Cocktail-uri de Ziua Femeii

Ultima actualizare in 19 august, 2020 la 01:23 pm

Timp de citit: 3 minute

Ziua femeii se apropie destul de rapid și, ca de fiecare dată, există întrebarea „Ce cadou ar trebui să oferim femeilor dragi din viața noastră?”. Ei, bine, noi ne-am gândit să alcătuim o listă de cocktail-uri special create pentru doamne, cu caracteristicile specifice acestui sex: o băutură destul de tare, dar cu o atingere ușor dulce, aromă perfect echilibrată.

Dacă vrei să oferi o ziua cu adevărat specială doamnei tale, poți să o surprinzi cu unul dintre aceste cocktail-uri:

LADY IN RED

Ingrediente:

 • 50 ml vodkă Russian Standard
 • 8 frunze de mentă
 • 30gr de lime
 • Jumătate de grapefruit
 • 15gr de miere
 • 15ml grenadine

Mod de preparare:

Combină toate îngredientele într-un „shaker” alături de câteva cuburi de gheață și amestecă până când întreaga combinație se omogenizează. După ce ai rezultatul final, poți să decorezi paharul cu câteva frunze fresh de mentă, pentru un plus de prospețime.

GIRL POWER

Ingrediente:

 • 45 ml vodkă Russian Standard
 • 8 frunze de mentă
 • 15ml de sirop de zmeură
 • Două feliuțe de portocală
 • Patru feliuțe de lime
 • 5 fructe de zmeură

Mod de preparare:

Amestecați feliile de portocală și de lime împreună cu menta și zmeura într-un shaker, includeți mai apoi și celelalte ingrediente și agitați cu gheață până se amestecă foarte bine. Se strecoară într-un pahar de Martini răcit și se garnisește cu două fructe de zmeură.

BĂUTURI PENTRU DOAMNE:

Totuși, dacă simți că nu ai timp să pregătești un cocktail, dar vrei să suprinzi cu un altfel de mărțișor de Ziua Femeii, îți recomandăm câteva dintre băuturile preferate de majoritatea doamnelor:

SHERIDAN’S

Probabil unul dintre cele mai cunoscute băuturi pentru doamne. Este un lichior cu o concentrație a alcoolului de doar 15.5%, cu aromă de cafea, ceea ce îl face foarte ușor de consumat și preferat de majoritatea femeilor.

Cel mai bun mod de a servi acest lichior este simplu, dar și alături de câteva cuburi de gheață, însă nu prea multă, pentru a se putea păstra și ușoara aromă de vanilie pe care o oferă.

APEROL

Băutura ce stă la baza unui cocktail extrem de apreciat atât de doamne, cât și de domni. Este perfect pentru a fi savurat în doi, un pahar de Aperol Spritz. Această băutură, cu doar 15% alcool și culoare puternică portocalie, rămâne foarte ușor în amintirea tuturor datorită aromei perfect echilibrate de dulce-amărui.

Este originară din Italia și modul de servire perfect este alături de prosecco și apă minerală (cocktail Aperol Spritz).

GIN – GORDON’S, BEEFEATER, PINK 47

Ginul este băutura pe bază de ienupăr, ce a reușit să atragă atenția doamnelor încă din primii ani ai apariției sale, fiind mult mai ușor de consumat, comparativ cu clasicul whisky. De Ziua Femeii îți recomandăm gama de ginuri pink de la AlcoolDiscount, îmbogățite care mai de care cu arome fructate (căpșune, zmeură etc).

Sunt ideale pentru a fi folosite ca bază pentru cocktail-uri sau pentru a fi consumate simplu, alături de câteva cuburi de gheață.

PROSECCO

Prosecco a devenit destul de popular și, indiferent dacă îl știi sau nu, ai gustat probabil un pahar înainte și ai crezut că este șampanie, în ciuda faptului că nu este șampanie din punct de vedere tehnic.

Este spumos și gustos ca șampania, dar este mult mai ieftin ca preț și reușește să fie una dintre cele mai apreciate băuturi în sezoanele calde. Iar, partea cea mai bună a acestei băuturi este că …are mai puține calorii decât chiar vinul. Un pahar de vin roșu are în general 125 de kcal, în timp ce unul de prosecco are doar 90 kcal.

Deci, vei putea surprinde persoana iubită cu o băutură fresh, extrem de gustoasă și elegantă, dar care are grijă și de siluetă în același timp. Destul de bine, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *