Calvados - Armagnac

Calvados si Armagnac

Calvados este denumirea unei băuturi alcoolice de tip rachiu, distilată din cidru de mere și de pere. Rachiul obținut în urma procesului de distilare se învechește în butoaie din lemn de gorun sau de castan.

Cidrul pentru Calvados se obține dintr-un amestec de soiuri de mere, având patru tipuri de gusturi: 15% dulce pentru fermentare și zahăr, 30% amărui pentru taninurile care îi oferă aroma, 40% dulce-amar și 15% acru pentru prospețime.

Denumirea de Calvados a fost preluată de la numele regiuni Calvados din Normandia de Jos, Franța, unde cea mai mare parte din producția de cidru este supusă distilării pentru obținerea rachiului de mere învechit.

Armagnac-ul a apărut în jurul anilor 1400. La început era consumat pentru beneficiile terapeutice pe care le are. Acesta este distilat o singură dată, iar îmbătrânirea are loc în butoaie de stejar. În urma acestui proces băutura capătă un gust puternic, culoarea arămie și arome complexe.

Armagnac-ul este originar din sud-vestul Franței, mai exact din regiunea Pays de Gascogne. Armagnac-ul este cel mai potrivit pentru a fi savurat ca digestiv, în pahar special tip lalea. După ce se toarnă în pahar, armagnac-ul se inspiră pentru a-și dezvălui aromele complexe, se rotește ușor în pahar, iar apoi se degustă cu înghițituri mici.

Pe Alcool Discount găsești o selecție a celor mai bune tipuri de armagnac și calvados din care trebuie neapărat să guști. Acum este momentul perfect pentru a încerca o băutură plină de istorie.