Bere Pilsner

Bere Pilsner

Berea Pilsner este un tip de bere lager. Numele acesteia vine de la orașul ceh Pilsen, oraș în care a fost produsă pentru prima dată în anul 1842 de către berarul bavarez Josef Groll. Pilsner Urquell este primul lager blond din lume și este produs și în zilele noastre.

Fabrica de bere Pilsen l-a recrutat pe berarul bavarez Josef Groll care a folosit specificul ingredientelor locale și malțul albicios, prezentând astfel primul său lot de Lager pal în anul 1842. Combinația de apă moale a lui Pilsen, hameiul nobil local de la Saaz din Zatec, malț strălucit preparat de tehnologia britanică și păstrarea în stilul bavarez (berea fermentată în partea de jos) a produs o bere clară și aurie. Rețeta a avut mult succes și a devenit celebră în scurt timp.

Berea Pilsner este o bere blondă, ce are aproximativ 5% alcool, o compoziție și o spumă mai ușoară în comparație cu alte beri. Aceasta are un gust puțin amar și o aromă discretă. Pilsner este cel mai consumat tip de bere și reprezintă două treimi din producția mondială.