Ghidul unui amator al berilor germane

Ultima actualizare in 1 noiembrie, 2021 la 09:48 am

Timp de citit: 4 minute

Ghidul unui inițiat pentru uzul amatorilor de beri germane

Berea germană are în spate multe povești. Dacă ești consumator al berilor germane, trebuie să-i afli originea! Aruncă o privire asupra ei:

Istoria berii germane:

Germanii au venit prima dată în contact cu berea în jurul anului 1500 î. Hr. Berea slujea germanilor nu doar ca jertfă pentru zei, ci era fabricată și pentru propriul consum, la fel ca la sumerieni și egipteni.

Conform Edda – culegerea de poezie scandinavă, vinul era băutura zeilor, iar berea aparținea muritorilor

Amforele pentru bere, originare din perioada Hallstat – cca 800 î. Hr. – sunt cea mai veche dovadă pentru arta germană a fabricării berii

Anii au trecut, iar berea germană s-a schimbat…

Timpul a făcut ca berea germană să se schimbe, să se îmbunătățească și să se adapteze (gustului) timpului contemporan. Căci, așa cum era, ar fi puțin probabil ca unul din degustătorii de bere din zilele noastre să o ridice la rang de băutură preferată, deoarece gustul nostru contemporan ar percepe-o cu siguranță ca neobișnuită. 

Cât de bine cunoașteți berea germană? 

Noi ne dorim ca toți consumatorii noștri să descifreze tainele acestei băuturi. Poate părea dificil, dar vă asigurăm că, dacă sunteți deja iubitori ai berilor germane, va fi floare la ureche! De aceea, vă punem la curent cu jargonul…berilor germane!

Pasiunea Germaniei pentru berea delicioasă și bine făcută este cunoscută în întreaga lume. Mulți fabricanți de bere germani fabrică încă bere în conformitate cu Reinheitsgebot (Legea purității berii) din 1516, care prevede că berea se poate face numai cu apă, orz și hamei. (Existența drojdiei era necunoscută la acea vreme.) Abia în 1993, producătorilor de bere li s-a permis legal să adauge drojdie și malțuri la bere.

Germanii sunt renumiți pentru berea lor din motive întemeiate, iar orice călătorie în Germania este incompletă fără o cunoaștere a terminologiei berii!

Vrei să înveți să vorbești despre berea germană ca un profesionist? Cunoașterea gustului și aspectului anumitor stiluri de bere germane poate face mult mai ușoară degustarea. Tocmai din acest motiv noi, echipa Alcool Discount, suntem aici să vă ajutăm.

Iată un mic dicționar a stilurilor de bere germană:

Desigur, nu toate berile germane sunt importate în România. Dar pe site-ul nostru găsiți o mulțime de beri germane gata să vă cucerească papilele gustative!

Pilsner

Berea Pilsner a apărut târziu pe scena berii, întrucât a fost creată în jurul anului 1840 de către maestrul german al berii Josef Groll, în orașul Pilsen, Boemia, acum în Republica Cehă. Se spune că berea Pilsner are puteri inedite de potolire a setei. Însă noi vă recomandăm să o consumați cu moderație, deși știm cât este de gustoasă!

Berea Pilsner are un grad scăzut de alcool, de aproximativ 4,0 – 5,2%. Are o culoare aurie deschisă, clară și, în privința aromelor distincte, berea Pilsner dezvăluie o amărăciune aparte. Culoarea, claritatea și spuma abundentă, cremoasă conțin arome de cereale, note subtile de miere, de hamei. 

Calitățile berii Pilsner trebuie privite în contextul gastronomic. Așadar, echipa Alcool Discount vă recomandă să o asociați cu preparate ușor prăjite, cum ar fi cotletul de porc crocant, calamarul. De asemenea, vă dezvăluim un mic secret care oferă un plus de savoare: asociați berea Pilsner cu șnițelul crocant! Vă asigurăm că este combinația perfectă!

Printre brandurile de top ale berii Pilsner se numără: 

  • Kaiserdom;
  • Warsteiner;
  • Bitburger;
  • Radeberger.

Lager

Berea Lager se bazează pe grâu ca ingredientul de malț, ceea ce conferă băuturii o culoare deschisă și un nivel de alcool care o fac perfectă pentru serile de vară, mai ales în combinație cu fructe: cu o felie de lămâie sau de portocală.

Berea Lager este extrem de răcoritoare, clară, cu corp ușor și moderat. Nu este de mirare că este stilul preferat pentru atât de mulți oameni! Și de data aceasta vă dezvăluim combinația perfectă: pizza simplă, cum ar fi o Margherita clasică și berea Lager

Printre brandurile renumite ale berii Lager se numără:

  • Kostritzer;
  • Zahringer Schwarzbier
  • Bitburger;
  • Samichlaus
  • Licher;
  • Benediktiner Weissbier

Weißbier (Bere de grâu): 

Bere de grâu germană deschisă la culoare și cristal

Berea Weißbier este consumată în principal în sudul Germaniei. Are o fermentație superioară, o concentrație de alcool între 5-5,8%, un gust răcoritor și plăcut. Vă recomandăm să o serviți în pahare înalte și subțiri! Apoi, vă veți convinge singuri!

Printre brandurile de top ale berii Weißbier se numără:

  • Erdinger Weissbier
  • Benediktiner Weissbier

Schwarzbier

În ultimele șapte milenii, berea a fost o băutură închisă la culoare. Au trecut mai bine  de 200 de ani de când producătorii de bere au folosit orz ușor malțit pentru a crea beri de culoare deschisă. Berea Schwarzbier este vedeta Germaniei. Această bere se consumă cel mai bine la 8 ° celsius într-un pahar de tip potir.

Brandurile renumite ale berii Schwarzbier sunt:

  • Köstritzer Schwarzbier;
  • Zahringer Schwarzbier

Ați văzut câte piese de rezistență în materie de bere are Germania?

În sprijinul entuziaștilor de beri germane vine site-ul nostru, Alcool Discount! Dacă vreți ca berea voastră să reunească profunzimea, subtilitatea și austeritatea, grăbiți-vă să o comandați-o pe cea…germană!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *