Ultima actualizare in 19 august, 2020 la 12:22 pm
Timp de citit: 3 minutePe măsură ce vremea devine mai rece și băuturile se vor a fi mai tari, este timpul să încercați să introduceți coniacul în portofoliul dumneavoastră de cocktailuri. Această băutură se regăsește pe lista celor mai tari cocktail uri pentru sezoanele reci din întreaga lume.
Astfel, am decis să le „culegem” pe care mai interesante și să ți le arătăm și ție. Dăm startul sezonului rece cu cocktail-ul Almond Crusta.
Ingrendiente:
– 30 ml cognac
– 15 ml gin
– 22 ml suc de lămâie
– 15 ml sirop de migdale
– Câteva picături de bitter
– Zahăr (după gust)
– Coajă de lămâie (tăiată într-o singură bucată mai lungă)
Combinați toate ingredientele, adăugați gheață și agitați.
Bermuda Highball.
Ingrediente:
– 30 ml cognac
– 30 ml vermut
– Câteva picături de bitter
– 90 ml apă minerală
Combinați toate ingredientele, adăugați gheață și agitați. Decorați cu coajă de portocală sau lămâie.
Sidecar
Ingrediente:
– 60 ml cognac
– 30 ml Cointreau
– 30 ml suc de lămâie
– Zahăr – după gust
Amestecați toate ingredientele împreună cu gheață până la omogenizare. A se servi în pahare de martini, cu marginea presărată cu zahăr.
Bamboo #2
Ingrediente:
– 38 ml Hennessy XO
– 30 ml madeira
– 22 ml vermut
– O linguriță sirop demerara
Amestecați toate ingredientele împreună cu gheață până la omogenizare. A se servi în pahare de vin.
French 75
Ingrediente:
– 8 ml sirop
– 8 ml suc de lămâie proaspăt
– 38 ml cognac
– Șampanie
– Coajă de lămâie
Amestecă siropul, sucul de lămâie, cognacul și gheața împreună și la final adaugă peste toate aceste ingrediente șampanie și coaja de lămâie.
Sazerac
Ingrediente:
– 60 ml cognac
– 8 ml absint
– Câteva picături de bitter
– Un cub de zahăr
Clătiți paharul cu absint și aruncați. Puneți cubul de zahăr în partea de jos a paharului, acoperiți cu trei linii bitter și zdrobiți cubul până devine fin. Adăugați coniac în paharul cu gheața și amestecați până când se omogenizează. Se garnisește cu o răsucire de lămâie.
Mata Hari
Ingrediente:
– 36 ml cognac Remy Martin
– 22 ml suc de lămâie
– 15 ml sirop
– 22 ml suc de rodie
– Muguri de trandafir organic uscați
Adăugă toate ingredientele într-un pahar și umple cu cuburi mari de gheață. Se agită puternic și se strecoară într-un cupe de la frigider. Se garnisește cu trei muguri de trandafir uscați.
Un gand despre “COCKTAIL-URI PE BAZĂ DE COGNAC”