Gin&Tonic Nachtmann

Cum să bei corect gin?

Ultima actualizare in 19 august, 2020 la 01:06 pm

Timp de citit: 4 minute

Odată cu creșterea consumulu de gin, ceva mai puțin așteptat s-a întâmplat: o serie întreagă de noi moduri de a-l bea. Ei bine, oamenii beau gin cu mult înainte ca apa tonică să fie inventată și să devină modalitatea preferată de a-l consuma. În timp ce G&T a devenit cea mai uzitată metoda de a bea gin, mai sunt multe altele de explorat.

Ultimele două decenii au cunoscut o revenire la popularitate a ceea ce a fost cândva cea mai iubită băutură alcoolică din Anglia – ginul. Dar ce este ginul și cum ar trebui consumat? Există ani de istorie în spatele lui.

Imagini pentru gin history

CE ESTE GINUL?

Ca să începem cu detaliile legate despre ce este ginul. În general, legislația europeană definește ginul ca:

„… O băutură spirtoasă cu aromă de ienupăr produsă prin aromatizarea alcoolului etilic, de origine agricolă, cu ienupăr.”

Sau mai simplu: „o băutură spirtoasă aromatizată cu ienupăr”. Ienupărul nu este singurul botanic din amestec. Există și câteva ingrediente obișnuite, inclusiv coji de citrice, cardamom, anason, lichior și rădăcini orris și angelica.

DE UNDE VINE GINUL?

În timp ce în zilele noastre ginul este considerat o băutură englezească, povestea a început din cealaltă parte a Mării Nordului, în Olanda. Englezii au început să-și facă propria versiune și, deoarece impozitele erau mici, ginul era ieftin și a început o nebunie imensă în ceea ce privește comercializarea acestuia. Totul a ieșit de sub control într-un final și Parlamentul a intervenit în anii 1850 cu impozite mai mari și mai multe reglementări.

Ginul a continuat să fie o băutură populară de-a lungul Imperiului Britanic. Apa tonică a fost creată inițial pentru a face să fie mai ușor consumul de pudră de chinină și s-a răspândit rapid pe tot teritoriul Imperiului ca o însoțire a ginului.

Imagine similară

Popularitatea a atins apogeul în primii ani ai secolului XX, când cocktail-rile cu gin au luat cu asalt Marea Britanie. Băuturi celebre precum Martini, Gimlet, Negroni și Gin Fizz au început să fie cerute din ce în ce mai mult peste tot.

CUM BEM GINUL

Gin și apă minerală. Cea mai mare revelație recentă în privința consumului de gin este combinarea ginul cu apa minerală. Această combinație ajută la amplificarea aromelor ginului, în timp ce respinge alcoolul și adaugă o notă de fizz. Dacă ești curios să încerci această combinație, poți încerca să adaugi și câteva fructe, pentru o notă ușoară, fructată. În principal, prefer această combinație în detrimentul celei clasice cu apă tonică, deoarece apa minerală nu aduce o oarecare aromă ginului – îl păstrează original.

O altă formă de a consuma gin este gin combinat cu ghimbir și apă tonică. Este una dintre cele mai iubite forme de consum al ginului și reușeste să strângă un număr mare de fani la nivel global, fiind foarte cerută în baruri.

BLOODY MARY – DAR CU GIN

Rețeta simplă de Bloody Mary, doar în loc de vodkă folosim gin, care adaugă ceva nuanțe noi de aromă, ajutând întreaga combinație să fie mult mai plăcută. Când alegi un gin, mergi pe un sortiment de gin ceva mai condimentat, apoi combină-l cu suc de roșii și bucură-te de rezultat.

Poți adăuga și puțin hrean, pentru al condimenta extra, dar ai grijă, căci nu toată lumea este deschisă la această combinație. Dacă cumva, din greșeală, adaugi prea mult hrean, îi mai poți tăia din tărie adăugând încă puțin gin.

Posibilitățile de a crea cocktail-uri cu gin sunt interminabile, dar totodată, există și mulți iubitori care preferă să bea ginul sec, pentru a se bucura de aromele acestuia. În zilele noastre, foarte multe ginuri sunt produse în așa manieră încât să fie consumate seci. Au trecut zilele în care consumul de gin era precum împodobirea bradului de Crăciun – cu cât adăugai mai multe, cu atât era mai bun. În zilele de astăzi găsim ginuri care vin deja ușor aromatizate din fabrică, cu arome florale sau fructate ușor.

Imagini pentru gin glass

GIN ȘI CEAI

Infuzează ginul cu ceai. Toarnă o sticlă de gin într-un bol mare de sticlă. Adaugă 4 pungi de ceai Earl Grey sau de mușețel și lasă amestecul să se infuzeze timp de cel puțin 2 ore la temperatura camerei. După acee, sscoate pungile de ceai și toarnă ginul înapoi în sticlă. Poți folosi acest gin infuzat cu ceai pentru diverse combinații apoi.

Acestă modalitate, puțin diferită, a început să cucerească din ce în ce mai mult teren în rândul băutorilor de gin. Deși sunt și multi sceptici care spun că această combinație strică gustul natural al ginului, cei mai mulți aleg să o încerce.

Un gin puternic poate fi foarte plăcut și aromat chiar și consumat simplu, totuși. Classicul Beafeeter, de exemplu, promite consumatorilor săi că cea mai bună metodă de a consuma băutura este simplă, cu gheață. În final, răspunsul la întrebarea „Cum se bea corect ginul?” nu există. Deoarece există mai multe căi de a consuma gin, iar fiecare dintre ele este considerată corectă, atâta vreme cât celui care o bea îi place.

Părerile rămân împărțite și doar ginul rămâne factorul comun ce îi leagă pe toți băutorii acestuia, indiferent de modul de consum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *