Popular posts

 
Sort by:
  • Ce este Irish Whiskey?
    1 Comment
    (5.0)

    În ultimul deceniu, whisky-ul irlandez a devenit imens în industria băuturilor spirtoase. Este o băutură cu o istorie vastă, popularitatea sa scăzând însă în secolul XX. În zilele de astăzi totuși, are o renaștere. Nu numai că îl puteți găsi în baruri și magazinele din întreaga lume, dar există și noi distilerii care apar în toată Irlanda. Dar ce este, de unde a venit și cum este diferit față de alte tipuri de whiskey-uri? O SCURTĂ ISTORIE A WHISKY-ULUI IRLANDEZ Un mod excelent de a...

    Read more
  • Vinul și sănătatea, o perspectivă bio-psiho-socială

    Există atât „speranță”, cât și bucurie în ideea că vinul este bun pentru sănătatea ta. De la Paradoxul francez până la Dieta mediteraneană și cele mai recente științe în materie de îmbătrânire, să trecem la dezbaterea cu privire la vin și sănătate. Dacă bunăstarea este rezultatul consumului de vin, înțelegerea beneficiilor pentru sănătate ale vinului necesită o perspectivă holistică. După o scurtă trecere în revistă a lungi istorii medicale a vinului și a tendințelor științifice mai...

    Read more
  • Povestea lui Jack Daniel – Omul

    În afara sticlei pătrate celebre, cu eticheta neagră marcată „Old No. 7”, majoritatea oamenilor nu știu prea multe despre Jack Daniel. La fel ca mulți alți distilatori, în special cei din epoca anterioară a conglomeratelor de băuturi cu miliard de dolari, Jack este un tip fascinant despre care lumea ar trebui să afle. Născut cândva la mijlocul anilor 1800 (locul în care se aflau documentele sale de naștere a ars și nu se mai știe exact data), Jasper Newton Daniel era cel mai tânăr din...

    Read more
  • Totul despre vinurile din regiunea Bordeaux, Franța

    Cu toții știm că Franța este considerată regina băuturilor alcoolice  pentru că a dat lumii o întreagă colecție de sampanie și vinuri. Bordeaux este o regiune din Franța extrem de cunoscută pe plan mondial, datorită vinurilor de calitate pe care le oferă.  Regiunea Bordeaux se află în sud vestul Franței. Aceasta este străbătută de râul Garonne și Râul Dordogne. Suprafața viticolă este de peste 120.000 de hectare, fiind cea mai mare regiune producătoare de vinuri din Franța. În medie sunt...

    Read more
  • Mică istorie a whisky-ului japonez

    Pentru mulți oameni, whisky-ul japonez poate părea ceva nou din varii motive, unul dintre acestea fiind chiar raritatea sa. Totuși, istoria whisky-ului japonez este una destul de vastă și bine înrădăcinată, începând în urmă cu aproximativ 100 de ani. Marea majoritatea a informațiilor despre whisky-ul japonez au pătruns în marea industrie datorită celor doi mari producători japonezi, Suntory și Nikka. Ambele companii fiind extrem de selective în ceea ce privește producerea de...

    Read more
  • Cum sunt realizate butoaiele pentru whisky?

    Conceptul de butoi din lemn folosit pentru depozitarea băuturilor nu s-a schimbat prea mult de la prima apariție, dar practica realizării acestuia a fost perfecționată treptat de-a lungul miilor de ani. Asta nu înseamnă că în tot acest timp nu au fost și încercări și erori – iar aici vorbim de invenții precum „carcasa de transport” și „mașina de curățat butoaie”, ambele frumos ilustrate în revista Scientific American în anii 1800, dar care au căzut în derizoriu foarte ușor. Totuși, astăzi...

    Read more
  • Povestea disltileriei Dewar

    Tommy Dewar s-a născut în Perth, în 1864 și a fost unul dintre cele mai importante personaje în evoluția Scotch-ului, în anii 1800. Așa cum sugerează și numele, Tommy Dewar a fost fiul lui John Dewar, fondatorul companiei John Dewar și Fii (en. John Dewar & Sons). ÎNCEPUTURILE AFACERII Tommy a început pentru prima dată să lucreze în afacerile tatălui său în 1881. Pe atunci era sub conducerea fratelui său mai mare, John. A fost făcut partener și s-a dovedit a fi un lider...

    Read more
  • Cum savurezi un whisky bun ca un gentleman adevărat?

    Oricine poate să bea whisky, dar nu oricine știe să se bucure de el ca un adevărat gentleman! În funcție de persoana pe care o întrebi, s-ar putea să descoperi că ritualul de consumare a acestei băuturi este o artă în sine. Acest articol se adresează pasionaților de whisky bun și celor care vor să-l savureze așa cum se cuvine. Pentru cel mai bun whisky din România, încearcă oferta noastră de whisky bun, la prețuri avantajoase.   Cunoaște-ți băutura  Dacă vrei să te bucuri de...

    Read more
  • Ce vin ți se potrivești în funcție de zodie

    De câte ori te-ai gândit la asocierea vinului cu semnul zodiacal de care aparții? La fel și noi. Tocmai de aceea, ne-am decis să creem o listă de vinuri potrivite pentru fiecare zodie. Evident, acesta a început ca un experiment distractiv, dar cu toate acestea, nu putem crede cât de bine se potrivesc vinurile găsite cu semnele zodiacale! În plus, o încercare de a bea vin în funcție de zodia pe care o ai, îți poate oferi experiențe noi, te poate face să încerci vinuri la care poate nu...

    Read more
  • Ce este bourbonul?

    Ce este bourbonul? Sigur este Jack Daniel, nu? Whisky? Ceva legat de spirtoasele produse din secară? Ei bine, răspunsul este „da” pentru toate cele trei, de fapt. Foarte simplu, bourbonul este un mixt de boabe, măcinat, amestecat cu apă și încălzit, fermentat cu ajutorul drojdiei, distilat, apoi îmbătrânit în butoaie de stejar. Toate este destul de simplu, dar whisky-ul american și bourbon-ul sunt același lucru? Nu. O modalitate de a ne aminti este că toate tipurile de bourbon sunt...

    Read more
  • Cum să alegi un whisky? Ghidul începătorului

    Whisky-ul este una dintre cele mai apreciate băuturi din întreaga lume și nu doar pentru că arata cool și sofisticat atunci când îl vezi la personaje în filme, ci pentru simplul fapt că reușește să combine arome care mai de care mai interesante într-o manieră plină de eleganță și bun gust. Așa că, de unde să începem? Cu atât de multe branduri de whisky existente pe piață și atât de multe tipuri, este relativ dificil pentru un novice să aleagă un whisky care să se potrivească gustului...

    Read more
  • Două moduri de a găti cu whisky

    Există multe moduri de a servi whisky: sec, cu gheață sau într-un cocktail fantezist, precum un Manhattan sau Old Fashioned. Aroma inconfundabilă a whisky-ului crește însă, în momnetul în care este folosit în bucătărie, adăugând aromă sosurilor, tocanelor și dulciurilor precum înghețată, budincă și brioșă. Este nevoie de doar o cantitate mică pentru a adăuga o atingere delicioasă mâncărurilor și este important să nu folosești produse ieftine, crede-mă, nu vrei să te zgârcești la...

    Read more
Showing 109 to 120 of 125 (11 Pages)
Blog navigation
Latest posts

Latest comments