Tequila - Probabil cea mai buna selectie de bauturi internationale

Tequila

Tequila, supranumita si ”darul zeilor” este una dintre cele mai cunoscute bauturi alcoolice din lume. Considerata bautura traditionala mexicana, tequila este extrasa din tulpinile coape de agava albastra.

Numele de tequila vine de la orasul mexican cu acelasi nume. Jose Cuervo a fost primul producator de tequila in anul 1758. Tequila este preparata dintr-un extras al tulpinelor de agava albastra, planta ce avea o importanta foarte mare in vremea aztecilor si mayasilor. Astazi, tequila se produce in regiunea Jalisco, iar agava albastra poarta denumirea de pinas.

Tipurile de tequila se disting in functie de varsta bauturii si de modul de pastrare. Principalele tipuri sunt:

  • Tequila blanco sau tequila silver -  sunt tipurile de tequila cu gust pur de agave si un procentaj ridicat de alcool. Bautura este transparenta si se foloseste in prepararea cocktail-urilor, precum Margarita. Principalele branduri de tequila blanco sunt Jose Cuervo Clasico Silver si El Jimador Blanco.

  • Tequila oro sau tequila gold - sunt o varianta a primului tip, imbogatite cu arome de caramel si colorate pentru a da impresia de tequila veche. Brandurile celebre sunt: Sauza Extra Gold si Olmeca Gold.

  • Tequila Reposado - este o bautura cu gust placut si o culoare mai putin intensa. Principalele branduri sunt: Don Julio Reposado si Sierra.

  • Tequila Anejo - este tequila de cea mai buna calitate si se pastreaza la invechit in butoaie de stejar cel putin un an. Aceasta tequila are o culoare aramie si un gust intens. Principalele branduri sunt: Cuervo La Reserva si Don Julio.

Pe alcooldiscount.ro gasesti o gama variata de tequila. Plaseaza o comanda si incearca sa prepari unul dintre cocktailurile tale preferate cu tequila sau daruieste-o unei persoane pasionate de petreceri! Tequila este bautura alcoolica care da startul serilor de neuitat.