Sort by:
  • SECRETELE GINULUI JAPONEZ ȘI CE ÎL FACE SPECIAL

    O poveste de dragoste a înflorit în lumea mâncării și a băuturii în ultima vreme, iar protagonista acestei povești este Japonia. În ultimii ani, consumatorii din Marea Britanie, SUA, Europa și Australia s-au arătat din ce în ce mai interesați de ceea ce înseamnă cultura japoneză - iar acum se pare că ginul a fost cel lovit de săgeata lui Cupidon din Țara soarelui răsărit. Whisky-ul este probabil prima asociere pe care o au oamenii când vine vorba de băuturile tari japoneze, pe lângă...

    Read more
  • ISTORIA CONSUMULUI DE BĂUTURI ALCOOLICE - CEREMONII RELIGIOASE, SCHIMBURI COMERCIALE ȘI MULTĂ DISTRACȚIE

    Sursa foto: AICI Încă din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre, alcoolul a jucat un rol mai mult decât important atât pentru cursul firesc al relațiilor interumane, cât și pentru dezvoltarea unor relații comerciale, spirituale etc.  Vom pune astăzi pe foaie cele mai marcante perioade din istorie pentru dezvoltarea și expansiunea consumului de alcool, începând cu zilele demult apuse ale Antichității, trecând apoi prin toate bornele importante ale Evului Mediu, dictate de...

    Read more
  • HAI SĂ GĂTIM CU BERE!

    Gătitul cu bere este la fel de vechi ca băutul berii, o practică de care se bucură mulți de-a lungul miilor de ani de la fabricarea acesteia. În Egiptul antic, sumerienii credeau că gătitul cu bere era o modalitate de a aduce „mâncare sănătoasă” oamenilor. Astăzi, iubitorii de bere continuă să infuzeze rețete cu această licoare îmbietoare de hamei și orz, în efortul de a spori și îmbogăți mâncarea de zi cu zi. Gătitul cu bere sună tare bine pentru majoritatea dintre noi, dar trebuie...

    Read more
  • VINURI BUNE PENTRU VREMURI „RELE”

    În timpul iernii, când gheața crăpa sub picior, ploaia bate pe ferestre, iar pielea ta începe să semene cu șmirghelul de calitate industrială, nu mai rămâne decât un singur lucru de făcut – să-ți găsești o sticlă bună de vin cu care să-ți încălzești sângele. La ce vin ar trebui să ajungi? Iată care credem noi că sunt cele mai bune vinuri pentru vreme rea. ȘAMPANIA. Nu trebuie să ai un covor de piele de urs, un șemineu sau o cămașă de sute de euro pentru a savura o sticlă de șampanie...

    Read more
  • COCKTAIL-URI PE BAZĂ DE COGNAC
    1 Comment
    (5.0)

    Pe măsură ce vremea devine mai rece și băuturile se vor a fi mai tari, este timpul să încercați să introduceți coniacul în portofoliul dumneavoastră de cocktailuri. Această băutură se regăsește pe lista celor mai tari cocktail uri pentru sezoanele reci din întreaga lume. Astfel, am decis să le „culegem” pe care mai interesante și să ți le arătăm și ție. Dăm startul sezonului rece cu cocktail-ul Almond Crusta. Ingrendiente: -          30 ml cognac -          15 ml gin -...

    Read more
  • TOP CELE MAI BUNE SINGLE MALȚURI ÎN 2019

    Whisky-urile single malt pot obține toate premiile, dar adevărul este că cele mai vândute whisky-uri care ies din Scoția sunt de fapt amestecurile (blended). Totuși, single malțurile vorbesc mai bine despre caracterul unei distilerii dintr-o anumită regiune a Scoției, din motive evidente. Totul, de la apă până la boaba de orz folosită, afectează distilatul, iar de acolo, tipul, dimensiunea butoiului și locația depozitului determină ce gust va avea de fapt whisky-ul, odată ce va fi matur...

    Read more
  • SOJU – BĂUTURA SPIRTOASA NR. 1 ÎN LUME

    Din vremea dinastiei Goryeo, până în prezent, soju a fost și este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice de pe glob. De-a lungul istoriei sale, schimbările în materie de ingrediente și rețete au devenit diferite în funcție regiunile din Coreea în care era produs. Caracteristicile soju-ului tradițional sunt diferite față de versiunile comercializate ce sunt produse în masă și, totodată, particularitățile sojului pe care le are fiecare regiune se resimt în gustul acestuia. Există...

    Read more
  • WHISKY VS. COGNAC

    DOUĂ DINTRE CELE MAI CUNOSCUTE BĂUTURI DIN LUME, CU ISTORII BOGATE AMÂNDOUĂ. WHISKY-UL (SINGLE MALT) ȘI COGNACUL AU EVOLUAT ÎN MODURI DIFERITE PE PARCURSUL ANILOR. În egală măsură, ambele au cunoscut niveluri oscilante de statut și popularitate de-a lungul mai multor secole, începând ca un produs accesibil, devenind „premium”, apoi din nou accesibil, din nou „premium”, și tot așa. Totuși, în ultima vreme aceste două băuturi extrem de iubite s-au „așezat” oarecum în piață, fiecare...

    Read more
  • ISTORIA WHISKY-ULUI

    Pentru a vorbi despre istoria whisky-ului, trebuie să vorbim mai întâi despre procesul care duce la crearea acestei băutură atât de îndrăgită pe întreg globul: distilarea. Distilarea a fost descoperită de egipteni și chinezi, iar în vremea aceea era folosită doar pentru fabricarea parfumurilor urmând ca, ceva mai târziu, aproximativ secolul XI, distilarea vinului să ducă la producerea brandy-ului. În secolul XII, în Irlanda, a fost distilată pentru prima dată o băutură – o formă de...

    Read more
  • 6 BENEFICII NEȘTIUTE DESPRE VIN

    6 beneficii neștiute despre vin Ai ajuns acasă vineri seară, ești obosit și nu te mai poți înțelege cu nimeni din jur. Totul este în ceață. E normal, nu ești singurul care se simte așa. Cam toți suferim de același lucru – stres. Cam toți în afară de oamenii aceia pe care îi vezi dimineața în metrou zâmbind, fiind fericiți că se duc la muncă. Ce e atât de diferit la oamenii aceia zâmbitori? Până la urmă și ei tot oameni sunt. Le-am analizat obiceiurile pe care le au după ce...

    Read more
  • CE VIN BEI ÎN FUNCȚIE DE CE MĂNÂNCI

    Nu o dată în viață ți-ai pus întrebarea „ce fel de vin ar trebui să beau”, suntem siguri. Tocmai de aceea am ales să vorbim puțin despre food-pairing sau în traducere liberă potrivirea culinară a vinurilor. Pornind de la principiile de bază vei afla ce vinuri trebuie să eviți să combini cu anumite preparate și care sunt vinurile care accentuează gustul delicios al preparatelor pe care alegi să le consumi. DE EVITAT: Trebuie să știi că următoarele produse alimentare dăunează gustului...

    Read more
  • TOTUL DESPRE COGNAC

    Ce este cognacul? Cognacul este un brandy. Ce este brandy-ul? Aflăm imediat. Brandy-ul este o băutură spirtoasă produsă prin distilarea vinului. Are, în general, 35-60% concentrație a alcoolului și este consumat de obicei după cină, având efect digestiv. Unele brandy-uri sunt îmbătrânite în butoaie de lemn, în timp ce altele sunt colorate cu coloranți de caramel pentru a imita efectul îmbătrânirii, iar altele sunt produse utilizând o combinație de îmbătrânire și colorare. Cognacul...

    Read more
Showing 97 to 108 of 125 (11 Pages)
Blog navigation
Latest posts

Latest comments