Rom - Probabil cea mai buna selectie de bauturi internationale

Rom

Romul nu a fost niciodată doar o simplă băutură. Acesta este un simbol al oamenilor alungați de pirați, un simbol al curajului, al cuceririlor. Aceasta este o băutură care echivalează cu cabanierul și căpitanul, sclavul și stăpânul, nobilimea și oamenii de rând. Cine dintre noi nu a visat niciodată să-l soarbă direct de la gâtul sticlei, legănându-se pe puntea unei nave, exact cum făceau pirații cu secole în urmă?

Romul este un distilat alcoolic obtinut din suc fermentat de trestie de zahar si are o concentratie de alcool cuprinsa intre 37 si 40%. Zonele in care se produce cel mai mult rom sunt America, Caraibe, Filipine si India.  Romul este asociat cu ideea libertatii, fiind un produs consumat si comericalizat initial de marinari si pirati.

Specificul romului este dat de ingredientele folosite, de tehnica de distilare si de durata de invechire. De asemenea, romul este clasificat in mai multe categorii:

  • Rom light - este o bautura alcoolica usoara de culoare alba sau arginite, cu aroma slaba si uneori filtrat dupa procesul de imbatranire pentru a indeparta orice nuanta colorata. Cele mai light romuri sunt produse in Puerto Rico si sunt populare deoarece se folosesc in cocktailuri celebre precum Mojito sau Daiquiri.

  • Rom dark - este romul maro sau negru, obtinut din zahar caramelizat sau melasa. Aceste romuri sunt imbatranite mai mult, in butoaie arse de unde capata o aroma mult mai puternica decat alte tipuri de rom. Cele mai cunoscute romuri dark provin din regiuni precum Jamaica sau Haiti.

  • Rom auriu - este romul imbatranit in butoaie de lemn, de regula din stejar alb carbonizate. Acestea au o aroma si un gust puternic si sunt un mixt intre romurile light si cele dark.

Clasificarea tipurilor de rom depinde de locatia in care acesta este produs.

Romul este folosit in prepararea cocktailurilor celebre preum Mojito sau Cuba Libre, in preparea prajiturilor sau consumate ca atare. In magazinul nostru online gasesti sortimente de rom la preturi avantajoase. Incearca si tu unul dintre brandurile de rom cu traditie cum sunt Bacardi, Captain Morgan, Havana Club, Pampero si Zacapa!

Subcategorii

Rom alb

Romul alb (white / silver rum) este un rom catifelat și dulce, obținut din trestie de zahăr sau melasă. Este un sortiment tânăr de rom, fără prea multă intensitate a aromelor, reprezentând astfel baza ideală pentru numeroase cocktail-uri pe baza de rum precum: Cuba Libre, Pina Colada, Mojito, etc.

Rom negru

Romul negru/ Dark Rum este un sortiment de rom mai aromat, obținut din suc din trestie de zahăr sau melasă și îmbătrânit în butoaie de sherry și bourbon, unde capătă culoarea închisă. Datorită căldurii tropicale, lemnul de stejar devine poros, astfel împrumutând rum-ului arome plăcute, vanilate și culoarea plăcută, deosebită. Această categorie de Dark Rum poate fi consumată ca atare datorită aromei complexe si sincere. 

Spiced Rom

Spiced Rum este o categorie de rom îmbogățit cu diverse condimente precum piperul, scorțișoară, vanilie, pentru a obține noi gusturi și senzații. De regulă, rum-ul de tip gold este folosit pentru a obține Spiced Rum, care prin adăugarea de caramel se obține un rum mai complex, închis la culoare. De asemenea, poate fi folosit și rom-ul alb care prin adăugarea de caramel se obține un rom mai închis la culoare, cu un gust mai complex. 

Rom Captain Morgan

Alege romul Captain Morgan! - Mereu un rom pe gustul tau!

Captain Morgan este o marcă de lichior aromat de rom produs de conglomeratul britanic de alcool Diageo. Este numit după corsarul galez din Caraibe din secolul al XVII-lea , Sir Henry Morgan.

Din 2017, eticheta folosește sloganul „Trăiește ca căpitanul”. În timp ce este promovat ca „rom”, sticlele de căpitan Morgan sunt etichetate clar „O băutură spirtoasă premium”

Romul Căpitanului Morgan este distilat din trestie de zahăr. Combinația tipului de drojdii utilizate pentru fermentare, metoda distilării, condițiile de îmbătrânire și amestecul determină aroma caracteristică a romului.

Fabricat cu melasă , apă, piure și drojdie, romul condimentat original Captain Morgan este distilat într-un alambic continuu. Odată distilat, spiritul limpede este maturat în butoaie de stejar timp de până la un an, adăugând o culoare aurie și un caracter romului înainte ca aromele și condimentele să fie adăugate. Gustul mărcii este obținut printr-o rețetă proprietară, care este amestecată în amestecul de rom în etapele finale ale producției, folosind condimente indigene din Insulele Caraibe.