Lichior - Probabil cea mai buna selectie de bauturi internationale

Lichior

Lichiorul, băutura de mândrie și notorietate din fiecare parte a lumii:

Lichiorul este o bautura alcoolica distilata cu aroma de fructe, ierburi sau condimente si contine sirop de zahar, esente aromate sau alte tipuri de indulcitori.

Lichiorul face parte din categoria bauturilor spritoase cu un continut mai mic de alcool fata de alte bauturi din aceeasi categorie. Un lichior are de regula o tarie alcoolica cuprinsa intre 17 si 40 de grade.

Lichiorul se prepara prin doua moduri:

- Primul numit si distilare directa presupune extragerea alcoolului direct dintr-un amestec de fructe fermentate, adaugand si sirop din ele.

- Al doilea mod presupune amestecare de alcool concentrat cu sirop de fructe sau cacao. Alcoolul folosit nu trebuie sa aibe gust sau vreo aroma pentru a nu da un alt gust siropului.

Lichiorul se imparte in doua categorii:

  • Lichioruri de tip desert - sunt lichiorurile slabe care au concentratia de alcool cuprinsa intre 17 si 25 de grade.

  • Lichioruri digestive - sunt lichioruri tari care au concentratia de alcool cuprinsa intre 25 si 40 de grade.

Lichiorul desert se consuma dupa masa, iar lichiorul digestiv se poate consuma oricand, dupa plac.

Datorita aromei deosebite, lichiorul se foloseste in prepararea cocktailurilor, dar si in diverse retete de prajituri.

Lichiorul se poate consuma in forma sa pura, diluat cu apa, gheata sau bauturi racoritoare, diluat cu alte bauturi alcoolice, cum este celebra bautura Sheridan sau ca parte a cocktailurilor.

Oricum ai alege sa-l consumi, lichiorul este o bautura alcoolica care merita incercata macar o data. Pe site-ul nostru gasesti crema de whisky precum Sheridan's, Baileys, Aperol, Campari, Jagermeister sau  Martini la preturi exceptionale.