Latest posts

 
Sort by:
  • TIPURI DE BERE - NEPASTEURIZATA, NEFILTRATA, IPA, BRUNA, STOUT

    Berea este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Cu o istorie ce datează încă din vremea Mesopotamiei Antice, reușește să se păstreze în cele mai bune locuri din topul alegerii consumatorilor. Totuși, trebuie să știm că berile sunt fie lager, fie ale, și acest lucru este determinat de tipul de drojdie folosit în timpul procesului de fermentație.  Berea lager este făcută cu drojdie care fermentează în partea de jos (de fermentație joasă) a amestecului de bere, iar berea ale...

    Citește mai mult
  • TOTUL DESPRE VIN – CUM SE FACE VINUL

    Curiozitățile despre vin există încă de pe vremea în care această băutură extrem de apreciată a apărut, și anume, anul 8000 î. Hr. Producerea vinului s-a transformat de-a lungul timpului într-un proces extrem de elaborat care i-a permis întotdeauna să dezvolte cele mai bogate gusturi, cele mai rafinate arome. Procesul poate părea, la prima vedere, unul simplu. Culegi strugurii, faci mustul, mustul se transformă în vin și voilà! Însă, cât de intens este tot acest proces aflăm din...

    Citește mai mult
  • ERDINGER, BEREA GERMANĂ DE CALITATE SUPERIOARĂ

    Ca să vorbești despre Erdinger și ce înseamnă această bere pentru întreaga industrie a berii din lume, trebuie să știi în primul rând că-și are începuturile tocmai în anul 1886 și că toată această istorie a permis producătorilor să facă din clasica bere din grâu un adevărat deliciu. De-a lungul timpului berăriile Erdinger au dezvoltat mai multe sortimente, iar în prezent au nici mai mult, nici mai puțin de 10 sortimente cu care se mândresc. Și anume: Weißbier – o bere aurie cu o...

    Citește mai mult
  • ISTORIA BITBURGER – TRADIȚIE DIN 1817

    Bitburger, unul dintre cele mai cunoscute branduri germane de bere din lume, are în spate o istorie ce a început în 1817, cu o familie de germani tradiționali care au apreciat întotdeauna berea de calitate și au decis să o și producă. Toată povestea a început în 1817, la dorința lui Johann Peter Wallenborn, dar adevărata mișcare importantă în parcursul fabricii Bitburger a venit abia în 1839  când, urmașul lui, Theobald Simon a implementat activitatea de comandă prin poștă – numărul...

    Citește mai mult
  • CE BEM DE PAȘTE?

    În fiecare an, la masa de Paște, băuturile sunt nelipsite din orice familie. După ce se termină postul Paștelui și înfulecăm tot ce ne poftește inima, ce poate fi mai bun decât un pahar ciocnit alături de cei dragi? Sărbătoarea de Paște poate începe perfect consumând un pahar de țuică ca aperitiv. Este general-cunoscut că țuica îți face poftă de mâncare, tocmai de aceea poți opta pentru o țuică nu prea puternică pentru începutul mesei de Paște.  Recomandarea noastră pentru o astfel de...

    Citește mai mult
  • CELE MAI BĂUTE COCKTAIL-URI ÎN 2018

         De-a lungul timpului multe combinații de băuturi au apărut, care mai de care încercând să fie cât mai îndrăzneață sau să aibă un gust deosebit.  De la atingeri florale, la fum și ceață, se pare că există întotdeauna o nouă tendință în lumea băuturilor.      Cei de la Drink International sunt cei care au realizat topul celor mai băute cocktail-uri în anul 2018, iar căutarea lor a scos la iveală ideea că, cocktail-urile populare din 2018 sunt doar cocktail-uri reinventate, bazate pe...

    Citește mai mult
  • CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE VINUL ITALIENESC

    Italia a fost întotdeauna faimoasă pentru mâncarea și vinul său, ambele jucând un rol important în identitatea și cultura țării. Nu mai este de mult o surpriză că mulți dintre români aleg în ultimul timp să se bucure de un pahar sau două vinuri italiene. Această pasiune a italienilor pentru fabricarea vinurilor are o istorie îndelungată, istorie ce i-a împins spre a fi țara care produce cea mai mare cantitate de vin din întreaga lume. Producția vinicolă a scăzut semnificativ în ultimul...

    Citește mai mult
  • BENEFICIILE VINULUI ASUPRA ORGANISMULUI

    Îl bem cu o cină plăcută, îl dorim după o zi lungă, și când ne întâlnim pentru o sărbătoare, întotdeauna se găsește pe masă. Da, vorbim despre vin. Vinul este centrul fericirii. Ne relaxează mintea și aduce zâmbete pe față, iar dincolo de fericirea mintală, consumul de alcool poate fi benefic pentru sănătatea ta fizică atunci când este vorba de un consum moderat. Cu toții am auzit că un pahar de vin ici, colo este bun pentru organism, dar cât de mult contribuie acesta de fapt la sănătatea...

    Citește mai mult
  • BEREA CHIȘINĂU – BEREA FRAȚILOR DE PESTE PRUT

           Moldovenii sunt extrem de pricepuți si apreciați în domeniul fabricării vinurilor, dar nu puțini sunt cei care au descoperit priceperea acestora și în prepararea berii. Berea Chișinău are o istorie interesantă pe care urmează să vi-o împărtășim.        În prezent, fabrica de bere Chișinău aparține Efes Beverage Group și a luat naștere în 1974, prin fuzionarea primei fabrici de bere din Republica Moldova (1873), fondată de un german, și compania actuală. De-a lungul timpului,...

    Citește mai mult
  • VINURILE MOLDOVENEȘTI CARE CUCERESC LUMEA

         Cu o istorie extrem de bogată în spate și o experiență vastă, moldovenii reușesc să surprindă întreaga lume prin calitatea vinurilor pe care le exportă. Și dacă în trecut aceștia exportau doar pentru Rusia, lucrurile sunt complet schimbate în prezent.      Pentru a demonstra calitatea de care se bucură produsele lor, moldovenii au participat anul trecut la „Competiția Rosé”, unde „vinurile produse în Moldova, România și Ucraina — 38 de mostre în total — au fost analizate comparativ,...

    Citește mai mult
  • CUM SE DIFERENŢIAZĂ VINUL DE PORTO DE CELELALTE VINURI
    1 Comment
    (5.0)

                Nu este absolut necesar să ajungi în Portugalia ca să bei un vin de Porto de bună calitate, însă, dacă eşti pe tărâmul portughez, atunci trebuie neapărat să vizitezi măcar una dintre casele de vinuri de pe valea râului Douro.             Acolo vei descoperi îndeaproape toate secretele producerii vinului de Porto. Ghizii te vor plimba printre toate acele imense butoaie de vin, îţi vor explica procesul, iar partea cea mai bună vine la final: vei avea ocazia să deguşti tot ce...

    Citește mai mult
  • CÂND ŞI CUM TREBUIE SĂ CONSUMĂM UN DIGESTIV
    1 Comment
    (5.0)

     Cu toţii am fost măcar o dată la un “party” la care să se fi consumat Jägermeister sau am auzit de această băutură nemţească extrem de apreciată în ultimul timp, în special în rândul tinerilor. Dar, te-ai întrebat vreodată când este de fapt indicat să consumi o astfel de băutură şi în ce cantităţi?               Băuturile alcoolice digestive sunt extrem de aromate şi au în majoritatea cazurilor o concentraţie a alcoolului de peste 30%, iar principalul lor rol al acestora este acela de...

    Citește mai mult
Showing 109 to 120 of 122 (11 Pages)
Navigare pe blog
Articole

Comentarii recente