Rachiu

Rachiul este denumirea generică a diferitelor băuturi alcoolice obținute prin distilarea sucurilor rezultate din fermentarea fructelor sau a cerealelor. Deoarece este produs prin distilare, rachiul are un  conținut de alcool și o tărie mai puternică.

Rachiul de prune, spre exemplu, este o băutură obținută prin fermentarea și distilarea prunelor, cu sau fără sâmburi. Distilarea se realizează la o concentrație alcoolică de maximum 86% volum, astfel încât produsul distilării să aibă aroma și gustul specific fructului. Conținutul de substanțe volatile este de minim 200 h/hl alcool 100% volum. Conținutul maximum de alcool metilic este de 1200 g/hl alcool 100% volum.

Rachiul se păstrează în vase de stejar, dud sau cireș, iar în funcție de aceștia rachiul își stabilește culoarea. Dacă va fi păstrat în butoaie de stejar va avea culoarea galben, dacă va fi păstrat în butoaie din dud va avea culoarea galben închis, iar dacă va fi păstrat în butoaie de lemn de cireș, rachiul va avea culoarea galben-verzui.

Descoperă gama de rachiuri românești 100% de la Alcool Discount.