Sampanie - Probabil cea mai buna selectie de bauturi internationale

Sampanie

Sampania este bautura alcoolica care ar putea fi definita prin cuvinte precum forta, intensitatea, finetea, delicatetea si eleganta. Sampania este o bautura moderna, nelipsita de la evenimentele importante cum sunt nuntile, petrecerile, festivitatile sau sarbatorile. De altfel, sampania are propria traditie de consum: in noaptea de  Revelion se consuma la trecerea dintre ani, iar la evenimente si petreceri invitatii sunt intampinati cu ea.

Sampania este originara din regiunea Champagne  din Franta si a fost inventata de Dom Perignon, un calugar al abatiei Hautvillers, din greseala. Vinul imbuteliat nu a avut suficient timp la dispozitie sa fermenteze inainte, astfel a fermentat in sticla, iar in momentul deschiderii acesta a fost spumos.

Dupa ce a studiat acest proces, dar si rezultatul obtinut, Dom Perignon a elaborat metoda traditionala (Methode Champenoise) de producere a sampaniei folosind trei soiuri de struguri cultivate regiunea Champagne: Pinot Noir, Pinot Meunier si Chardonnay. In anul 1743, Claude Moet a transformat aceasta manastire intr-o vinarie de mare renume, cea mai buna sampanie creata aici purtand numele calugarului Dom Perignon.

Sortimentele acestei categorii produse in oricare alta zona, in afara Frantei, poarta denumirea de “vin spumos”. In magazinul nostru gasesti sortimente din cele mai celebre  bauturi din lume: Moet & Chandon, Dom Perignon, Martini, Cinzano, dar si alte branduri de calitate.

Fiind o bautura alcoolica eleganta, sampania trebuie desfacuta si servita intr-un mod la fel de distins. Asadar, pentru deschiderea unei sticle de sampanii urmeaza cei 3 pasi:

  • Deschide sarma metalului care inconjoara dopul.

  • Tine sticla in mana la un unghi de 45 de grade, la distanta de tine, avand dopul intr-o mana si fundul sticlei in cealalta mana.

  • Rasuceste usor fundul sticlei, aplicand in acelasi timp o presiune usoara asupra dopului. Prin acest mod, dopul va iesi din sticla usor, fara sa bubuie si sa se piarda o cantitate mare din lichid.

De asemenea, temperatura ideala de servire a sampaniei este cuprinsa intre 7 si 10 grade Celsius.

Subcategorii