Ultima actualizare in 12 august, 2021 la 01:56 pm
Timp de citit: 4 minuteCovid-ul e o pacoste mare, dar vinul e o consolare!
Vinul roșu are un rol important împotriva coronavirusului? Această întrebare este, în mod evident, provocatoare. Ei bine, aflați că este conformă cu adevărul. Da, ați citit bine! Nu doar că vinul roșu formează o relație bună cu sănătatea – evident, consumat în cantități moderate – dar aduce cu sine și puteri binefăcătoare împotriva virusului COVID-19.
Vinul, proprietăți paliative în privința coronavirusului
Pe lângă multiplele efecte benefice pe care le are asupra sănătății și chiar a sănătății psihice și emoționale, vinul roșu este un aliat puternic împotriva noului virus, COVID-19. Este considerat o „soluție” în ceea ce privește acest virus ucigător. O afirmă chiar cercetătorii! Aruncați o privire și vă veți convinge singuri:
Compușii organici ai vinului roșu, aliații dumneavoastră în lupta cu COVID-19
Știați că vinul roșu are trei proprietăți dominante care luptă împotriva coronavirusului? Iată-le:
- Proprietăți antivirale.
- Proprietăți antifungice.
- Proprietăți antibacteriene.
Probabil că deja vă sunt cunoscute proprietățile dezinfectante ale alcoolului. Este indicat ca în aceste momente de restriște să vă spălați bine mâinile și să utilizați dezinfectanți pe bază de alcool în mod constant.
Dar să vedem ce funcție are vinul roșu în privința coronavirusului…
Vinul roșu conține polifenoli, compuși organici din clasa fenolilor. Polifenolii au proprietăți antioxidante asupra organismului uman. Dar care este funcția principală a acestor compuși? Polifenolii apar în mod natural pe frunzele legumelor și pe cojile fructelor, mai ales pe pielea strugurilor. Sarcina lor este de a dezinfecta și de a combate bolile cauzate de ciuperci, bacteriile și virusurile și de a le împiedica să intre în plantă. Această proprietate o pot îndeplini și asupra corpului uman.
Pentru a combate coronavirusul, vinul roșu intră în teren
Vă este cunoscută legătura dintre puterea dezinfectantă a vinului roșu și răcelii obișnuite? Căile respiratorii și tractul digestiv împart conducte comune (faringe), unde se intersectează hrana și aerul. În acest canal membranos, vinul roșu, care are mulți polifenoli, își îndeplinește funcția de dezinfectare și ne protejează de infecții datorită proprietăților sale antivirale, antifungice și antibacteriene. Așa împiedică polifenolii virusul COVID-19 să se atașeze de celulele umane. Așadar, vă puteți dezinfecta și la exterior, pe mâini, și la interior, cu…vin!
Mai sunt și alte proprietăți benefice ale vinului care luptă împotriva coronavirusului
Resveratrolul este aliatul împotriva virusului COVID-19. Resveratrolul, găsit mai ales în boabele de struguri, este un compus produs de unele plante care ucid bacteriile. S-a dovedit că, administrat sub forma unui aerosol, ar putea chiar să învingă sau cel puțin să facă virusul COVID-19 mai docil. Acest lucru a fost raportat în revista științifică numită „Nature”, o revistă prestigioasă, cunoscută în toată lumea.
Așadar, într-un studiu publicat de cercetătorii Guangdi Li și Erik De Clerq, se menționează faptul că resveratrolul este capabil să blocheze replicarea virusului MERS, similar coronavirusului. Având în vedere premisele interesante ale cercetătorilor, s-au făcut experimente pe pacienți care sufereau de tuberculoză și, cu ajutorul sistemului numit aerosol, studiul cercetătorilor a fost confirmat.
Date fiind aceste informații, trebuie să știți că, în prezent, Alcool Discount are o misiune clară: de a vă ajuta cu prețuri imbatabile în lupta cu coronavirusul.
Doar ați citit afirmațiile cercetătorilor! Pregătiți lista, căci site-ul Alcool Discount vă asigură:
- calitate
- vinuri roșii excepționale și…
- superprețuri!
Alcool Discount s-a pregătit intens: a studiat temeinic vinul roșu și proprietățile sale benefice care combat virusul COVID-19 și a selectat pentru dumneavoastră vinuri roșii naționale și internaționale de înaltă calitate.
Iată câteva vinuri pe care trebuie să le luați în considerare, având în vedere afirmațiile cercetătorilor privind vinul și…covid-ul:
- Château Pavie Macquin Saint-Émilion. Este un vin roșu încadrat în categoria premium. La origine, acest vin provine din Franța, mai exact din regiunea Bordeaux. Soiul de struguri din care este confecționat Chateau Pavie Macquin Saint Émilion se numește Bordeaux Blend Red. Dacă vă doriți un vin calitativ recunoscut la nivel internațional, acesta reprezintă cea mai bună alegere, el fiind premiat de-a lungul timpului de nenumărate ori. Aromele acestui vin simțite la nivelul gustului, dar și al parfumului sunt de cardamon, cireșe, mure și ardei gras roșu.
- Lacerta Cuvee IX Dealu Mare, 2016. Podgoriile Lacerta se află la sudul munților Carpați, de-a lungul Paralelei 45, ce trece prin Piemont și Bordeaux. În Muntenia, zona recunoscută pentru viticultura practicată de oamenii locului încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, vinul este preparat la nivel de artă. Este un vin de culoare roșie rubinie, ce are un miros consistent și îmbietor. Lacerta Cuvee IX Dealu Mare, 2016. este cel mai parfumat dintre vinurile românești datorită buchetului complex și robust cu arome de fructe roșii cum sunt fragile, dudele și murele, dar și aromele cireșelor, coacăzelor și zmeurii.
- Bolla Le Origini Amarone della Valpolicella, 1890, un sortiment super premium de vin. Este extrem de calitativ și vine comercializat într-o sticlă elegantă. Soiurile de struguri care stau la baza Bolla Le Origini Amarone Della Valpolicella sunt Rondinella Corvinone și Corvina, acestea oferind și o culoare deosebită acestui vin roșu. Profilul aromatic se bazează pe fructe de pădure negre, frunze de tabaco, fum, ierburi aromatice, caramel și tente lemnoase, aromele persistând și în finish.