CELE MAI BĂUTE COCKTAILURI ÎN 2018

Ultima actualizare in 31 ianuarie, 2022 la 04:01 pm

Timp de citit: 5 minute

     De-a lungul timpului multe combinații de băuturi au apărut, care mai de care încercând să fie cât mai îndrăzneață sau să aibă un gust deosebit.  De la atingeri florale, la fum și ceață, se pare că există întotdeauna o nouă tendință în lumea băuturilor.

     Cei de la Drink International sunt cei care au realizat topul celor mai băute cocktailuri în anul 2018, iar căutarea lor a scos la iveală ideea că cele reinventate sunt cele mai populare, bazate pe rețete clasice, ce au o vechime destul de mare pe piață. Cu toate acestea, ele sunt la mare căutare și în prezent.

     Astfel, haideți să aflăm câte ceva despre cele mai cerute cocktailuri din 2018 și cum le putem prepara chiar noi acasă.

     5. MOJITO

     Această băutură pe bază de rom își are originile în secolul XVI-lea și în 2014 a fost votată de către britanici „Cel mai popular long drink”. Secretul acestei băuturi constă în modul în care alegi să o prepari, ingredientele fiind accesibile tuturor, fără prea mare efort. Bineînțeles că de-a lungul anilor barmanii au încercat să schimbe cum și cum rețeta clasică, fiecare fiind în căutarea unui gust cât mai original, mai atrăgător, însă noi îți recomandăm să rămâi la rețeta clasică cu care nu ai cum să dai greș.

     Pentru prepararea unui Mojito ai nevoie de:

  •          50 ml rom alb
  •          Cuburi de gheață
  •          12 frunze proaspete de mentă
  •          2 lingurițe zahar brun
  •          25 ml apă minerală carbogazoasă
  •          Jumătate de lime pentru suc

     Mod de preparare:

  •          Ia un pahar mare în care să poți amesteca sucul obținut din lime cu cele două lingurițe de zahăr.
  •          Adaugă gheața
  •          Rupe cele 12 frunze de mentă în două și adaugă-le în pahar
  •          Pune cei 50 ml de rom (recomandăm Bacardi), pune puțină apă carbogazoasă pentru un efect efervescent, câteva cuburi de gheață și gata. Te poți juca cu încă câteva frunze de mentă pentru a decora paharul cât mai plăcut sau poți doar să te bucuri de băutură fără prea multe detalii.

     4. DRY MARTINI

      Ar dura destul de mult timp dacă am vrea să aflăm cine a amestecat pentru prima dată un Martini. Să fi fost oare un prospector din California în 1849 sau poate un barman al unui hotel din New York, 50 de ani mai târziu? Nu știm și nici nu cred că vom ști cu siguranță vreodată, însă ceea ce știm este cum să-l preparăm și de ce avem nevoie.

     Pentru prepararea unui Dry Martini ai nevoie de:

  •    75 ml gin
  •    15 ml dry vermut
  •    1/8 linguriță de bitter de portocale
  •    Lămâie (opțional)

     Spre deosebire de alte cocktail-uri care necesită adăugarea ingredientelor într-o anumită ordine, Dry Martini se prepară prin agăugarea tuturor ingredientelor într-un bol cu gheață unde se amestecă până ce întreaga compoziție devine foarte rece. Imediat după asta, torni băutura într-un pahar specific de martini, folosești ca garnitură puțină portocală și gată.

     Ai un cocktail delicios și foarte ușor de preparat!

     3. WHISKEY SOUR

     Whiskey Sour este o rețetă foarte populară de băutura. Este unul dintre cele mai bune cocktail-uri clasice și este foarte ușor de amestecat, formând baza pentru întreaga familie de băuturi sour. Există, de asemenea, o varietate de ajustări pe care le puteți face pentru a ajusta perfect gustul în funcție de dvs sau invitații dvs.

     După cum sugerează și numele, acest cocktail este acru, dar dulceața unor whiskey-uri ajută la formarea unui gust senzațional pe care trebuie neapărat să-l încerci, asta dacă nu l-ai încercat deja.                       

     Pentru prepararea unui Whiskey Sour ai nevoie de:·     

  •    45 ml de whiskey
  •    45 ml suc de lămâie (proaspăt)
  •    25 ml de sirop
  •    Albuș de ou (optional)

         Mod de preparare:

         Ia toate ingredientele și pune-le într-un shaker umplut cu gheață, amestecă bine-bine tot conținutul și apoi toarnă totul într-un pahar de whisky bine răcit înainte. Pentru un aspect cât mai plăcut și o aromă plăcută, poți orna paharul cu cireșe maraschino sau lămâie!

         2. NEGRONI

Negroni este un cocktail original din Italia, considerat aperitiv, ce se obține din combinarea ginului cu vermut si Campari. Ușor de făcut și răcoritor de amar, Negroni se spune că a fost inventat în Florența de un contestat italian care a cerut ca barmanul să înlocuiască soda de club din băutura sa cu gin.

               Pentru prepararea unui Negroni ai nevoie de:

  •          30 ml gin
  •          30 ml Campari
  •          30 ml vermut

        La fel ca și în cazul cocktail-ului „Whisky Sour”, toate ingredientele necesare preparării cocktail-ului Negroni trebuie amestecate bine într-un recipient cu gheață, iar conținutul trebuie turnat într-un pahar specific de whiskey pe care îl poți decora cu coajă de portocală (pentru o aromă inedită)

        1. OLD FASHIONED

               Așa cum o spune și numele, acest cocktail-ul este ca pe vremuri și în 2018 a fost cel mai consumat cocktail din 106 țări pentru al patrulea an la rând. Acest cocktail se consumă încă de prin anii 1800 și indiferent de cât de multe de altfel de sortimente de cocktail au apărut în industrie, Old Fashioned și-a păstrat poziția foarte bine.

               Așadar, pentru prepararea acestui cocktail, ai nevoie de:

  •          50 ml whiskey
  •          Zahăr
  •          3 picături bitter aromatizat
  •          Coajă de portocală
  •          Cireașă pentru sirop
  •          Gheață

                  Mod de preparare:

               Pentru preparare folosim metoda stir, care presupune turnarea ingredientelor intr-un pahar de sticlă cu multa gheață și amestecarea acestora cu o linguriță. Scopul metodei este de răcire, diluare și omogenizare.

Începe prin a pune zahărul în pahar unde vei amesteca toate ingredientele, apoi adaugă bitterul aromatizat și imediat după, adăugați whiskey-ul (recomandăm folosirea unui whiskey de calitate, învechit cel puțin 3-4 ani).

               Imediat după adăugarea whiskey-ului, bitter-ului și zahărului poți adăuga gheața și poți începe să amesteci întreaga compoziție cu o lingurită, astfel încât puterea alcoolică a whiske-ului să fie diminuată și tu să te poți bucura de toate celelalte arome oferite de ingredientele pe care le-ai folosit.

               În final, pune toată compoziția într-un pahar de whisky pe care îl poți înfrumuseța cu o cireașă sau uleiuri esențiale din coajă de portocală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *