Popular posts

 
Sort by:
  • Cum se prepară coniacul?
    1 Comment
    (5.0)

    Coniacul este o băutură alcoolică tare, produsă prin distilarea unor soiuri de vin. Denumirea sa vine din orașul francez Cognac și reprezintă o varietate de brandy. Acesta este produs în regiunile viticole franceze Charente și Charente Maritime. Un brandy distilat poartă denumirea de coniac atunci când metodele de fabricare îndeplinesc câteva condiții de bază. Despre acestea, dar și despre istoria celebrei băuturi, ori modul în care trebuie servită, vom povesti în continuare.  Istoria...

    Read more
  • Ce este o șampanie vintage?

    Șampania, potrivit declarației ambasadorului lui Moët Hennessy, Lucy Warren, este „vinul care ar trebui să te facă fericit”. Amuzant, este că, de-a lungul timpului a fost cunoscut și sub numele de „vinul diavolului”, după ce Dom Pérignon a descoperit, că 70% din stocul său a explodat în pivnițe. Noțiunea de șampanie care aduce fericire este cu siguranță una pe care mulți dintre noi „o credem” în preajma Zilei Îndrăgostiților. În mod normal, acest lucru se întâmplă în timp ce alergați...

    Read more
  • COCKTAIL-URI PE BAZĂ DE COGNAC
    1 Comment
    (5.0)

    Pe măsură ce vremea devine mai rece și băuturile se vor a fi mai tari, este timpul să încercați să introduceți coniacul în portofoliul dumneavoastră de cocktailuri. Această băutură se regăsește pe lista celor mai tari cocktail uri pentru sezoanele reci din întreaga lume. Astfel, am decis să le „culegem” pe care mai interesante și să ți le arătăm și ție. Dăm startul sezonului rece cu cocktail-ul Almond Crusta. Ingrendiente: -          30 ml cognac -          15 ml gin -...

    Read more
  • DIFERENȚA DINTRE SCOTCH, WHISKY, WHISKEY ȘI BOURBON

    Whisky-ul, băutura cu atât de multă notorietate peste tot în lume. Îl vedem la restaurante, la baruri, la TV și este întotdeauna asociat cu eleganța și bun-gust-ul. Ca o categorie de băuturi spirtoase, whisky-ul este incredibil de diversificat, având mai multe subdiviziuni de stil și aromă obținute pe baza metodei de producere și a regiunii specifice de producție. CE ESTE WHISKY-UL Whisk(e)y-ul este o băutură alcoolică obținută din distilarea oricărui produs pe bază de cereale, ce...

    Read more
  • HAI SĂ GĂTIM CU BERE!

    Gătitul cu bere este la fel de vechi ca băutul berii, o practică de care se bucură mulți de-a lungul miilor de ani de la fabricarea acesteia. În Egiptul antic, sumerienii credeau că gătitul cu bere era o modalitate de a aduce „mâncare sănătoasă” oamenilor. Astăzi, iubitorii de bere continuă să infuzeze rețete cu această licoare îmbietoare de hamei și orz, în efortul de a spori și îmbogăți mâncarea de zi cu zi. Gătitul cu bere sună tare bine pentru majoritatea dintre noi, dar trebuie...

    Read more
  • Băuturile care se potrivesc cel mai bine cu luna mai
    Băuturile care se potrivesc cel mai bine cu luna mai

    Cea mai tare perioadă a anului a început deja. Mai este așa puțin și sezonul culorilor și aromelor variate aduce un amestec perfect de zile însorite cu...ghiciți ce! Băuturile, exact!  Mai este puțin și începe cel mai dulce și mai delicat anotimp al anului, marcat de temperatura blândă, aerul curat și mireasma florilor. Este momentul în care străzile încep să se umple, oamenii vor să iasă și să se bucure de zile și nopți. Pentru a face asta, știm cu toții cât de important este să te delectezi...

    Read more
  • Soiurile de vin Tannat: Savuroasa poveste a “celor mai sănătoase vinuri roșii din lume”

    Îți prezentăm astăzi povestea vinurilor Tannat, realizate din soiuri de struguri obținute în Franța, dar care au cunoscut adevărata celebritate peste Ocean, în zonele prielnice viticulturii din Uruguay. Oamenii de știință din această țară sud-americană, susținuți de experți europeni, au reușit cu succes secvențierea genomului strugurelui din care se obțin vinurile Tannat, “cele mai sănătoase vinuri roșii din lume”. De ce se pot mândri cu această titulatură? Care este istoria acestor vinuri?...

    Read more
  • BEREA CHIȘINĂU – BEREA FRAȚILOR DE PESTE PRUT

           Moldovenii sunt extrem de pricepuți si apreciați în domeniul fabricării vinurilor, dar nu puțini sunt cei care au descoperit priceperea acestora și în prepararea berii. Berea Chișinău are o istorie interesantă pe care urmează să vi-o împărtășim.        În prezent, fabrica de bere Chișinău aparține Efes Beverage Group și a luat naștere în 1974, prin fuzionarea primei fabrici de bere din Republica Moldova (1873), fondată de un german, și compania actuală. De-a lungul timpului,...

    Read more
  • TOP CELE MAI BUNE SINGLE MALȚURI ÎN 2019

    Whisky-urile single malt pot obține toate premiile, dar adevărul este că cele mai vândute whisky-uri care ies din Scoția sunt de fapt amestecurile (blended). Totuși, single malțurile vorbesc mai bine despre caracterul unei distilerii dintr-o anumită regiune a Scoției, din motive evidente. Totul, de la apă până la boaba de orz folosită, afectează distilatul, iar de acolo, tipul, dimensiunea butoiului și locația depozitului determină ce gust va avea de fapt whisky-ul, odată ce va fi matur...

    Read more
  • Istoria Hennessy – Născut în Irlanda, crescut în Franța

    Hennessy este unul dintre cei mai respectați și populari producători de coniac din lume. Dacă sunteți un fan al coniacului, există șanse mari să fi încercat de-a lungul anilor unul dintre sortimentele lui Hennessy. Dar ce știi despre istoria acestui brand? Ai crezut vreodată că numele lui sună mult mai irlandez decât francez? Ei bine, există un motiv pentru asta. Fondată în 1765, Casa Hennessy își are originea în viziunea unui om, Richard Hennessy. „De mai bine de două secole, opt...

    Read more
  • Cum scapi de mahmureală: Metode cu adevărat eficiente pe care le poți încerca

    Recunoaște, ți-a plăcut puțin cam mult whiskey-ul nostru și a ai exagerat! Dacă ai ajuns la acest articol, cel mai probabil deja te confrunți cu greață și dureri de cap și cauți remedii pentru mahmureală, precum zeama de varză. Știm, o să ne spui că ai citit la noi pe blog despre beneficiile berii asupra organismului sau despre cele 6 beneficii neștiute ale vinului și te-ai gândit că puțin mai mult nu strică. Dacă știai cum să bei corect gin, asta nu s-ar fi întâmplat, nu? Glumim, desigur!...

    Read more
  • ISTORIA WHISKY-ULUI

    Pentru a vorbi despre istoria whisky-ului, trebuie să vorbim mai întâi despre procesul care duce la crearea acestei băutură atât de îndrăgită pe întreg globul: distilarea. Distilarea a fost descoperită de egipteni și chinezi, iar în vremea aceea era folosită doar pentru fabricarea parfumurilor urmând ca, ceva mai târziu, aproximativ secolul XI, distilarea vinului să ducă la producerea brandy-ului. În secolul XII, în Irlanda, a fost distilată pentru prima dată o băutură – o formă de...

    Read more
Showing 85 to 96 of 125 (11 Pages)
Blog navigation
Latest posts

Latest comments