bauturile anului 2020

Băuturile anului 2020

Ultima actualizare in 24 august, 2020 la 10:39 am

Timp de citit: 6 minute

2020 – Băuturi recomandate

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/rS2OpgFbeMk

Consumul ocazional și moderat de băuturi alcoolice nu reprezintă un pericol pentru sănătate, dar trebuie să fii atent la băuturile alese întrucât unele sunt mai puțin sănătoase, susțin specialiștii din nutriție. Conform unui top creat pe baza celor mai consumate băuturi alcoolice în anul 2020, există alte recomandări de consum.

Astăzi, vom consulta ambele păreri și îți vom recomanda câte un tip de băutură alcoolică din fiecare categorie, pe care trebuie să-l încerci neapărat. Pline de istorie, cu un gust puternic și o savoare intensă, băuturile alcoolice se potrivesc perfect cu momentele de relaxare, evenimentele importante sau petrecerile date împreună cu prietenii.

Cele mai consumate băuturi alcoolice din lume

Sursa foto: https://pxhere.com/ro/photo/1457035

Cercetătorii americani susțin că berea, vinul și romul sunt cele mai consumate băuturi alcoolice din lume, însă preferințele diferă de la țară la țară și de la regiune la regiune. Cei mai împătimiți băutori sunt vest-europenii. Cercetătorii de la Bank of America au realizat un studiu prin care ne arată care sunt cele mai consumate băuturi alcoolice din lume.

Berea se află pe primul loc, mai ales în Statele Unite și Canada, acolo unde reprezintă 44% din consumul total de alcool. În Europa de Est procentul de consum este mai mare de 50%.

În Europa de Vest cea mai consumată băutură alcoolică este reprezentată de vin , iar în Asia, cu un procent de peste 80%, cea mai consumată băutură alcoolică este lichiorul. Acolo oamenii consumă și alte băuturi alcoolice spirtoase, spre exemplu în India romul face furori, iar în Filipine, ginul.

Așadar, băuturile alcoolice care sunt deja celebre sunt și printre cele mai consumate din lume. Hai să vedem dacă oamenii consumă și sănătos alcoolul, pentru că specialiștii în nutriție ne spun care sunt cele mai sănătoase băuturi alcoolice.

Cele mai sănătoase băuturi alcoolice

Sursa foto: https://www.pikist.com/free-photo-sqhic/ro

Din punct de vedere nutritional, băuturile alcoolice sunt nule, însă, de cele mai multe ori, acestea vin la pachet cu un aport caloric considerabil. Băuturile alcoolice conțin zahăr în cantități mari, ceea ce pentru o persoană care ține dietă, nu sunt foarte recomandate.

Așadar conform specialiștilor cele mai sănătoase băuturi alcoolice sunt:

Vin sec

În procesul de fermentare, zahărul din struguri se transformă în alcool, ceea ce înseamnă că vinul nu conține mult zahăr. Vinul sec roșu conține mulți antioxidanți, printre care și resveratrol, unul dintre cei mai benefici antioxidanți pentru organism. În schimb, vinul alb sec conține mai puțin alcool decât vinul roșu, iar din acest motiv are și mai puține calorii.

Șampania

Șampania este un vin spumant obținut din struguri albi și poate avea mai puține calorii decât un pahar de vin alb sau o bere. Șampania conține și o cantitate limitată de antioxidanți, însă este una dintre cele mai sănătoase băuturi alcoolice.

Vodca

Vodca nu conține zahăr, ceea ce înseamnă că are o cantitate mai mica de calorii decât alte băuturi alcoolice. Pentru a evita caloriile suplimentare, consumă vodcă cu apă minerală, ci nu suc.

Gin, whisky, tequila

Toate acestea băuturi nu conțin îndulcitori artificiali și zahăr, așa că au un aport caloric mai mic. Pentru a evita zahărul și caloriile în plus, specialiștii îți recomandă să consumi aceste băuturi împreună cu apă minerală. De asemenea, se poate folosi și zeama de lămâie, lime sau portocală pentru aromatizarea băuturii.

Dacă vrei să consumi unul dintre sortimentele de băuturi alcoolice prezentate mai sus, rămâi aproape  pentru a vede recomandările anului 2020.

Bere recomandată în 2020

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/sticle-b%C4%83uturi-alcoolice-cupa-5208806/

Berea blondă este cel mai răspândit și cunoscut tip de bere. Marea majoritate a berii blonde produse la nivel global este berea de tip lager.

Berea blondă Samson este o bere clasică, cu aromă de malt, ușor amăruie. Aceasta provine din Cehia și are o concentrație de alcool redusă, de doar 4,9%. Este o bere ideală pentru a fi consumată pe timpul zilei, dar și în serile relaxante.

Vin și șampanie recomandate în 2020

Unul dintre cele mai recomandate vinuri albe este vinul  Chateau Carbonnieux Pessac Leognan Grand Cru Graves Blanc. Acesta este un vin alb încadrat în categoria premium, fiind originar din regiunea Bordeaux din Franța. Soiurile de struguri din care este preparat vinul este Sauvignon Blanc și Semillon.

În ceea ce privește vinurile roșii, recomandarea constă în sortimentul de vin roșu Barros Vintage 1996. Acesta reprezintă un vin premium și are o calitate greu de egalat. Producătorul Porto Barros este originar din Portugalia, țară renumită pentru vinurile calitative. Barros Vintage 1996 se obține din mai multe soiuri de struguri.

Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/farehamwine/20596123398

În ceea ce privește șampaniile, gama este extrem de varită. Pe site-ul nostru găsești bauturi online la prețuri accesibile pentru fiecare buzunar. Una dintre recomandările noastre este Sampanie Veuve Clicquot Brut. Aceasta reprezintă un vin spumant care se încadrează în categoria prosecco. La origine este un vin rose, care a fost cuprins în categoria vinurilor brute. Șampania Veuve Clicquot Brut provine din Franța și are o concentrație alcoolică de 12%.

Whisky recomandat în 2020

Sursa foto: https://www.pxfuel.com/en/free-photo-exbbs

Categoria de whisky este foarte variată și diversificată, așadar ai de unde alege. Whisky Chivas Regal este unul dintre cele mai celebre sortimente, fiind nelipsit de la majoritatea evenimentelor importante. Cu o infuzie aromată de ierburi sălbatice, miere și fructe de livadă, Chivas Regal 12 ani denotă bogăția și rafinamentul de excepție. Culoarea de chihlimbar radiant și cald împreună cu gustul său rotund și cremos de miere și vanilie aduc un plus de savoare și eleganță.

De asemenea, și Jack Daniel`s este extrem de cunoscut în întreaga lume și merită încercat, asta dacă nu ai făcut-o deja. Jack Daniel’s NO.7 este un bourbon produs în Statele Unite, Tennesse, cu o aromă inconfundabilă și gust plăcut. Pentru prepararea lui, americanii folosesc apă extrasă din Cave Spring Hallow, un izvor renumit, iar din acest motiv gustul lui este inconfundabil. Fiind nelipsit de la marea majoritatea a evenimentelor, acest whisky este unul care trebuie neapărat încercat, mai ales pentru că are și un preț accesibil.

Coniac recomandat în 2020

Sursa foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Courvoisier_bottles_VSOP.jpg

Coniacul este o băutură alcoolică extrem de apreciată la nivel mondial. Și aici, gama de produse este mare, însă avem două recomandări pentru tine:

  • Coniac Courvoisier VSop  supranumit și conacul lui Napoleon Bonaparte este un coniac îmbătrânit între 8 și 12 ani în butoaie de stejar Troncais și Limousin. Acesta are un gust puternic, cu note de aromă dulce, caramelizat.
  • Coniac Metaxa de 5 stele este un brandy clasic produs în Grecia după o rețetă care presupune combinarea strugurilor învechiți timp de 5 ani cu vinul Aegean Muscat. Metaxa are un gust plăcut de piersică și caisă.

Vodca recomandată în 2020

Sursa foto: https://www.wallpaperflare.com/absolut-vodca-botle-light-bottle-container-indoors-text-wallpaper-gskzt

Vodca este una dintre cele mai cunoscute băuturi alcoolice distilate. Aceasta este nelipsită din baruri și de la petreceri. De asemenea, cocktailurile care conțin vodca cum sunt Bloody Mary și Kamikaze sunt foarte căutate tocmai datorită acestui produs.

Vodca Roberto Cavalli este o recomandare pentru adevărații pasionați ai acestei băuturi. Cu o armonie de arome și gusturi, sofisticată și elegantă, vodca este obținută prin prelucrarea celor mai bune ingrediente natural. Aceasta se poate servi simplă, însă este ideală pentru prepararea celor mai îndrăznețe cocktailuri.

Vodca Absolut Blue este accesibilă pentru toată lumea. Este o vodcă gustoasă, clasică, distilată din grâu. Această vodcă este de origine suedeză și este fabricată exclusiv din ingrediente naturale. Rețeta este veche de peste 30 de ani, iar designul sticlei este inspirat din sticlele care se foloseau pentru depozitarea lichidelor medicamentoase din secolul al XVIII-LEA.

Rom recomandat în 2020

Sursa foto: https://pixabay.com/da/photos/drikke-alkohol-parti-koncentreret-2171642/

Romul este orice distilat alcoolic obținut din suc fermentat de trestie de zahăr cu concentrația de alcool cuprinsă între 37% și 40%. Acesta se poate bea simplu, se poate folosi în preparate culinare sau în cocktailuri. Recomandarea noastră cuprinde două dintre cele mai cunoscute sortimente de rom:

  • Rom Dictador 20 YO Solera este un rom clasic, produs în regiune Cartagena din Columbia. Modul de fabricare face din acest rom o băutură inedită. Acesta se obține prin fermentarea mierii pure din trestie de zahăr, urmând ca lichidul să fie învechit în butoaie din lemn de stejar. Are o aromă intensificată datorită faptului că este învechit 20 de ani.
  • Rom Captain Morgan Spiced Gold este o bautura originară din Jamaica. Are o concentrație alcoolică de 35%, iar profilul aromatic este obținut prin tripla distilare produsă în butoaie din lemn de stejar alb. Gustul acestui rom este sofisticat și elegant, pe bază de vanilie, zahăr brun și caramel.

Acestea sunt recomandările noastre în ceea ce priveste cele mai consumate băuturi alcoolice din anul 2020. Așteptăm să ne scrii în comentarii care este băutura ta preferată din selecția făcută mai sus.

Un gand despre “Băuturile anului 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *