Sort by:
  • CEL MAI BUN WHISKY DIN LUME

    Câștigătorii World Whiskeys Awards 2019 au fost anunțați la Whisky Magazine Awards Dinner din Londra, iar câștigătorii te vor surprinde! În fiecare an WWA crește în întreaga lume și a devenit una dintre cele mai mari și mai respectate autorități din industria whisky. Câștigătorii World Whiskeys Awards 2019: Cel mai bun whisky din secară - Stork Club Whisky Cel mai bun design de whisky - Tomatin - 30-Year-Old Cel mai bun whisky din porumb - Ironroot Republic Cel mai bun...

    Read more
  • DIFERENȚA DINTRE SCOTCH, WHISKY, WHISKEY ȘI BOURBON

    Whisky-ul, băutura cu atât de multă notorietate peste tot în lume. Îl vedem la restaurante, la baruri, la TV și este întotdeauna asociat cu eleganța și bun-gust-ul. Ca o categorie de băuturi spirtoase, whisky-ul este incredibil de diversificat, având mai multe subdiviziuni de stil și aromă obținute pe baza metodei de producere și a regiunii specifice de producție. CE ESTE WHISKY-UL Whisk(e)y-ul este o băutură alcoolică obținută din distilarea oricărui produs pe bază de cereale, ce...

    Read more
  • TOP 10 CELE MAI BUNE COCKTAIL-URI - REȚETE
    2 Comments
    (5.0)

    Indiferent de anotimp cocktail-urile sunt la mare căutarea atunci când vrei să te relaxezi alături de prieteni. De-a lungul timpului numeroase combinații de băuturi au dat naștere celor mai îndrăznețe tipuri de cocktail-uri, dar doar câteva dintre acestea au reușit într-adevăr să rămână în mintea oamenilor prin gustul inconfundabil. Un cocktail cu alcool se prepară cu o bază spirtoasă, în general, cele mai folosite băuturi fiind romul, vodka, gin, tequila, whisky sau lichiorul. Această...

    Read more
  • TIPURI DE BERE - NEPASTEURIZATA, NEFILTRATA, IPA, BRUNA, STOUT

    Berea este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Cu o istorie ce datează încă din vremea Mesopotamiei Antice, reușește să se păstreze în cele mai bune locuri din topul alegerii consumatorilor. Totuși, trebuie să știm că berile sunt fie lager, fie ale, și acest lucru este determinat de tipul de drojdie folosit în timpul procesului de fermentație.  Berea lager este făcută cu drojdie care fermentează în partea de jos (de fermentație joasă) a amestecului de bere, iar berea ale...

    Read more
  • TOTUL DESPRE VIN – CUM SE FACE VINUL

    Curiozitățile despre vin există încă de pe vremea în care această băutură extrem de apreciată a apărut, și anume, anul 8000 î. Hr. Producerea vinului s-a transformat de-a lungul timpului într-un proces extrem de elaborat care i-a permis întotdeauna să dezvolte cele mai bogate gusturi, cele mai rafinate arome. Procesul poate părea, la prima vedere, unul simplu. Culegi strugurii, faci mustul, mustul se transformă în vin și voilà! Însă, cât de intens este tot acest proces aflăm din...

    Read more
  • ISTORIA BITBURGER – TRADIȚIE DIN 1817

    Bitburger, unul dintre cele mai cunoscute branduri germane de bere din lume, are în spate o istorie ce a început în 1817, cu o familie de germani tradiționali care au apreciat întotdeauna berea de calitate și au decis să o și producă. Toată povestea a început în 1817, la dorința lui Johann Peter Wallenborn, dar adevărata mișcare importantă în parcursul fabricii Bitburger a venit abia în 1839  când, urmașul lui, Theobald Simon a implementat activitatea de comandă prin poștă – numărul...

    Read more
  • ERDINGER, BEREA GERMANĂ DE CALITATE SUPERIOARĂ

    Ca să vorbești despre Erdinger și ce înseamnă această bere pentru întreaga industrie a berii din lume, trebuie să știi în primul rând că-și are începuturile tocmai în anul 1886 și că toată această istorie a permis producătorilor să facă din clasica bere din grâu un adevărat deliciu. De-a lungul timpului berăriile Erdinger au dezvoltat mai multe sortimente, iar în prezent au nici mai mult, nici mai puțin de 10 sortimente cu care se mândresc. Și anume: Weißbier – o bere aurie cu o...

    Read more
  • CE BEM DE PAȘTE?

    În fiecare an, la masa de Paște, băuturile sunt nelipsite din orice familie. După ce se termină postul Paștelui și înfulecăm tot ce ne poftește inima, ce poate fi mai bun decât un pahar ciocnit alături de cei dragi? Sărbătoarea de Paște poate începe perfect consumând un pahar de țuică ca aperitiv. Este general-cunoscut că țuica îți face poftă de mâncare, tocmai de aceea poți opta pentru o țuică nu prea puternică pentru începutul mesei de Paște.  Recomandarea noastră pentru o astfel de...

    Read more
  • CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE VINUL ITALIENESC

    Italia a fost întotdeauna faimoasă pentru mâncarea și vinul său, ambele jucând un rol important în identitatea și cultura țării. Nu mai este de mult o surpriză că mulți dintre români aleg în ultimul timp să se bucure de un pahar sau două vinuri italiene. Această pasiune a italienilor pentru fabricarea vinurilor are o istorie îndelungată, istorie ce i-a împins spre a fi țara care produce cea mai mare cantitate de vin din întreaga lume. Producția vinicolă a scăzut semnificativ în ultimul...

    Read more
  • BENEFICIILE VINULUI ASUPRA ORGANISMULUI

    Îl bem cu o cină plăcută, îl dorim după o zi lungă, și când ne întâlnim pentru o sărbătoare, întotdeauna se găsește pe masă. Da, vorbim despre vin. Vinul este centrul fericirii. Ne relaxează mintea și aduce zâmbete pe față, iar dincolo de fericirea mintală, consumul de alcool poate fi benefic pentru sănătatea ta fizică atunci când este vorba de un consum moderat. Cu toții am auzit că un pahar de vin ici, colo este bun pentru organism, dar cât de mult contribuie acesta de fapt la sănătatea...

    Read more
  • CELE MAI BĂUTE COCKTAIL-URI ÎN 2018

         De-a lungul timpului multe combinații de băuturi au apărut, care mai de care încercând să fie cât mai îndrăzneață sau să aibă un gust deosebit.  De la atingeri florale, la fum și ceață, se pare că există întotdeauna o nouă tendință în lumea băuturilor.      Cei de la Drink International sunt cei care au realizat topul celor mai băute cocktail-uri în anul 2018, iar căutarea lor a scos la iveală ideea că, cocktail-urile populare din 2018 sunt doar cocktail-uri reinventate, bazate pe...

    Read more
  • BEREA CHIȘINĂU – BEREA FRAȚILOR DE PESTE PRUT

           Moldovenii sunt extrem de pricepuți si apreciați în domeniul fabricării vinurilor, dar nu puțini sunt cei care au descoperit priceperea acestora și în prepararea berii. Berea Chișinău are o istorie interesantă pe care urmează să vi-o împărtășim.        În prezent, fabrica de bere Chișinău aparține Efes Beverage Group și a luat naștere în 1974, prin fuzionarea primei fabrici de bere din Republica Moldova (1873), fondată de un german, și compania actuală. De-a lungul timpului,...

    Read more
Showing 109 to 120 of 125 (11 Pages)
Blog navigation
Latest posts

Latest comments