Bere la preturi mici - Probabil cea mai buna selectie de beri romanesti si internationale

Bere

Berea se afla pe locul trei al celor mai consumate bauturi din lume, dupa apa si ceai. Mai mult decat atat, berea este si cea mai veche bautura alcoolica din lume, referintele consumului ei datand din vremea Mesopotamiei Antice. Germania este prima tara care a dezvoltat o intreaga industrie in jurul acestei bauturi atat de indragite la nivel mondial.

Produsa din doar patru ingrediente naturale: malt, hamei, drojdie si apa, berea poate fi blonda, bruna, rosie sau neagra, cu alcool sau fara alcool, cu diferite arome, etc.

Din punctul de vedere al procesului de fabricare, in functie de fermentatie, berea se imparte in doua mari categorii: berea de joasa frecventa si berea de inalta frecventa. Aceste categorii cuprind mai multe sortimente in functie de reteta fiecarui maestru berar.

Berea de fermentatie joasa sau Lager se obtine prin fermentarea drojdiei la o temperatura cuprinsa intre 5 si 13 grade la inceput, iar spre finalul procesului aceasta ajunge sa fie cuprinsa intre 0 si 2 grade Celsius. Sortimentele de bere Lager sunt Pilsner, Special si Extra Lager si sunt beri blonde cu aproximativ 4-5% alcool. Berile Bock si Black sunt beri brune, cu o concetratie de alcool cuprinsa intre 5-6%.

Berea de fermentatie inalta denumita si Ale se realizeaza la o temperatura cuprinsa intre 14 si 25 de grade Celsius si se deruleaza pe parcursul a sase zile. Aceste beri au un gust mai complex si o textura mai bogata. Categoriile principale de bere Ale sunt  India pale Ale (IPA), American Pale Ale (APA), Red Ale, Stout, Imperial Stout, Porter, Strong Ale, Dubbel, Tripel, Quadruppel si Belgian Ale.

Pe langa gustul incontestabil, berea are si o multime de beneficii pe care le aduce organismului uman. Asa ca, bucura-te de momentele de relaxare impreuna cu o bere rece de calitate!

Subcategorii

Bere Ale

Pale Ale este un stil clasic de bere care s-a născut în Anglia și a devenit cunoscută odată cu revoluția modernă a berii artizanale, din America anilor `70.

Povestea acestei beri începe în secolul al XIX-lea, când berarii englezi au putut să creeze o bere de tip ale de culoarea galben pai. La acea vreme, berea creată era mult mai deschisă la culoare decât orice se producea. Apa folosită de englezi în prepararea ei era una foarte dură din regiunea Burton On Tren, iar asta a definit perfect stilul și gustul acestei beri.

Americanii au încercat și ei o rețetă de bere ale în care au folosit hamei și drojdie complet diferite de rețetele englezești. Astfel, stilul de bere pale ale american a devenit foarte repedă celebru. Berile americane Pale Ale sunt mai puternice și au în componența lor mai multe soiuri de hamei, note suculente de citrice și muguri de pin.

Berea Ale este tradusă ca fiind o bere de fermentație înaltă. Fermentația are loc la o temperatură cuprinsă între 14 și 25 de grade Celsius, iar procesul se derulează timp de 6 zile. Berile Ale au un gust mai complex și mai bogat. În afară de malț, apă, drojdie și hamei, în prepararea lor se folosesc și arome.

Dintre toate tipurile de bere Ale cele mai cunoscute sunt India Pale Ale (IPA), American Pale Ale (APA), Red Ale, Stout, Imperial Stout, Parter, Strong Ale, Belgian Ale, Scotch Ale și Tripel.

Bere Lager

Berile de tip Lager sunt berile celebre și populare la nivel mondial, iar din această categorie face parte și berea Pilsner. Aceste beri s-au făcut remarcate datorită gustului desăvârșit și al aspectului clar, fără variații.

Berea Lager se traduce prin berea de fermentație joasă. Aceasta este obținută prin fermentarea drojdiei în două etape: prima etapă durează între 7 și 10 zile și are loc la o temperatură cuprinsă între 5 și 13 grade Celsius, iar a doua etapă are loc la o temperatură cuprinsă între 0 și 2 grade Celsius.

Printre stilurile populare de bere lager se numără și berile de tip bock, doppelbock, rauchbier (bere afumată), helles, dunkel, dark lager și  strong lager.

Berile Lager au o concentrație alcoolică de aproximativ 5% și cuprinde mai multe

Bere Dubbel

Berea Dubble se deosebește după culoarea maro caracteristică. Acest tip de bere este unul dintre tipurile de beri clasice pentru Abbey/ Trappist, dezvoltat în secolul al- XIX-lea la mănăstirea Trapista din Westmalle.

De regulă, o bere dubble are o tărie între 6 și 8%. Acestea sunt caracterizate prin fermentarea în sticlă și aroma deosebit de intensă pe care o au.

Dacă nu ai încercat acest tip de bere, acum este momentul potrivit! Gustă o bere neobișnuit de extraordinară!

Bere Tripel

Berea Tripel a fost fabricată pentru prima dată în anul 1930 în fabrica de bere Westmalle. Acest termen a fost folosit inițial de către producătorii de bere din Țările de Jos și descria o bere blondă, tare, devenind ușor asociată cu berea Westmalle Tripel.

Berile din categoria Trippel au o spumă moderată, sunt puternic acidulate și au o aromă potențată de drojdie belgiană cu note moderate de citrice, struguri și cuișoare.

Gustul acestor beri este intens, dulce și ușor picant pe alocuri în care se resimt aromele de malț, drojdie și citrice. Finish-ul lor este amar și sec.

Berile Trippel sunt destinate oamenilor puternici, așa că trebuie neapărat să o încerci!

Bere Pilsner

Berea Pilsner este un tip de bere lager. Numele acesteia vine de la orașul ceh Pilsen, oraș în care a fost produsă pentru prima dată în anul 1842 de către berarul bavarez Josef Groll. Pilsner Urquell este primul lager blond din lume și este produs și în zilele noastre.

Fabrica de bere Pilsen l-a recrutat pe berarul bavarez Josef Groll care a folosit specificul ingredientelor locale și malțul albicios, prezentând astfel primul său lot de Lager pal în anul 1842. Combinația de apă moale a lui Pilsen, hameiul nobil local de la Saaz din Zatec, malț strălucit preparat de tehnologia britanică și păstrarea în stilul bavarez (berea fermentată în partea de jos) a produs o bere clară și aurie. Rețeta a avut mult succes și a devenit celebră în scurt timp.

Berea Pilsner este o bere blondă, ce are aproximativ 5% alcool, o compoziție și o spumă mai ușoară în comparație cu alte beri. Aceasta are un gust puțin amar și o aromă discretă. Pilsner este cel mai consumat tip de bere și reprezintă două treimi din producția mondială.

Bere Stout

Berile Stout sunt berile belgiene brune. Acestea sunt renumite pentru culoarea închisă și gustul intens pe care le-au dobândit. În procesul său de preparare se folosește malț prăjit mai mult decât în mod normal.

Există mai multe tipuri de bere Stout care variază în funcție de gust. Astfel, versiunile cele mai dulci se aseamănă cu stilul britanic ” milk stout”, iar cele mai puternice  poartă denumirea de ”imperial stout”. Concentrația alcoolică a berilor Strout poate ajunge chiar și la 12%.

Berile brune Stout  pot fi servite la temperaturi cuprinse între 8 și 10 grade Celsius. Acestea sunt perfecte pentru a fi consumate la întâlnirile cu prietenii sau te pot acompania în momentele tale de răsfăț.

Relaxează-te cu bere brună Stout!

Bere Lambic

Lambic este o bere de grâu produsă în regiunea Pajottenland din Belgia prin fermentare spontană. Cele mai multe beri moderne sunt fermentate de tulpini de drojdie de bere cultivate de braserii. Fermentația berii Lambic este una anaerobă, produsă prin expunerea la drojdiile sălbatice și bacteriile din aer, despre care se spune că sunt native ale văii Senne. După procesul de fermentație, berea este apoi supusă unei perioade îndelungate de îmbătrânire în butoaie de lemn, variind de la trei la șase luni, pentru berile tinere, până la doi sau chiar trei ani pentru berile mature.  Acest proces, destul de neobișnuit, oferă berii o aromă distinctă și un gust sec.

Categoria berilor Lambic cuprinde patru tipuri: Lambic, Gueuze, Fruit Lambic și Faro.

Un alt lucru interesant despre berea Lambic este că belgienii amestecă mai multe tipuri de Lambic pentru a crea anumite gusturi, cum este spre exemplu cazul stilului Gueuze în care sunt amestecate două tipuri de Lambic de vârste diferite, cu refermentare în sticlă.

Culoarea berilor Lambic variază în funcție de tipul de malț folosit.

Bere IPA

Berea IPA sau Indian Pale Ale este unul dintre cele mai populare stiluri de bere ce face parte din categoria Pale Ale. Acesta se remarcă printr-o concentrație mult mai ridicată de hamei care îi conferă un gust mai amar și mai complex.

Berea Indian Pale Ale (IPA) a fost dezvoltată în perioada în care berea  se transporta cu vaporul din Anglia în India. Rețeta sa a fost modificată, prin adăugarea de mai mult hamei, special pentru a face față perioadei lungi în care era transportată de mare.

Chiar dacă englezii au fost cei care au inventat berea IPA, americanii au experimentat și modificat mai mult rețeta, iar astăzi cele mai bune beri India Pale Ale provin din Statele Unite ale Americii. Acestea sunt produse cu hamei american extrem de apreciat și variază de la Imperial IPA, berile cu mai mult hamei și mai mult alcool, până la cele de secară, cu fructe sau de culoare neagră!

Dacă te-am făcut curios, adaugă în coș o IPA! Noroc!

Bere fara alcool

Berea fără alcool a apărut cu ceva timp înainte de anul 1919, însă odată cu debutul perioadei prohibitiei din America acest tip de bere a început să fie extrem de căutată. În acea perioadă s-a decis ca nici o băutură să nu conțină mai mult de 0,5 concentrație alcoolică. De atunci și până în prezent această concentrație alcoolică a rămas și continuă să caracterizeze berea fără alcool.

Din punct de vedere a procesului de producere, berea fără alcool are un proces asemănător cu al celorlalte. Etapele sunt aceleași până într-un punct, astfel se pregătesc cerealelor, mustul, se adaugă hameiul și fermentează. Când ajunge în ultima etapă, cea a îmbutelierii, berea se transformă, fiind eliminat alcoolul. Cel mai folosit procedeu de eliminare a alcoolului este fierberea.

Berea fără alcool este preferata șoferilor așa că, dacă vrei să conduci, încearc-o și tu!

-40%
Bere blonda, filtrata Cortes Extra, 4.5% alc., 0.33L, Polonia
In Stoc
Produsul poate fi comandat online, cu ridicare din magazinele fizice din București.
Pentru livrări prin curier, produsul poate suporta costuri suplimentare de transport.
Termen de expirare: 22.06.2024.
3,58 lei
5,97 lei