Ultima actualizare in 19 august, 2020 la 01:50 pm
Timp de citit: 3 minuteExistă multe moduri de a servi whisky: sec, cu gheață sau într-un cocktail fantezist, precum un Manhattan sau Old Fashioned. Aroma inconfundabilă a whisky-ului crește însă, în momnetul în care este folosit în bucătărie, adăugând aromă sosurilor, tocanelor și dulciurilor precum înghețată, budincă și brioșă.
Este nevoie de doar o cantitate mică pentru a adăuga o atingere delicioasă mâncărurilor și este important să nu folosești produse ieftine, crede-mă, nu vrei să te zgârcești la mâncarea care are în compoziție whisky – riști să distrugi tot gustul rețetei. Nu-ți face griji, atunci când gătești cu whisky, nu vei folosi cantități mari de whisky, așa că, folosește ce ai mai bun!
Mulți bucătari compară folosirea whisky-ului cu utilizarea sării, deoarece aduce aromă mâncării. În timpul gătitului, evaporarea alcoolului concentrează malțul de orz și apoi caramelizează zaharurile.
Iată, 6 moduri în care poți folosi whisky-ul atunci când gătești:
Cranachan
Este posibil să nu știi ce este Cranachan, dar în Scoția este un desert tradițional binecunoscut, care este de obicei servit de ziua Robbie Burns. Acest delicioas desert arată ca un parfait și este stratificat cu ovăz, smântână, whisky și zmeură. În funcție de cum îți place, rețeta solicită două-trei linguri de whisky.
Ingrediente:
2 lingurițe. ovăz mediu
300g zmeură proaspătă
Un praf zahăr pudră
350ml cremă dublă
2 lingurițe miere
2-3 lingurițe whisky
Pentru a prăji făina de ovăz, întindeți-o pe o foaie de copt și coaceți-o până când miroase puternic, nuanțat. Nu se va coace foarte repede, așa că folosiți-vă simțul mirosului pentru a vă spune când este coaptă. Răciți ovăzul.
Faceți o piure de zmeură zdrobind jumătate din fructe și cernând. Indulceste acest lucru dupa gust cu putin zahar pudră. Amestecați crema până când se omogenizează și apoi adăugați mierea și whisky-ul, încercând să nu agitați excesiv crema. Gustă amestecul și adaugă mai mult, dacă simți nevoia.
Amestecați fulgii de ovăz și bateți ușor până când amestecul este omogen. Alternează straturi de cremă cu restul de zmeură integrală și piureul.. Lăsați să se răcească ușor înainte de a fi servit.
Coaste Mississippi
Aceste delicioase coaste sunt the real deal, cum spune americanul. Gătite cu ardei, o lingură de sos iute și o doză sănătoasă de bourbon Jack Daniels, sunt tot ce-ți poti dori de la o zi de weekend.
Ingrediente:
2kg coaste de porc
Un pachetel de sos gravy
Un pachetel dressing ranch
Un sfert de cana de unt
4-6 ardei pepperoncini
Pentru gravy sos
Două lingurițe de Jack Daniels
O linguriță de sos picant
3 lingurițe de făină de porumb
Un sfert de cană de apă
Mod de preparare:
Clătiți coastele și tăiați în 2-3 secțiuni. Se întind pe o foaie de copt, se baga la cuptor cu foc mare până când încep să se rumenească. Acest pas nu este neapărat necesar. O fac pentru că arată mai bine când sunt servite, dar gustul nu diferită indiferent de modalitate.
Amestecă ranch dressingul si sosul gravy într-un mic bol, pune untul peste coastele rumenite (sau nerumenite, dacă ai trecut peste pasul opțional). După ce ai pus untul, masează coastele cu amestecul de ranch și gravy. Pune ardeiul pepperoncini peste coaste, pune-l la cuptor timp de 5-6 ore.
Când sunt gata, scoate-le din cuptor, dar ține-le undeva acoperite, să se mențină calde. Între timp păstrează cuptorul pornit, iar în tava în care ai avut coastele, adaugă whisky-ul și sosul iute și lasă-le să stea timp de 5 minute. După aceste 5 minute, puteți pune coastele înapoi în tavă și le mai gătiți timp de 10 minute.
Această rețetă merge foarte bine alături de piure de cartofi. Poți încerca, nu vei fi dezamăgit!