Ultima actualizare in 12 august, 2021 la 01:55 pm
Timp de citit: 4 minuteBelgia și Germania, țări minunate cu o imensă tradiție a berii
Berea este unul dintre acele lucruri mărețe care doar par a fi universale, însă fiecare țară are propriul tip de bere. Belgia și Germania au amândouă istorii îndelungate de producție a berii, precum și tradiții unice. Cultura berii în aceste două țări este atât de vitală pentru națiune, încât ambele sunt protejate oficial de ONU.
Belgia și Germania au cea mai mare diversitate de stiluri de bere de pe planetă
Deci, ce beri belgiene și germane merită încercate? Există o mulțime de liste de beri belgiene și germane, dar și o mulțime de mărci, întocmite de oameni care știu câte ceva despre bere.
Dar ce zici de recomandările din viața reală? Nu ar fi asta o listă de recomandări care merită văzută? Desigur, este foarte dificil să creezi o listă cu cele mai bune beri, pentru că, în cele din urmă, se rezumă la preferințele personale. Există, totuși, câteva mărci de renume care sunt bine respectate pentru tradițiile, metodele și preparatele lor clasice. Nicio listă cu cele mai bune beri belgiene și germane nu le poate exclude, căci sunt celebre dintr-un motiv!
Am venit cu lista cu cele mai bune 10 beri belgiene și germane, pe baza mai multor factori, cum ar fi:
- Popularitate;
- Premii și distincții;
Beri de top belgiene și germane:
Așadar, fără alte întrebări, permiteți-ne să oferim lista cu cele mai bune 10 beri belgiene și germane! Nu vă faceți griji, există și un loc unde le puteți găsi pe toate, la prețuri extrem de accesibile și avantajoase: Alcool Discount, universul băuturilor bune și variate.
- Westmalle Tripel. În 1934, când își terminau – la acea vreme – noua fabrică de bere, Westmalle Abbey a lansat o „superbere”, o bere blondă, de top, care a fost curând redenumită Westmalle Tripel. Cu toate acestea, abia în 1956, fratele Thomas a introdus deliciul speranță pentru care este cunoscută această bere și a dotat-o cu caracterul ei complex. Berile clasice belgiene sunt foarte echilibrate și complexe, iar Westmalle Tripel este un exemplu perfect în acest sens. În aromă stau notele fructat (banană prea coaptă), cu o amărăciune de hamei fină și malț. Gustul este la fel de complex: berea are arome cremoase și o dulceață delicată, precum și note fructate, amare și un finish lung. Westmalle Tripel este mama tuturor tripelurilor – un clasic mondial!
- Belgia este plină de bere blondă. Berea blondă St. Feuillien reflectă cu bucurie patria Belgiei și ale sale valori. Cu un caracter încântător, de drojdie nu chiar pământeană, un miros de hamei picant și un echilibru perfect între citrice și malț, această bere amintește, la cel mai de bază nivel, despre ce sunt berile belgiene.
- Arend Tripel. este cel mai bun tripel de care nu ați auzit niciodată, fabricat de producătorul de bere de generația a cincea Anne De Ryck, la fabrica de bere a familiei sale. Berea este în sine o grație, cu arome delicate. Prezintă un gust moale, oarecum dulceag și se află în echilibru perfect cu aromele proaspete și amărui de drojdie și de hamei.
- Stilul fermierului Saison a fost îndrăgit pentru mulți producători de bere artizanală, dar Saison Dupont este considerat de mulți drept reperul suprem. Este o bere elegantă, dar complexă, care vă amintește în mod diferit de fiecare ingredient, dar frumos amestecat. Arome de hamei, alcool parfumat și o notă de condiment vă întâmpină de la prima turnare.
- Troubadour Magma. Termenul belgian „IPA” este folosit foarte mult zilele noastre, dar nu sunt mulți producători de bere care reușesc să facă tradiția berii să funcționeze în favoarea băutorilor. Troubadour Magma este o excepție reală, prezentând toate aromele ale unui IPA modern cu notele clasicului belgian. Îndrăzneață, dar accesibilă: o bere perfectă pentru toate anotimpurile.
- Duvel. Combinând ușurința și efervescența unui Pilsner cu complexitatea și intensitatea alcoolică a unui Tripel, Duvel este o bere de care nu te poți lăsa niciodată. Este ușor piperată, are un parfum subtil de banană, cu note ușoare de citrice.
- Erdinger Weissbier. Hefeweizen, un preparat de grâu, în stil bavarez, se află în fruntea listei de beri de încercat. O dulceață ușoară, arome de drojdie fac din ea o bere extrem de răcoritoare de băut înainte de masă sau după o cină ușoară. Fiind cea mai veche fabrică de bere din lume, Weihenstephan produce din 1040 hefeweizeni fenomenali.
- Bourgogne des Flandres. O bere belgiană artizanală minunat de bogată și complexă, un amestec al lambiculului lui Timmermans, cu o notă acidă de la lambic, ce taie notele hameiului picant. Berea a fost restaurată în casa sa originală din Bruges, în 2015, când o nouă fabrică de bere s-a deschis acolo.
- Blanche De Namur. Din punct de vedere istoric, witbier-ul a fost fabricat de producătorii de ferme pentru a prezenta recolta de grâu din acel an – cu cât recolta este mai bună, cu atât mai bună este berea. În zilele noastre, stilul este puțin mai sezonier, dar cei mai buni producători de bere încă știu că este la fel de bun ca și grâul cu care se prepară. Blanche De Namur se prepară cu o bază de grâu de 40% și este lăsată nefiltrată, pentru a arăta acel procent mare.
- La Chouffe. Cunoscută sub numele de „bere cu gnomul de pe etichetă”, această bere strălucitoare și plină de arome mărețe este surprinzătoare, în ciuda concentrației mare de alcool.
Așadar, nu este nevoie să rezervați un zbor spre Europa! Intrați pe site-ul Alcool Discount și încercați selecția lor nemărginită de beri germane și belgiene. De fapt, de ce să nu aduci un gust al Belgiei și Germaniei la următoarea ta întâlnire cu prietenii?