Popular posts

 
Sort by:
  • Lucruri pe care trebuie să le știi despre berea belgiană

    S-ar putea să o iubești cu ardoare - sau crezi că o urăști -, dar există încă probabil ceva ce nu știi despre berea belgiană. În primul rând, este incredibil de greu să explicăm exact ce este de fapt „berea belgiană”. (Cu excepția faptului că este produsă în Belgia.) Și apoi, sunt toți termenii religioși folosiți în denumirea acestor beri - Trappist, Abbey, Duvel (care înseamnă Diavol) care ne induc în eroare. Există, de asemenea, aromele care mai de care mai speciale, plus filtrarea,...

    Read more
  • BENEFICIILE BERII ASUPRA ORGANISMULUI

    Anul trecut, un studiu efectuat pe 80.000 de adulți realizat de Universitatea de Stat din Pennsylvania a arătat că o halbă sau două de bere pe zi ar putea ajuta la reducerea riscului de a avea un accident vascular cerebral sau a dezvolta boli cardiovasculare. Cercetarea, realizată în rândul adulților, a descoperit că un aport zilnic moderat de alcool (cel mai vizibil cu berea) ajută la încetinirea declinului lipoproteinei cu densitate înaltă (HDL) sau a colesterolului „bun”. De fapt,...

    Read more
  • Informații mai puțin știute despre whisky
    Informații mai puțin știute despre whisky

    Dragi consumatori, este vremea whisky-ului! Whisky-ul este una dintre cele mai populare băuturi din lume, care corespunde gusturilor consumatorilor. De interes pentru prezent, whisky-ul este în topul preferințelor consumatorilor în ceea ce privește băuturile cu procente mari de alcool. Caracteristicile lui fac din acest distilat o băutură specială, însoțit fiind de o mulțime de curiozități pe care nu toți le cunosc. Acum este momentul oportun pentru a afla ce secrete ascunde whisky-ul! Noi,...

    Read more
  • Cum se prepară coniacul?
    1 Comment
    (5.0)

    Coniacul este o băutură alcoolică tare, produsă prin distilarea unor soiuri de vin. Denumirea sa vine din orașul francez Cognac și reprezintă o varietate de brandy. Acesta este produs în regiunile viticole franceze Charente și Charente Maritime. Un brandy distilat poartă denumirea de coniac atunci când metodele de fabricare îndeplinesc câteva condiții de bază. Despre acestea, dar și despre istoria celebrei băuturi, ori modul în care trebuie servită, vom povesti în continuare.  Istoria...

    Read more
  • DIFERENȚA DINTRE SCOTCH, WHISKY, WHISKEY ȘI BOURBON

    Whisky-ul, băutura cu atât de multă notorietate peste tot în lume. Îl vedem la restaurante, la baruri, la TV și este întotdeauna asociat cu eleganța și bun-gust-ul. Ca o categorie de băuturi spirtoase, whisky-ul este incredibil de diversificat, având mai multe subdiviziuni de stil și aromă obținute pe baza metodei de producere și a regiunii specifice de producție. CE ESTE WHISKY-UL Whisk(e)y-ul este o băutură alcoolică obținută din distilarea oricărui produs pe bază de cereale, ce...

    Read more
  • COCKTAIL-URI PE BAZĂ DE COGNAC
    1 Comment
    (5.0)

    Pe măsură ce vremea devine mai rece și băuturile se vor a fi mai tari, este timpul să încercați să introduceți coniacul în portofoliul dumneavoastră de cocktailuri. Această băutură se regăsește pe lista celor mai tari cocktail uri pentru sezoanele reci din întreaga lume. Astfel, am decis să le „culegem” pe care mai interesante și să ți le arătăm și ție. Dăm startul sezonului rece cu cocktail-ul Almond Crusta. Ingrendiente: -          30 ml cognac -          15 ml gin -...

    Read more
  • Ce este o șampanie vintage?

    Șampania, potrivit declarației ambasadorului lui Moët Hennessy, Lucy Warren, este „vinul care ar trebui să te facă fericit”. Amuzant, este că, de-a lungul timpului a fost cunoscut și sub numele de „vinul diavolului”, după ce Dom Pérignon a descoperit, că 70% din stocul său a explodat în pivnițe. Noțiunea de șampanie care aduce fericire este cu siguranță una pe care mulți dintre noi „o credem” în preajma Zilei Îndrăgostiților. În mod normal, acest lucru se întâmplă în timp ce alergați...

    Read more
  • HAI SĂ GĂTIM CU BERE!

    Gătitul cu bere este la fel de vechi ca băutul berii, o practică de care se bucură mulți de-a lungul miilor de ani de la fabricarea acesteia. În Egiptul antic, sumerienii credeau că gătitul cu bere era o modalitate de a aduce „mâncare sănătoasă” oamenilor. Astăzi, iubitorii de bere continuă să infuzeze rețete cu această licoare îmbietoare de hamei și orz, în efortul de a spori și îmbogăți mâncarea de zi cu zi. Gătitul cu bere sună tare bine pentru majoritatea dintre noi, dar trebuie...

    Read more
  • Băuturile care se potrivesc cel mai bine cu luna mai
    Băuturile care se potrivesc cel mai bine cu luna mai

    Cea mai tare perioadă a anului a început deja. Mai este așa puțin și sezonul culorilor și aromelor variate aduce un amestec perfect de zile însorite cu...ghiciți ce! Băuturile, exact!  Mai este puțin și începe cel mai dulce și mai delicat anotimp al anului, marcat de temperatura blândă, aerul curat și mireasma florilor. Este momentul în care străzile încep să se umple, oamenii vor să iasă și să se bucure de zile și nopți. Pentru a face asta, știm cu toții cât de important este să te delectezi...

    Read more
  • BEREA CHIȘINĂU – BEREA FRAȚILOR DE PESTE PRUT

           Moldovenii sunt extrem de pricepuți si apreciați în domeniul fabricării vinurilor, dar nu puțini sunt cei care au descoperit priceperea acestora și în prepararea berii. Berea Chișinău are o istorie interesantă pe care urmează să vi-o împărtășim.        În prezent, fabrica de bere Chișinău aparține Efes Beverage Group și a luat naștere în 1974, prin fuzionarea primei fabrici de bere din Republica Moldova (1873), fondată de un german, și compania actuală. De-a lungul timpului,...

    Read more
  • Soiurile de vin Tannat: Savuroasa poveste a “celor mai sănătoase vinuri roșii din lume”

    Îți prezentăm astăzi povestea vinurilor Tannat, realizate din soiuri de struguri obținute în Franța, dar care au cunoscut adevărata celebritate peste Ocean, în zonele prielnice viticulturii din Uruguay. Oamenii de știință din această țară sud-americană, susținuți de experți europeni, au reușit cu succes secvențierea genomului strugurelui din care se obțin vinurile Tannat, “cele mai sănătoase vinuri roșii din lume”. De ce se pot mândri cu această titulatură? Care este istoria acestor vinuri?...

    Read more
  • TOP CELE MAI BUNE SINGLE MALȚURI ÎN 2019

    Whisky-urile single malt pot obține toate premiile, dar adevărul este că cele mai vândute whisky-uri care ies din Scoția sunt de fapt amestecurile (blended). Totuși, single malțurile vorbesc mai bine despre caracterul unei distilerii dintr-o anumită regiune a Scoției, din motive evidente. Totul, de la apă până la boaba de orz folosită, afectează distilatul, iar de acolo, tipul, dimensiunea butoiului și locația depozitului determină ce gust va avea de fapt whisky-ul, odată ce va fi matur...

    Read more
Showing 85 to 96 of 125 (11 Pages)
Blog navigation
Latest posts

Latest comments