Coniac/ Brandy

Se afiseaza 1-25 din 93 produs(e)

Coniacul și Brandy-ul sunt două băuturi spirtoase, foarte apreciate, care combină deopotrivă simplitatea și rafinamentul într-o singură sticlă. Aceste două băuturi pot fi considerate elegante, subtile, băuturi care definesc într-un cuvânt Franța. Probabil că poți gusta atât coniac, cât și brandy, dar niciodată nu o să îți dai seama de diferența dintre ele. Ei bine, iată ce trebuie să știți.

Când vorbim despre brandy, ne referim la o gamă largă de băuturi alcoolice, obținute prin distilare. Ingredientul de bază al brandy-ului este sucul de fructe fermentat, astfel încât putem avea brandy de struguri, de cireșe, de pere, de mere, de caise, de piersici sau un amestec de mai multe fructe.

Coniacul este acea băutură care provine din regiunea franceză Cognac și este produs cu precădere în provinciile Charente și Charente Maritime. Putem spune că, în aceste condiții, coniacul este de fapt un brandy, însă nu mereu este așa. Diferența constă chiar în modul de preparare.

Brandy-ul, la modul general, nu are reguli stricte de producție, fiind urmat procesul clasic de fermentare a sucului de fructe, urmat de distilarea acestuia. Totodată, procesul de distilare se face de două ori, iar perioada de maturare este de cel puțin doi ani, înainte de a fi îmbuteliate.

În ceea ce privește Coniacul,  procesul de producție este mult mai strict și mai complex decât cel al brandy-ului.

Procesul de preparare al coniacului cuprinde 4 etape: prima etapă presupune obținerea unui vin de calitate prin fermentarea strugurilor albi din regiunea Cognac. După fermentare, vinul se distilează de două ori, în intervalul 1 octombrie - 31 martie, după metode stricte, stabilite prin lege. Licoarea obținută poartă denumirea de „eau de vie”, în traducere însemnând „apa vieții” și este supusă unui proces de maturare care durează minimum doi ani. Ultima etapă este denumită cupajare, adică amestecarea.

Aceasta presupune ca maeștrii coniacului vor amesteca băutura cu alte alcooluri maturate, iar rezultatul va intra într-un nou proces de maturare, înainte de a fi îmbuteliată. Obținerea cupajului ideal este considerat o adevărată artă.

Comandă ceea ce consideri că ți se potrivește și bucură-te de o băutură cel puțin interesantă.

Have a nice drink!

Produs adăugat în lista de dorințe