Ultima actualizare in 2 septembrie, 2022 la 01:04 pm
Timp de citit: 3 minuteȘi s-a terminat. Vara a luat sfârșit, iar vremea răcoroasă, în care frunzele cad, mirosul dovlecilor și al deserturilor cu scorțișoară ne năpădesc casele, a sosit. Dar nu lăsa tristețea să te cuprindă. Îți vom dezvălui care sunt băuturile ideale pentru toamnă și astfel îți vom încărca bateriile.
Am selectat câteva rețete de băuturi calde și ușor de preparat pe care să le încerci în zilele reci. Aruncă o privire:
Iată selecția noastră de băuturi perfecte de toamnă, pentru a începe acest nou sezon plin de culoare:
Irish coffee
Ingrediente (pentru 4 porții):
– 1 cană de cafea proaspăt preparată, foarte tare și fierbinte
– 1,5 căni de whisky irlandez (poate fi Jameson, Bushmills, Kilbeggan, Sadler’s Peaky Blinder Blended Irish, Tullamore Dew)
– 4 linguri de frișcă proaspătă
– zahăr – după gust
Mod de preparare:
Amestecă cafeaua cu zahărul pană se dizolvă. Adăugă whisky-ul și amestecă din nou. Încheie rețeta prin a adăuga și cele 4 linguri de frișcă, fără a amesteca. Opțional, poți turna deasupra scorțișoară.
Chocolamour
Ingrediente (pentru o porție):
– 2 linguri de frișcă
– 60 ml de ciocolată caldă
– 40 ml de coniac (poate fi Courvoisier, Davidoff, Hennessy, Gautier, Martell, Meukow sau orice alt coniac preferi)
– 20 ml de lichior Bailey’s
– cacao
Mod de preparare:
Într-o cană se amestecă coniacul, lichiorul și ciocolata caldă, apoi se îndulcește după gust. La final se adaugă frișca și se ornează cu cacao.
Chá-Curaçau
Ingrediente (pentru 2 porții):
– 2 căni de ceai negru foarte tare și fierbinte
– 50 ml de lichior De Kuyper Curacao (poate fi înlocuit cu De Kuyper Triple Sec)
– 2 linguri de lapte condensat
Mod de preparare:
Amestecă ceaiul negru cu lichiorul, apoi adaugă laptele condensat și amestecă ușor (nu trebuie să se dizolve complet).
Lapte fierbinte cu coniac
Ingrediente (pentru o porție):
– 4 linguri de zahăr
– cuișoare
– 1 bucată de baton de scorțișoară
– 1 cană de lapte fierbinte
– 40 ml coniac (de care preferi)
Mod de preparare:
Într-o oală se pun zahărul, cuișoarele și batonul de scorțișoară și se lasă la foc fără să se amestece până când zahărul devine auriu. Adaugi laptele și aștepți până se topește zahărul caramelizat. Oprește focul și adaugă coniacul, amestecând bine.
Choconhaque
Ingrediente (pentru o porție):
– 250 ml lapte fierbinte
– 50 ml coniac
– 4 linguri cacao pudră
– zahăr – după gust
– frișcă
– scorțișoară pudră
Mod de preparare:
Amestecă bine laptele, conicul, zahărul și pudra de cacao. Se toarnă în cană, se adaugă frișca și se ornează cu scorțișoară.
Chocopinga
Ingrediente:
– 2 linguri de zahăr
– 4 linguri de cacao pudră
– cuișoare
– 1 litru de lapte fierbinte
– 150 ml de băutură tradițională Cachaca
– scorțișoară pudră
Mod de preparare:
Amestecă într-o oală zahărul și cuișoarele și lasă la foc până când se topește zahărul, apoi adaugă laptele și pudra de cacao. Se amestecă până când totul este omogen și cu o textură de ciocolată caldă. Adăugă cachaça, amestecă încă un minut și servește. Presară scorțișoară deasupra și gata!