Coniac - Probabil cea mai buna selectie de Cognac

Coniac

Coniacul, cea mai complexă băutură alcoolică:

Coniac - “eau de vie”. Coniacul este o bautura alcoolica puternica, dar rafinata, produsa prin distilarea de vin invechit, cu o tarie de 38-50% vol. alcool, aroma fructata cu accente de vanilie si culoarea aurie, asemenea chihlimbarului.

Originar din regiunea Cognac a Frantei, coniacul isi are istoria la inceputul secolului al XV-lea atunci cand a fost produs ”brandjwin”, adica vinul ars. Negustorii olandezi au avut aceasta idee pentru ca achizitionau vinuri din regiunea Cognac si pentru a nu se altera in drumul spre Olanda, acestia il distilau. Ei au inventat dubla distilare și învechirea în butoaie de stejar.

Dupa 150 de ani procedeul s-a perfectionat, obtinandu-se un coniac rafinat cu gust puternic.

Gradele de calitate ale coniacului indica varsta acestuia si este necesar sa le stii pentru a-ti putea alege bautura potrivita.

  • VS (Very special) – arată faptul că în sticlă se află un coniac tânăr, învechit cel puțin doi ani.

  • VSOP (Very Special Old Pale)- arată că respectivul coniac a fost păstrat cel puțin 4 ani.

  • XO (Extra Old)- este coniacul cu cel mai lung timp de învechire. De regulă, în sticlele care au pe etichetă această inscripție se află un lichid care a stat "la învechit" aproximativ 20 de ani.

Denumirea de coniac/ cognac o poartă numai distilatele produse în zona Cognac a Franței.

Coniacul este băutura potrivită pentru a fi consumată în cadrul evenimentelor, petrecerilor sau în momentele de relaxare. Alege din gama variată de produsă pusă la dispoziție de Alcool Discount, băutura care se potrivește cel mai bine cu gusturile tale!

Savurează coniacul urmând regula simplă ce constă în turnarea cât două degete de coniac în pahar, încălzirea băuturii prin ținerea în palmă a paharului și gustarea cu înghițituri mici.