Palinca

Palinca este o băutură alcoolică tradițională din România, cu un conținut ridicat de alcool. Această se obține prin fermentarea și distilarea diverselor fructe.

Palinca a fost creată pentru prima dată în anul 1540, iar de atunci și până în prezent s-a păstrat aceiași băutură tare, puternică și 100% naturală. Pălinca din Ardeal este realizată prin fermentare alcoolică și distilarea fructelor, ajungând la un grad de alcool de 65 de grade.

Printre principalele fructe folosite pentru a face palincă se numără prunele, merele, perele, gutuile, visinele, afinele sau cireșele. În procesul de preparare se folosesc alambicuri de cupru care oferă un gust și o aromă specifice acestei băuturi.

Conform unor statistici, palinca reprezintă 40% din consumul de băuturi spirtoase din România și 75% din exportul de acestea. În zonele ardelenești, întâmpinarea oaspeților cu pălincă a devenit o tradiție, iar turiștii care vin în România nu pleacă niciodată fără să deguste un păhărel de pălincă.

Palinca are o aromă deosebit de puternică de fructe, iar gustul este specific tot acestora. De asemenea, palinca se potrivește perfect cu mâncărurile românești.

Deocamdata nu sunt produse disponibile

Ramai aproape! Produsele vor fi afisate aici pe masura ce vor fi adaugate.