Bere Ale

Bere Ale

Pale Ale este un stil clasic de bere care s-a născut în Anglia și a devenit cunoscută odată cu revoluția modernă a berii artizanale, din America anilor `70.

Povestea acestei beri începe în secolul al XIX-lea, când berarii englezi au putut să creeze o bere de tip ale de culoarea galben pai. La acea vreme, berea creată era mult mai deschisă la culoare decât orice se producea. Apa folosită de englezi în prepararea ei era una foarte dură din regiunea Burton On Tren, iar asta a definit perfect stilul și gustul acestei beri.

Americanii au încercat și ei o rețetă de bere ale în care au folosit hamei și drojdie complet diferite de rețetele englezești. Astfel, stilul de bere pale ale american a devenit foarte repedă celebru. Berile americane Pale Ale sunt mai puternice și au în componența lor mai multe soiuri de hamei, note suculente de citrice și muguri de pin.

Berea Ale este tradusă ca fiind o bere de fermentație înaltă. Fermentația are loc la o temperatură cuprinsă între 14 și 25 de grade Celsius, iar procesul se derulează timp de 6 zile. Berile Ale au un gust mai complex și mai bogat. În afară de malț, apă, drojdie și hamei, în prepararea lor se folosesc și arome.

Dintre toate tipurile de bere Ale cele mai cunoscute sunt India Pale Ale (IPA), American Pale Ale (APA), Red Ale, Stout, Imperial Stout, Parter, Strong Ale, Belgian Ale, Scotch Ale și Tripel.