Termeni și condiții de utilizare

Termenii și condițiile de utilizare

Prin utilizarea site-ului www.alcooldiscount.ro va dati acordul ca veti respecta in totalitate termenii si conditiile de mai jos.

1. Definitii

a) Vanzator - prin vanzator se intelege AlcoolDiscount, denumire comerciala si magazin online detinute de Procer Company S.A., CUI: RO6347581, Registrul Comertului J40/18934/1994, cu sediul in Strada Lanariei nr 93-95, etaj 2, sector 4, Bucuresti;

b) Utilizator - orice persoana care acceseaza site-ul www.alcooldiscount.ro

c) Cumparator/Client - orice persoana care plaseaza o comanda pe www.alcooldiscount.ro

d) Site – prin site se intelege www.alcooldiscount.ro.

2. Varsta Cumparatorilor

Potrivit legii romane in vigoare, bauturile alcoolice nu pot fi comercializate catre minori. Ca atare, Cumparatorii care plaseaza o comanda pe www.alcooldiscount.ro trebuie sa aiba cel putin 18 ani. Prin exceptie, acestia pot sa aiba peste 16 ani atunci cand in comanda lor nu se afla nici o bautura alcoolica. AlcoolDiscount nu verifica varsta cumparatorilor insa la aduce in atentie, la prima accesare a site-ului, ca pot continua sa il utilizeze doar daca au 18 ani. Se prezuma astfel ca acestia stiu ca nu pot cumpara bauturi alcoolice daca sunt minori. In cazul in care se doveste ulterior plasarii comenzii, prin orice mijloace, ca nu este indeplinit criteriul varstei, AlcoolDiscount isi rezerva dreptul de a anula comanda.

3. Plasarea comenzii

O comanda poate fi plasata pe www.alcooldiscount.ro daca utilizatorul are sau isi creeaza un cont. De asemenea, comenziile pot fi plasate telefonic ori prin orice alte mijloace de comunicare la distanta. Plasarea unei comenzi pe Site nu echivaleaza cu incheierea unui contract de vanzare-cumparare. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula in orice moment comenzile plasate. Cumparatorul are de asemenea posibilitatea de a anula sau modifica comanda plasata inainte ca aceasta sa fie predata curierului. Notificarile primite de catre cumparatori imediat dupa plasarea comenzilor sunt doar cu titlu informativ. Prin acestea, Cumparatorii sunt informati ca sistemul a inregistrat comanda lor. Dupa plasarea unei comenzi, in anumite conditii, Cumparatorii pot fi contactati de catre Vanzator pentru a li se comunica costul exact al livrarii comenzii si pentru a confirma sau nu pastrarea comenzii.

4. Plata comenzilor

Plata comenzilor plasate pe Site se pot face ramburs, online cu cardul sau prin transfer bancar. Cumparatorii care opteaza pentru metoda de plata prin transfer bancar, vor primi dupa finalizarea comenzii contul in care se pot transfera banii. Procesarea transferului poate dura pana la patru ore. Clientii pot alege sa plateasca numerar in magazinele fizice AlcoolDiscount, in momentul ridicarii comenzilor.

5. Livrarea comenzilor, returul si schimbul

Costul livrarii comenziilor este de 14,99 de lei in Bucuresti si in tara. Livrarea se face prin Sameday. In anumite conditii, costul livrarii poate creste. Taxa de transport poate suporta modificari in functie de greutatea produselor alese, dar și de adresa de livrare pentru localitatile aflate in afara retelei de curierat. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a livra prin orice firma de curierat doreste. In cazul in care volumul comenzii este mare, livrarea produselor se poate face prin Pall-Ex. Livrarea produselor se face in 24-48 de ore in Bucuresti sau 24-72 de ore in tara. AlcoolDiscount nu isi asuma raspunderea fata de intarzierile provocate de firmele de curierat.

Din luna iunie 2022 avem si livrare la Easy-Box, cu tarif de livrare de 14, 99 ron. Comenzile de peste 200 ron beneficiaza de livrare gratuita, insa peste 30 de kg nu se mai aplica gratuitatea transportului, indiferent de valoarea comenzii.

In cazul in care Cumparatorul furnizeaza date incomplete privind livrarea produselor catre acesta sau comanda nu poate fi livrata din motive care ii sunt imputabile, acesta este raspunzator in integralitate pentru contravaloarea transportului. In situatia in care Cumparatorul revine asupra comenzii si o doreste in continuare, costurile legate de noul transport cad exclusiv in sarcina sa. Daca s-a facut deja plata pentru comanda nelivrata din motive imputabile Cumparatorului, costurile totale cu transportul vor fi retinute din suma platita. Returul produselor se poate face in termen de 14 zile de la primirea lor. Toate costurile care privesc returul cad in sarcina Cumparatorului. Vanzatorul se obliga sa returneze pretul produselor returnate. Cumparatorul poate opta pentru schimbarea produselor. Aceasta sectiune se completeza cu termenii si conditiile din aceasta pagina.

6. Preturile si promotiile

Preturile produselor comercializate de Vanzator sunt cele afisate pe Site, cu TVA INCLUS. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica preturile fara o notificare prealabila a Utilizatorilor sau a Cumparatorilor. 

In cazul in care exista erori de pret in site datorate sistemului sau erori umane care se transpun in pret derizoriu (pretul unui produs este in mod evident disproportionat fata de valoarea reala a produsului), Vanzatorul are dreptul de a anula comanda si de a comunica clientului acest lucru. Clientul poate achizitiona respectivul produs la valoarea reala a produsului, in urma comunicarii acesteia si a agrearii asupra actului de vanzare.

In plus, Vanzatorul nu poate vinde in mod legal un produs cu mult sub pretul de achizitie al produsului. Exceptie: campaniile de lichidare de stoc, care au regulament aferent.

Promotiile sau ofertele de pe Site sunt valabile in limita stocului disponibil si in interiorul perioadei stabilite, daca aceasta exista.

6.1. Codurile de reducere nu se aplica pentru produsele la pre-comanda

Orice cod de reducere aplicabil in site nu va fi valabil pentru produsele ce pot fi achizitionate in sistem de pre-comanda.

Acestea se regasesc in pagina https://alcooldiscount.ro/bauturi-precomanda si pot fi identificate prin faptul ca au precizat in text textul conform caruia sunt produse la pre-comanda si ca se livreaza in 15 zile calendaristice.

6.1.1. Coduri de reducere magazine fizice ce pot fi folosite in online

In 2022, exista o serie de coduri de voucher date din magazine de catre vanzatori, ce pot fi folosite o singura data, la orice comanda online plasata in perioada urmatoare.

Reducerea aferenta este de 10% si se aplica in baza unui cod personal, oferit clientilor de fiecare consilier de vanzari in parte.

Reducerea aferenta nu se cumuleaza cu cea data de alte coduri de reducere si nu se aplica la comenzile ce contin produse la precomanda.

Discount-ul maxim acordat este de 300 ron.

Codurile de reducere sunt de tipul 10%NUME. Acestea sunt singurile coduri de reducere oferite in magazine in 2023 si aplicabile, utilizabile in site-ul alcooldiscount.ro.

Pentru orice fel de probleme in aplicarea codurilor in site, va rog sa contactati echipa via email - echipa@alcooldiscount.ro.

6.2. Program de loializare clienti

- se aplica tuturor clientilor (vizitator, client, oaspete), cu mentiunea ca bonusul cumulat nu poate fi vizualizat si utilizat ca reducere decat cu logare in contul de client;

- bonusul este in cuantumul a 1% din pretul fara TVA al fiecarui produs selectat in campanie;

- doar produsele care au precizat bonusul in pagina de produs sunt participante in campanie - exclusiv alcooldiscount.ro alege produsele participante;

- categoriile participante sunt, in genere, spirtoasele si vinurile (nu intra in campanie cardurile cadou, bauturile non-alcoolice, berea, miniaturile, ceaiul si bomboanele);

- EXCEPTIE - produsele care au deja reducere nu sunt participante in campania de fidelitate/ bonusul se aplica doar in perioada NON-PROMO;

- bonusul acumulat poate fi vizualizat in cont (necesita logare ca si client) si poate fi folosit in termen de 60 de zile de la acordare/ achizitie);

- bonusul minim este de 5 ron (maxim 1000 ron per comanda) pentru a putea fi convertit in voucher.

! Campania este valabila pana la finalul anului 2023, cu posibilitate de prelungire, daca nu intervin situatii neprevazute care impun incheierea acesteia inainte de finalul anului 2023.

Pentru orice fel de probleme tehnice intampinate, va rugam sa ne scrieti pe email la echipa@alcooldiscount.ro.

6.3. Program afiliere

- se aplica DOAR clientilor (necesita cont de client), cu mentiunea ca bonusul cumulat poate fi vizualizat si utilizat ca reducere DOAR cu logare in contul de client;

- bonusul este in cuantumul a 3% din pretul fara TVA al fiecarui produs selectat in campanie;

- doar produsele care au precizat bonusul in pagina de produs (informatie vizibila doar cu logare in cont de client) sunt participante in campanie - exclusiv alcooldiscount.ro alege produsele participante;

- categoriile participante sunt, in genere, spirtoasele si vinurile (nu intra in campanie cardurile cadou, bauturile non-alcoolice, berea, miniaturile, ceaiul si bomboanele);

- bonusul acumulat poate fi vizualizat in cont (necesita logare ca si client) si poate fi folosit pentru alte cumparaturi/ achizitii);

- bonusul pe care il veti primi va fi aferent comenzilor venite in site pe link-ul promovat, doar dupa ce comenzile respective vor fi validate si finalizate; daca o astfel de comanda se anuleaza, se anuleaza si recompesa respectiva;

- bonusul acumulat poate fi vizualizat in cont (necesita logare ca si client) si poate fi folosit in termen de 60 de zile de la acordare/ achizitie);

- bonusul minim este de 5 ron (maxim 1000 ron per comanda) pentru a putea fi convertit in voucher;

! Afiliatii NU VOR FI BONUSATI/ RECOMPENSATI la cumpararea de produse folosind propriul link de afiliere.

! Campania este valabila pana la finalul anului 2023, cu posibilitate de prelungire, daca nu intervin situatii neprevazute care impun incheierea acesteia inainte de finalul anului 2023.

Pentru orice fel de probleme tehnice intampinate, va rugam sa ne scrieti pe email la echipa@alcooldiscount.ro.

7. Garantii

Toate produsele comercializate de Vanzator beneficiaza de conditii de garantie potrivit legislatiei romane, normelor europene sau politicilor comerciale ale producatorilor.

Compania noastra este specializata in import-export si distributie de bauturi alcoolice originale incepand din anul 1994. Suntem autorizati de Ministerul de Finante cu RO 6347581 si depozitele noastre sunt inregistate ca “Destinatar Autorizat”cu codul de acciza RO003100YY din anul 2007, https://www.mfinante.gov.ro/accizetaxe.html...
Acest lucru inseamna ca TOATE importurile de produse accizabile se fac sub supraveghere vamala, incepand de la furnizor -care este Antrepozit Fiscal. Acest lucru asigura trasabilitatea fiecarui produs de la furnizor pana la expedierea catre client.

8. Continutul site-ului

Informatiile de pe Site (texte, logo-uri, imagini, grafica etc) nu pot utilizate decat in scopul informarii Utilizatorilor si Cumparatorilor. Nu pot fi folosite in alt scop fara acordul scris al Vanzatorului. Folosirea fara drept a acestora atrage raspunderea juridica, civila sau penala, dupa caz. Drepturile de autor asupra unor fotografii sau descrieri de produse pot apartine unor terte persoane (producatori, furnizori etc). Imaginile produselor de pe site sunt cu titlu informativ. In cazul in care exita modificari la nivel de layout de produs, incercam sa facem update in timp real. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

9. Promovarea de marketing

Odata devenit client alcooldiscount.ro, iti dai acordul pentru a primi materiale de promovare si newsletter informativ, prevazut cu buton de dezabonare. In cazul in care nu doriti sa mai primiti aceste e-mail-uri si nu reusiti sa va dezabonati, puteti trimite e-mail in acest sens la urmatoarele adrese de e-mail: echipa@alcooldiscount.ro, catalina.jianu@procer.org, respectiv flavia.olteanu@procer.org. !Atentie: Va rog sa aveti in vedere ca aveti siguranta ca am primit e-mail-ul DOAR dupa ce primiti confirmare de primire a mesajului in cauza.

10. Frauda

Orice incercare de accesare fara drept a informatiilor sau de ingreunare a accesarii acestui Site se considera frauda si se pedepseste potrivit legii romane in vigoare. Partile prejudiciate pot cere in instanta repararea atat a prejudiciilor morale cat si a celor pecuniare.

11. Raspunderea AlcoolDiscount

Vanzatorul nu raspunde de nici o pierdere a Utilizatorului sau Cumparatorului in situatia in care aceasta este cauzata de nerespectarea Termenilor si Conditiilor din aceasta pagina sau de pe Site. Vanzatorul nu raspunde in fata clientilor in caz de forta majora pentru neexecutarea obligatiilor contractuale.

12. Litigii

Litigiile aparute intre Vanzator si Clienti vor fi solutionate pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, litigiile vor fi solutionate de catre instantele de judecata. Competenta teritoriala a instantelor de judecata se va stabili dupa sediul Vanzatorului.