Bauturi traditionale - Probabil cea mai buna selectie de bauturi internationale

Traditionale

Bauturile traditionale sunt produse specifice unei tari anume. Fiecare tara este reprezentata de anumite produse. Sortimentele de produse traditionale sunt o ocazie inedita de a face cunostinta cu spiritul, obiceiurile si cultura unui popor.

De regula, bauturile traditionale sunt pastrate din generatie in generatie si au in spate o istorie veche si autentica. Multumita producatorilor, importatotrilor si distribuitorilor de bauturi alcoolice, acum poti calatori virtual prin toata lumea, stand in fata unui ecran.

Tocmai din acest motiv, pe site-ul nostru gasesti o selectie de bauturi alcoolice traditionale, specifice celor mai vizitate tari de pe glob.

Subcategorii

Palinca

Palinca este o băutură alcoolică tradițională din România, cu un conținut ridicat de alcool. Această se obține prin fermentarea și distilarea diverselor fructe.

Palinca a fost creată pentru prima dată în anul 1540, iar de atunci și până în prezent s-a păstrat aceiași băutură tare, puternică și 100% naturală. Pălinca din Ardeal este realizată prin fermentare alcoolică și distilarea fructelor, ajungând la un grad de alcool de 65 de grade.

Printre principalele fructe folosite pentru a face palincă se numără prunele, merele, perele, gutuile, visinele, afinele sau cireșele. În procesul de preparare se folosesc alambicuri de cupru care oferă un gust și o aromă specifice acestei băuturi.

Conform unor statistici, palinca reprezintă 40% din consumul de băuturi spirtoase din România și 75% din exportul de acestea. În zonele ardelenești, întâmpinarea oaspeților cu pălincă a devenit o tradiție, iar turiștii care vin în România nu pleacă niciodată fără să deguste un păhărel de pălincă.

Palinca are o aromă deosebit de puternică de fructe, iar gustul este specific tot acestora. De asemenea, palinca se potrivește perfect cu mâncărurile românești.

Rachiu

Rachiul este denumirea generică a diferitelor băuturi alcoolice obținute prin distilarea sucurilor rezultate din fermentarea fructelor sau a cerealelor. Deoarece este produs prin distilare, rachiul are un  conținut de alcool și o tărie mai puternică.

Rachiul de prune, spre exemplu, este o băutură obținută prin fermentarea și distilarea prunelor, cu sau fără sâmburi. Distilarea se realizează la o concentrație alcoolică de maximum 86% volum, astfel încât produsul distilării să aibă aroma și gustul specific fructului. Conținutul de substanțe volatile este de minim 200 h/hl alcool 100% volum. Conținutul maximum de alcool metilic este de 1200 g/hl alcool 100% volum.

Rachiul se păstrează în vase de stejar, dud sau cireș, iar în funcție de aceștia rachiul își stabilește culoarea. Dacă va fi păstrat în butoaie de stejar va avea culoarea galben, dacă va fi păstrat în butoaie din dud va avea culoarea galben închis, iar dacă va fi păstrat în butoaie de lemn de cireș, rachiul va avea culoarea galben-verzui.

Descoperă gama de rachiuri românești 100% de la Alcool Discount.

Tuica

Țuica este o băutură alcoolică tradițională românească obținută prin fermentarea și distilarea prunelor. Consumată cu precădere în sezonul rece, în zilele de sărbătoare  sau la petreceri, țuică este o băutură fabricată în toată țară. Așa cum coniacul este o băutură asociată Franței, iar whisky-ul este asociat cu Irlanda și Scoția, așa și țuică este o băutură tipic românească. Primele informații despre distilarea țuicii au apărut în anul 1386, într-un atestat documentar din Bistrița. Tot printre primele informații se specifică și faptul că aceasta a fost obținută prin distilarea fructelor fermentate, în Transilvania și în alte orașe săsești.

Primele dovezi datează din secolul al XIV-lea, în orașele Sibiu, Cluj și în  Brașov. Țuica a continuat să fie folosită mult timp în scopuri medicale. Pruna este un fruct extrem de important în istoria țuicii, fiind adesea și cel mai folosit. În Transilvania, distilarea alcoolului este efectuată de două sau trei ori, iar din acest motiv o țuică din această zonă este mai puternică, în comparație cu zona Munteniei unde alcoolul este distilat o singură dată, ajung la o tărie de 37 de grade.

Aromă țuicii este predominant dată de fructe, iar finish-ul este lung. În ceea ce privește gustul, țuică are o aromă fină de prune și un puternic gust de alcool, foarte plăcut.

Țuica se poate servi iarnă, fiind fiartă împreună cu zahăr și piper, dar poate fi și un digestiv excelent.