult contribuie acesta de fapt la sănătatea ta? Căile par aproape nesfârșite. Noi studii par să sprijine în mod constant beneficiile pentru sănătate ale consumului de vin pentru băutorii moderați. De la scăderea ratei mortalității, până la atacul celulelor canceroase, un pahar cu vin la sfârșitul zilei are într-adevăr un efect benefic, spun cercetătorii.

Înainte de a vorbi despre beneficiile pentru sănătate, haide, să vorbim de dimensiuni. Poate fi greu să evaluezi ce cantitate este potrivită atunci când vorbim de paharele cu vin. Specialiștii recomandă un pahar de vin de 150 ml. Și atunci când spunem „băut moderat”, înseamnă ceea ce este considerat clinic sănătos. Pentru femei, este un pahar pe zi, iar pentru bărbați, două.

 Fără alte introduceri, să trecem la treabă. Iată 10 beneficii pe care vinul le are asupra organismului tău:

  1. Luptă împotriva factorilor care cauzează probleme teribile de sănătate, cum ar fi cancerul. Vinul este plin de antioxidanți care ajută la lupta împotriva dezvoltării celulelor canceroase. Când alegeți să beți vin special pentru antioxidanții pe care îi conține, alegeți vinul alb. Un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Barcelona a constatat că fenolii din vinul alb au avut antioxidanți egali, dacă nu chiar mai mulți, decât cei din vinul roșu. Acest lucru este interesant deoarece consumatorii de vin consideră că vinul roșu oferă cele mai multe beneficii pentru sănătate.
  2. Îmbunătățește sistemul imunitar. Un pahar de vin la sfârșitul zile te poate ajuta să îți întărești sistemul imunitar. Consumul moderat de alcool poate împiedica infecțiile, spun specialiștii.
  3. Creșterea densității osoase. Pe măsură ce îmbătrânim, oasele noastre devin mai fragile. Poți să-ți mărești aportul de calciu consumând lapte, sau îți poți face o favoare și să merig să-ți torni un pahar de vin.Vinul roșu conține un nivel ridicat de siliciu care este excelent pentru densitatea minerală osoasă. Aceasta crește densitatea și reduce șansele de osteoporoză.
  4. Scade riscul de accident vascular cerebral. Consumul moderat de vin și alcool în general poate preveni coagularea sângelui. Vinul acționează ca un diluant natural al sângelui, spargând orice cheag de sânge care ar putea duce la un accident vascular cerebral. Vinul roșu, în special, conține fenoli care acționează ca un diluant sanguin într-o manieră asemănătoare cu aspirina. Un studiu realizat de Centrul Medical al Universității John Hopkins a constatat că resveratrolul găsit în pielițele de struguri roșii ar putea proteja împotriva accidentului vascular cerebral atunci când strugurii s-au transformat în vin.
  5. Reduce riscul bolilor de inima. În lupta împotriva bolilor de inimă, luarea tuturor măsurilor de precauție necesare merită. Astfel, taninurile găsite în vin roșu conțin procianidine ce s-au dovedit eficienți în prevenirea bolilor cardiovasculare. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Israel care a testat efectele vinului roșu asupra sănătății vaselor de sânge, după 21 de zile consecutive de consum a fost îmbunătățirea sănătății celulelor vaselor sanguine, îmbunătățind fluxul de sânge. Acest lucru ajută la îmbunătățirea stării de sănătate a inimii, scăzând riscul bolilor cardiovasculare.
  6. Poate scade nivelul de colesterol. Vinul roșu conține substanțe ce ajută la reducerea colesterolului și, totodată, dacă suferiți de tensiune arterială ridicată, este bine să savurați un pahar cu vin. Un pahar de vin roșu zilnic este „medicament”.
  7. Reduce riscul de a face diabet de tip 2. Să recunoaștem, diabetul, oricât de bine l-ai ține sub control, tot este o „durere în coaste”. Nu te poți răsfăța cu orice ți-ar pofti inima fără a lua în considerare repercusiunile asupra sănătății tale, repercusiuni care au ca rezultat mai mult decât o talie mai mare. Vestea bună este că, dacă sunteți în pericol pentru diabetul de tip 2, vinul vă poate ajuta.
  8. Reduce riscul de a avea cancer.  În lupta împotriva cancerului, vinul poate fi de partea ta. Riscul de cancer de colon, cancer de prostată și cancer de sân poate fi redus prin consumul unui pahar de vin. Antioxidanții din vin luptă împotriva radicaliilor liberi care îi permit cancerului să prospere. Vinul roșu este în special benefic, deoarece resveratrolul care luptă împotriva bolilor de inimă luptă și împotriva celulelor canceroase.
     CERCETATORII DE LA HARVARD MEDICAL SCHOOL AU DESCOPERIT CA:

Barbatii care beau o medie de patru până la șapte pahare de vin roșu pe săptâmană sunt doar 52 la sută susceptibili de a fi diagnosticați cu cancer de prostată comparativ cu cei care nu beau vin roșu, al cărui procentaj este mai mare. În plus, vinul roșu apare în mod deosebit în protecție împotriva cancerului avansat sau agresiv.

Nu spunem asta pentru că am avea nevoie de o altă scuză pentru a bea vin, dar dacă poate ajuta împotriva luptei vicioase împotriva cancerului, atunci vom turna cu bucurie un pahar.Și, trebuie să vă spunem că, dacă sunteți în căutarea unui vin cu un nivel ridicat de resveratrol, puteți opta pentru un pahar delicios de cabernet sauvignon.

  1. Îmbunătățește funcțiile cognitive. Poate sună de necrezut, dar specialiștii spun că, consumul unui pahar cu vin este „mâncare pentru creier”. Astfel, substanțele regăsite în vinul roșu împiedică neuronii să moară.  Ca rezultat, protejează creierul de demență în timp ce încetinește apariția bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinsons.
  2. Și ultimul, dar nu cel din urmă beneficiu al vinului asupra organismului uman: creșterea longevității. Când auziți despre viața sănătoasă și longevitate, din când în când, apare dieta mediteraneană. În centrul acestei diete, dincolo de uleiul de măsline și legume, este vinul. Există ceva magic în interiorul paharului zilnic de vin care sporește durata de viață. Și chestia asta magică este resveratrolul.

Cercetatorii de la Harvard Medical School au descoperit ca resveratrolul activeaza o proteina care actioneaza ca un agent anti-imbatranire. Interacțiunea crește sănătatea generală, promovând astfel longevitatea. Dacă o scădere a ratei mortalității nu este suficientă pentru te convinge să bei un pahar de vin, atunci nu mai știu ce altceva este.

 Așa că, fă-ți o favoare și toarnă-ți un pahar de vin în cinstea sănătății tale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *