Articole Populare

 
Sort by:
  • BENEFICIILE BERII ASUPRA ORGANISMULUI

    Anul trecut, un studiu efectuat pe 80.000 de adulți realizat de Universitatea de Stat din Pennsylvania a arătat că o halbă sau două de bere pe zi ar putea ajuta la reducerea riscului de a avea un accident vascular cerebral sau a dezvolta boli cardiovasculare. Cercetarea, realizată în rândul adulților, a descoperit că un aport zilnic moderat de alcool (cel mai vizibil cu berea) ajută la încetinirea declinului lipoproteinei cu densitate înaltă (HDL) sau a colesterolului „bun”. De fapt,...

    Citește mai mult
  • Black Friday cu reduceri pe bune e aici! Jack Daniel's, Absolut, Jim Beam și alte zeci de branduri te așteaptă pe site!
    Black Friday cu reduceri pe bune e aici! Jack Daniel's, Absolut, Jim Beam și alte zeci de branduri te așteaptă pe site!

    Black Friday este un fel de mare sărbătoare acum. Așa că gândește-te la asta mai degrabă ca la o afacere: avem o mulțime de băuturi spirtoase, vinuri, beri incredibile la prețuri delicios de mici, așa că dacă dorești să îți aprovizionați dulapul cu băuturi sau să îți cumperi o sticlă pentru masa de Crăciun la preț de chilipir, acum este momentul!

    Citește mai mult
  • Cum se prepară coniacul?
    1 Comment
    (5.0)

    Coniacul este o băutură alcoolică tare, produsă prin distilarea unor soiuri de vin. Denumirea sa vine din orașul francez Cognac și reprezintă o varietate de brandy. Acesta este produs în regiunile viticole franceze Charente și Charente Maritime. Un brandy distilat poartă denumirea de coniac atunci când metodele de fabricare îndeplinesc câteva condiții de bază. Despre acestea, dar și despre istoria celebrei băuturi, ori modul în care trebuie servită, vom povesti în continuare.  Istoria...

    Citește mai mult
  • DIFERENȚA DINTRE SCOTCH, WHISKY, WHISKEY ȘI BOURBON

    Whisky-ul, băutura cu atât de multă notorietate peste tot în lume. Îl vedem la restaurante, la baruri, la TV și este întotdeauna asociat cu eleganța și bun-gust-ul. Ca o categorie de băuturi spirtoase, whisky-ul este incredibil de diversificat, având mai multe subdiviziuni de stil și aromă obținute pe baza metodei de producere și a regiunii specifice de producție. CE ESTE WHISKY-UL Whisk(e)y-ul este o băutură alcoolică obținută din distilarea oricărui produs pe bază de cereale, ce...

    Citește mai mult
  • Ce este o șampanie vintage?

    Șampania, potrivit declarației ambasadorului lui Moët Hennessy, Lucy Warren, este „vinul care ar trebui să te facă fericit”. Amuzant, este că, de-a lungul timpului a fost cunoscut și sub numele de „vinul diavolului”, după ce Dom Pérignon a descoperit, că 70% din stocul său a explodat în pivnițe. Noțiunea de șampanie care aduce fericire este cu siguranță una pe care mulți dintre noi „o credem” în preajma Zilei Îndrăgostiților. În mod normal, acest lucru se întâmplă în timp ce alergați...

    Citește mai mult
  • COCKTAIL-URI PE BAZĂ DE COGNAC
    1 Comment
    (5.0)

    Pe măsură ce vremea devine mai rece și băuturile se vor a fi mai tari, este timpul să încercați să introduceți coniacul în portofoliul dumneavoastră de cocktailuri. Această băutură se regăsește pe lista celor mai tari cocktail uri pentru sezoanele reci din întreaga lume. Astfel, am decis să le „culegem” pe care mai interesante și să ți le arătăm și ție. Dăm startul sezonului rece cu cocktail-ul Almond Crusta. Ingrendiente: -          30 ml cognac -          15 ml gin -...

    Citește mai mult
  • Informații mai puțin știute despre whisky
    Informații mai puțin știute despre whisky

    Iată informațiile neștiute despre whisky, capabile să-i uimească chiar și pe cei mai experimentați consumatori!

    Citește mai mult
  • HAI SĂ GĂTIM CU BERE!

    Gătitul cu bere este la fel de vechi ca băutul berii, o practică de care se bucură mulți de-a lungul miilor de ani de la fabricarea acesteia. În Egiptul antic, sumerienii credeau că gătitul cu bere era o modalitate de a aduce „mâncare sănătoasă” oamenilor. Astăzi, iubitorii de bere continuă să infuzeze rețete cu această licoare îmbietoare de hamei și orz, în efortul de a spori și îmbogăți mâncarea de zi cu zi. Gătitul cu bere sună tare bine pentru majoritatea dintre noi, dar trebuie...

    Citește mai mult
  • Băuturile care se potrivesc cel mai bine cu luna mai
    Băuturile care se potrivesc cel mai bine cu luna mai

    Cea mai tare perioadă a anului a început deja. Mai este așa puțin și sezonul culorilor și aromelor variate aduce un amestec perfect de zile însorite cu...ghiciți ce! Băuturile, exact! 

    Citește mai mult
  • BEREA CHIȘINĂU – BEREA FRAȚILOR DE PESTE PRUT

           Moldovenii sunt extrem de pricepuți si apreciați în domeniul fabricării vinurilor, dar nu puțini sunt cei care au descoperit priceperea acestora și în prepararea berii. Berea Chișinău are o istorie interesantă pe care urmează să vi-o împărtășim.        În prezent, fabrica de bere Chișinău aparține Efes Beverage Group și a luat naștere în 1974, prin fuzionarea primei fabrici de bere din Republica Moldova (1873), fondată de un german, și compania actuală. De-a lungul timpului,...

    Citește mai mult
  • Soiurile de vin Tannat: Savuroasa poveste a “celor mai sănătoase vinuri roșii din lume”

    Îți prezentăm astăzi povestea vinurilor Tannat, realizate din soiuri de struguri obținute în Franța, dar care au cunoscut adevărata celebritate peste Ocean, în zonele prielnice viticulturii din Uruguay. Oamenii de știință din această țară sud-americană, susținuți de experți europeni, au reușit cu succes secvențierea genomului strugurelui din care se obțin vinurile Tannat, “cele mai sănătoase vinuri roșii din lume”. De ce se pot mândri cu această titulatură? Care este istoria acestor vinuri?...

    Citește mai mult
  • TOP CELE MAI BUNE SINGLE MALȚURI ÎN 2019

    Whisky-urile single malt pot obține toate premiile, dar adevărul este că cele mai vândute whisky-uri care ies din Scoția sunt de fapt amestecurile (blended). Totuși, single malțurile vorbesc mai bine despre caracterul unei distilerii dintr-o anumită regiune a Scoției, din motive evidente. Totul, de la apă până la boaba de orz folosită, afectează distilatul, iar de acolo, tipul, dimensiunea butoiului și locația depozitului determină ce gust va avea de fapt whisky-ul, odată ce va fi matur...

    Citește mai mult
Showing 85 to 96 of 125 (11 Pages)
Navigare pe blog
Articole

Comentarii recente